Afghan häktad misstänkt för våldtäkt i Luleå

BROTTSLIGHET. För några dagar sedan skrev vi om en kvinna som hittats medvetslös och våldtagen i Luleå. Nu har den misstänkte, som greps på platsen, häktats misstänkt för våldtäkten vid piren på Östermalm i centrala Luleå. 

Varken sjukvård eller polis har gått ut med några uppgifter om hur kvinnan som ska ha utsatts för våldtäkten mår.

Som vanligt anser SVT att allmänheten ska hållas ovetande om den misstänktes identitet men den häktade heter Farid Soltani, är född 1996 och medborgare i Afghanistan.

Så långt är det mesta som vanligt, men i måndags publicerade Linda Kask på Norrländska Socialdemokraten ett reportage om hur synd det var om herr Soltani. Talibanernas misshandel skadade honom för livet och hot och trakasserier tvingade Farid Soltani att lämna Afghanistan. Men nu ska han utvisas, trots att han är ateist och riskerar att bli dödad för sin tro.

-Pettersson ser att Farid Soltani fortfarande hoppas fortfarande på uppehållstillstånd och ett liv i Sverige. Undrar om han tror det underlättar med att våldta svenska kvinnor.

NSD:s reporter Linda Kask är långt ifrån lämplig att skriva opartiska reportage om afghanerna, detta är inte en engångsföreteelse, och det verkar som hon tror på allt männen av obestämbar ålder och bakgrund lurar i henne.

Helt utanför ämnet så blev Pettersson avbruten när jag skrev detta inlägg av den oäkta hustru som serverades ugnskokt gös från sjön jag ser genom fönstret, med parmesan, tomater och basilika samt hennes egenodlade Amadine-potatis och ett vin som inte är direkt närproducerat…det smakade utmärkt.

7 thoughts on “Afghan häktad misstänkt för våldtäkt i Luleå

  1. Man får hoppas rättvisan segrar och är han skyldig, skall han naturligtvis exponeras med bild och utvisas på livstid. Han har förverkat sina rättigheter i Sverige.

  2. I liberala och mångkulturella blaskan Expressen går idag att läsa, trots att den s.k gymnasielagen som nyss trätt i kraft är verkningslös så kan på grund av nya prövningar minst 4000 av 9000 framtida s.k ensamkommande pensionsräddare ändå få stanna i paradiset Sverige och de tillstånd som då beviljas kan inte helt oväntat överklagas !
    VILKEN TUR FÖR DET NU FÖRMODLIGEN BÅDE SÖMNLÖSA OCH GRÅTFÄRDIGA MÅNGKULTURÄLSKANDE ETABLISSEMANGET.
    Det finns alltid kryphål i dårhuset Sverige när det gäller livsviktig massinvandring, migration och integration och garanterat så kommer alla 9000 gymnasiestuderande pensionsräddare till slut att få stanna för att berika Folkhemmet framöver.

  3. Det låter spännande och jag för önska ”smaklig måltid”.
    Har själv aldrig smakat på Gös, berätta gärna.

    • Tack för den fina bilden, det ser underbart läckert ut och vilka fina amadin-potatisar, det är lyx riktig lyx, närodlat och närfiskat.
      Vinet till ser också ut att smaka härligt, en Riesling.
      Själv köper jag Alsaceviner och gärna Pinot Gris.

Kommentera