En semestersaga


GOTT OCH BLANDAT. Idag fyller bloggen åtta år och för åttonde året i rad tar vi en repris på semestersagan som ursprungligen var en insändare till den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter. Tyvärr var inte redaktionen intresserad då och jag tror knappast att de är det nu, trots att de efterlyst sommarberättelser.  Medierna glömmer ofta berätta det faktum att i länderna som människor ”flyr” ifrån och åker hem på semester till lever miljoner människor ett bra liv. 

Därför finns Petterssons blogg.

Nåväl, vi och ni har sedan starten skrivit drygt 46.000 inlägg och över 460.000 kommentarer. Antal besök på bloggen har varit över 67 miljoner. 

En semestersaga

Det är semester, det är juli, Sverige är som bäst, sol, bad, värme, grillning, gin och tonic. Värme och kanonväder. Hoppas du har det bra.

Men tänk dig att du är en flykting, du har flytt från det land du är född i, det land där du hör hemma, du har flytt över halva jorden och äntligen funnit fred.

Du har hamnat långt upp i nord, fått en bostad, du blir försörjd av något som kallas skattebetalare som du inte riktigt vet vad det är. Du har fått det bra.

Det är bara ett fel. Du saknar vännerna och den släkt som är kvar hemma, de som vägrat fly, de som stannat kvar för att försöka bygga upp landet istället.

En dag får du för dig att det är dags att åka hem och hälsa på, ta lite semester eftersom de där som kallas skattebetalare gjort så att du utan att behöva arbeta har lite pengar över. Då upptäcker du att det är minst tre flygbolag som flyger reguljärt till det land som är för farligt att bo i, du är tydligen inte ensam om att åka hem på semester, många av dem som åker tar även med sig barnen, barn dit det är så farligt.

Nåväl du kan flyga från Stockholm, Malmö eller Göteborg. Du kan välja destinationer som Kabul, Bagdad, Erbil, Suleimanya, Damaskus, Mogadishu med flera orter. Det är inte lätt att välja men det finns direktflyg, lite dyrare eller billigare med mellanlandning. Du väljer det ena bolaget, flyger iväg, tittar ut och ser ner över Danmark.

─ Danmark är ett jävla land tänker du. Danskarna tycker det är ologiskt att man vill åka på semester till det land man flytt från och där man riskerar att mördas så fort man sätter sin fot ─ det var i varje fall så du skrev på din ansökan om asyl, det permanenta uppehållstillstånd du fått, det uppehållstillstånd som svenskarna aldrig drar in, däremot gör danskarna det om de kommer på att man ljugit som du gjort, men det är en annan historia.

Jävla rasister, tänker du om danskarna, ler och lutar dig tillbaks i flygstolen, tacksam för att du valde de dumma svenskarna!

Så var sagan slut, du som tröttnat på Kanarieöarna och Thailand kanske ska funderar på Afghanistan, Irak, Syrien eller varför inte Somalia…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


24 responses to “En semestersaga

 • Bo Lind

  Detta är falska uppgifter. Expo har flaggat för att hatbloggar som denna kraftigt överdriver sina siffror. Rätt siffror är kanske ett 30-tal unika besök dagligen.

  Gilla

  • Lars

   Är numera fakta samma som hat??? Skyll inte på invandrarna. Det är de svenska politikerna som skall åtalas för vad som pågår.

   Gilla

  • Lars

   Expo är en hatblogg. Det är nu helt officiellt klarlagt att den extrema våldsvänstern består av trojkan EXPO/AF/och RG som fungerar som en extrem organisation i praktiken.

   Gilla

  • Pettersson

   Enligt Similarweb, som mäter trafik på nätet har Expo 100.000-150.000 besök i månaden, det är bra för en organisation som har heltidsanställda och är beroende av bidrag.

   Petterssons har bara runt en miljon men vi har inga anställda.

   Gilla

  • Lars

   EXPO är en av de mest suspekta och falska organisationer som finns och formligen spottar ut falska data. Man är en del av våldsvänstern med AFA och RG. Det är en propagandasajt. Sajter som Alexa eller Similarweb mätningar är närmare sanningen och är helt oberoende av trojkan på EXPO som inte kan påverka resultatet.

   Gilla

 • Trump jr

  Alltid kul att läsa dina alster fritt från pekpinner och politiskt korrekta jasägare. Sverige är på god väg att islamifieras helt och hållet med etablisemangets goda hjälp, där etniska svenskar snart är i minoritet. För att citera annan skribent. Ingen saknar hästen förrän spilan är tom.

