IS-återvändare misstänks för mord i Örebro

BROTTSLIGHET. En man i 30-årsåldern begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, efter skjutningen i Vivalla i Örebro förra veckan där två personer miste livet.

Mannen är tidigare dömd för brott och har även rest ned till Syrien och deltagit i strider för en terrororganisation knuten till IS, rapporterar SVT Örebro. Han återvände till Örebro för några år sedan samtidigt som två av hans bröder befarades ha omkommit i stridigheter.

Sedan tidigare sitter ytterligare tre personer häktade misstänkta för skjutningen i Vivalla, en av de häktade är 15 år.

-Pettersson konstaterar att muslimerna inte är direkt tacksamma över att få en fristad i Sverige, om det mångkulturella paradiset Vivalla fortfarande räknas som svenskt…

Islamska statens mördare får jobb och utbildning i Vivalla

Vivalla i Örebro är inte svenskt enligt moderater

TIDIGARE 2018-07-04. Två av tre skjutna har dött i Örebro

BROTTSLIGHET. De två män i 20-årsåldern som skadades allvarligt i en skottlossning i Örebro i går kväll har avlidit uppger polisen. En person har också anhållits som misstänkt för mord.

Skottlossningen inträffade vid 22 tiden i Vivalla centrum. Tre män besköts, den tredje mannen skadades lindrigt.

Två män är identifierade och kända av polisen. – Vi vet ännu inte vem den tredje är, säger Christina Hallin vid polisen i region Bergslagen.

Om Vivalla på bloggen…

Polisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

13 thoughts on “IS-återvändare misstänks för mord i Örebro

  1. Jag pladdrar om mitt privatliv, men jag läste en bok om svensk kyrkohistoria från 16-1700-talet, stormaktstiden, och man gillade varken katoliker eller Muhammeds anhängare. Bägge slogs med svärd för att genomföra sin religions spridning. Vi hade hyfsad religiös tolerans då om folk höll sig i skinnet. Annars åkte de ur landet. Idag är det underkastelse under islam och det är riktigt obehagligt.

  2. Nu blåser äntligen nya friska vindar över Sverige och folk börjar vakna…-det blir en chock för Stefan Rövfen i september!

  3. Undrar om Örebros mångkulturälskande landshövding f.d KD-politikern Maria Larsson som brukar skryta och vurma om den trygga mångkulturella Metropolen statsdelen Vivalla är stolt nu när IS-terrorister och mördare återvänder och häktas ?
    Kanske tar den stackars missförstådda s.k svenska IS-terroristen innan häktet vägen förbi Örebro slott och tar en fika med landshövdingens dennes bostad.

  4. Det går många Akilov lösa på Sveriges gator tack vare S +MP och de övriga i 7klövern…!

  5. En terrorist & massmördare av hundra, kanske tusentals, som lever med skyddad identitet i Sverige genom våra ansvarslösa myndigheters och ondskefulla regims försorg. Vem blir näste att drabbas? Din granne eller du själv? http://www.friatider.se/flera-terrorister-har-f-tt-skyddade-personuppgifter
    Ett rörande klipp som kom nyss visar en Yazidisk flicka som för första gången återvänder till sin hemby där alla män och pojkar (600 personer) slaktades av IS. Hon själv och andra kvinnor togs istället som sexslavar!
    Snart även i Sverige…

    • Löfvén frotterar sig med USA;s superrika samtidigt som äldre i Sverige svälter ihjäl på grund av undernäring, och fattigpensionärer som får vända på varenda krona. Han är väl antagligen där för att håva in sin utlovade belöning. Det blir väl det gamla vanliga, – ett välavlönat fakejobb på någon bank antagligen, för att korruptionen inte skall te sig alltför uppenbar…

  6. Säkert en av de som har krigat för IS som har skyddat identitet, så vi svenskar inte ska veta var de bor någonstans, så vi kan känna oss trygga, i denna mångfald.

  7. Är det tillåtet i Svea Rike att skriva ……..jag vill inte dela mitt land med dessa ! ?

    • Man ser jävligt allvarligt på att tycka fel i Sverige, men att våldta, misshandla och hota svenskar är däremot inga problem…

      • Makteliten tycker kanske att lite obehag då och då får väl infödda hederliga arbetande svenskar tåla till skillnad mot stackars utsatta nysvenskar som sålt allt de äger och efter mycket möda lyckats ta sig till det öppenhjärtliga paradiset Sverige för att där ta del av svensk berömd välfärd !

Kommentera