  Stort tack. Nu kör vi ända in kaklet den 9 september och därefter.

  Gilla

 • Lena

  Tack Pettersson och alla skribenter från när och fjärran, tack vare er så kan jag fortfarande skriva kommentarer, det är livsviktigt och ni gör det möjligt.
  Blir förtvivlad när jag ser ett klipp som nedan, en babyflicka som är instängd i heltäckande kläder och en mamma med förklädnad.
  https://www.freespeechtime.net/2018/02/muslim-mother-covered-her-baby-girl.html
  Jag tänker på min barndom och mina barns, där vi badade och lekte vid stranden i den form som vi hade vid födseln.
  Fanns aldrig någon tanke på att det var opassande, kläder hade vi efter väder inte efter ideologier.
  Hänsyn togs alltid så vid större folksamlingar då åkte badkläderna på.

  Liked by 1 person

 • Benke

  Nu väntar bara stora journalistpriset.

  Gilla

 • Nicklas

  Bästa bloggen som finns. rakt på sak. En ögonöppnare för den mest inbitne PK-zombien.

  Gilla

 • Kent

  Ett stort GRATTIS till jubileet.
  Behövs verkligen i dessa tider när den fria kommunikationen och det fria ordet är hotat.
  Ett stort arbete som gynnar hela Sverige.

  Liked by 1 person

 • Vargkvinnan

  TACK!!! PETTERSSON! Den ärligaste bloggen som jag har stor nytta av.Kram på dej!!!

  Gilla

 • ruben

  Den här typen av bloggar kallas ju hat från pk-värdegrundens människor. Jag tyckte de flesta invandrarkritiska siter fick och får fortfarande oförtjänt överdrivet hat trots att de rapporterar sanningar och kan tänka i trovärdiga konsekvenser på sikt. Det är inte möjligt hur man kan mobba så stort antal svenskar så till den milda grad. Jag kommer ha svårt att mer lita på pk-media eller politiker beträffande deras ”värdegrunder”. Gränslös flyktingpolitik blev en paroll för godhet på svenskars bekostnad. Alla struntade i de, som skulle ta hand om kaoset och även de, som betalar kalaset vilket blev en otroligt hänsynslös inställning har det visat sig. Skatterna sköt i höjden och välfärden sjönk. PK-värdegrunden verkar vara färdigstöpta och snyggt förpackade politiska åsikter. Snygga åsikter i teorin men, som inte håller i den krassa verkligheten. Bloggen tycker jag ärligt kritiserar och belyser dyrköpta och onödiga dumheter samt väcker frågor om att Sverige och EU behöver tänka på sanning och konsekvens. Ingen har glädje av glimmande helgon ifall de i sin självgodhet skapar mer lidande och högre skatter. Så tack Pettersson för alltid lika intressant blogg.

  Gilla

 • Gus

  Många år sedan jag slutade att lyssna på radio, titta på tv:n. Abonnemanget på den dagliga tidningen avslutades. God musik har fyllt min tillvaro. Men framförallt har min räddning varit Du Pettersson !

  Gilla

  • Jag

   Håller absolut med Gus! Tack för Sanningen! Att du har energi och ork att driva din blogg, trots allt du får utstå. All Heder åt dig.
   Tack så mycket!

   Gilla

 • Björn

  Den absolut bästa bloggen! Läser den dagligen och kommenterar ofta men inte alltid.
  Tack till Pettersson som orkar hålla på!

  Gilla

 • Stenbock

  Argus:
  Kan bara instämma i dina rader…Som ni kanske vet ögnar jag över nationell press i stort dagligen. Därför märkte jag tidigt, (kanske 5 år sedan) att något var i görningen.Den tid som sedan förflutet pekar bara i en riktning. Vi s.k. nationalister,rasister,och fazister blir dagligen allt fler !
  Länder har förändras vad gäller styret,till det bättre.
  I dag läste jag att AfD i Tyskland,nu ligger jämsides med deras Sossar, i väljarundersökningarna. 🙂
  Vart vårt SD ligger känner vi alla till,och ser nu med lite mer tillförsikt in i framtiden, i det liv våra barnbarn skall kämpa vidare.
  Denna positiva förändring till det bättre,har skett under de 8 år Pettersson kämpat med sin blogg !!!
  Vill inte påstå han och hans kommentatorer är de som vänt det hela.Men nog har många ur fotfolket bidragit till den lilla ljusning vi nu ser.

  Gilla

 • Hanna

  Grattis! Du bevisar att skriver man trovärdigt vill folk läsa och då finns ingen tidningsdöd och det behövs inget presstöd. Ofta läser man några dar senare i Expressen bl a nyheter som stått här och i andra fria medier.

  Gilla

 • eva

  Stort tack till Pettersson som varit min ”morgonbön” under många år. Jag minns att jag sökte på Politiskt inkorrekt(som var vokabulären då) och Petterssons kom upp.
  Hörde på SRP1 i morse ett reportage från södra Sverige ang. skolsituationen i Göinge. Nyanlända innebär problem för skolan, tar mycket resurser från övrig verksamhet. Nu har också två år gått och det statliga stödet till skolorna dras in. Intervjuat kommunalråd använde ordet UTMANING/AR men sade att nu bli det PROBLEM (= med ekonomin). Med andra ord, vokabulären graderar: utmaning fortfarande lite skoj och tävling, kanske, problem då är det stort. Kommunalrådet medgav att det skulle bli indragningar i kommunen. Vi behöver väl inte gissa vilka som först kommer att drabbas? Eller?
  Rätt! Nu blir det inte bara en halv bulle till kaffet på hemmet utan bara en kvarts. Eller kanske bara en nödårsskorpa.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Tack Pettersson, tack vare dig och andra s.k alternativmedier så står landet inför en avgörande punkt och beslut i våra egna händer, Hade inte ni lett motståndet så hade vi redan passerat point of no return och fortsatt golgatavandringen mot avgrunden.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Grattis till bloggens 8 år.

  Bloggen fyller helt klart en funktion i dagens samhälle. Både för vanliga människor och det nuvarande media landskapet.

  Alice Teodorescu: ”Verkligheten viktigare än orden.”

  ”Hur man väljer att beskriva verkligheten är viktigt. Ord spelar roll. Men idén om att ord kan, eller rentav ska, användas för att manipulera verkligheten, då verkligheten av någon anledning framstår som obehaglig, är destruktiv – och historiskt välbeprövad med förödande resultat.”

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-verkligheten-viktigare-än-orden-1.6326576

  Gilla

 • Tony

  Ja media gnäller över att fria Media tar över mer o mer, men det
  var dom som började att stänga ner kommentarsfält i tron att
  obekväma åsikter inte skulle komma ut, att folks åsikter inte
  hade någon betydelse ?

  Gilla

 • Blodsven

  Tack för ditt otacksamma men in i helvetes viktiga jobb Pettersson, och hoppas du orkar en jävla massa år till.

  Gilla

 • tikamax

  GRATTIS PETTERSSONS BLOGG! TACK för ALLT ni GÖR! KRAM Magitte

  Gilla

 • Argus

  2010, Pettersson. Det var den 29 mars det året som den 79-åriga Inger togs av daga av en 23-årig kosovoalban. Själv är jag inte skåning men jag känner en del skåningar och vistats i Skåne en del och kände helt enkelt inte igen beteendet. Tack vare sökmotorer på nätet hittade jag både Flashback och Politiskt inkorrekt och efter den dagen är inget sig likt.

  Sedan dess har många fler än jag vaknat och vi har haft Brexit-omröstning, presidentval i USA, regeringar inkluderande eller stödda av nationalister runt om i Europa. Samtidigt har vi en ”grå eminens” som för egen snöd vinnings skull motverkar folkviljan och verkar vilja förstöra de länder som de bor i.

  Det vi upplever nu kommer att förändra världen som vi känner. Vi befinner oss på en balanspunkt nu och det kan mycket väl gå båda vägar. Ändå så känner jag hopp då fler och fler blir antingen utsatta av eller uppmärksammade på beteendet som de importerade för med sig och som är väsensfrämmande i en civilisation. De flesta av oligarkerna bor i USA och därför är det extra intressant vad som sker där. Trump verkar ha lyckats med den ekonomiska politiken då det finns fler lediga jobb än arbetslösa och arbetslöshetssiffrorna har inte varit så låga sedan december 1973. Ändå är motståndet kompakt från den rika elit som säger sig vara progressiva. Om alla republikaner i kongressen var republikaner hade han löst ännu fler av USA:s problem.

  Stort tack Pettersson och må de kommande åtta åren bli bra för alla oss svenskar. Vi har f.n i mig förtjänat det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: