Allt fler skottskadade patienter tas emot på sjukhusen

BROTTSLIGHET. De senaste åren har antalet personer som söker vård för skottskador ökat på svenska sjukhus. I Malmö har antalet mer än fördubblats sedan 2015, rapporterar Sveriges Radio.

Förra året kom det in 44 skottskadade patienter i Malmö, mer än dubbelt så många som under 2015. Under det första halvåret i år kom det in 24 patienter. En del av dem har haft skyddsväst.

– Skyddsvästen har oftast klarat dem från de svåraste skadorna, säger Pauline Djerf.

I hela landet registrerades år 2016, som är den senast tillgängliga rikssiffran, 263 skottskadade patienter. Det är en ökning med 109 från år 2014, enligt siffror från det nationella traumaregistret, Swe Trau.

Skottskadade patienter kräver stora resurser, både på grund av sina skador, men också på grund av hotbilden. Vårdavdelningar kan behöva låsas och patienterna bevakas.

-Pettersson säger att om ni litar på att socialdemokraterna är rätt personer att få stopp på våldet bland invandrarna så ska ni naturligtvis rösta på Stefan och hans gäng den 9 september 2018…

Bagdad-Bob…

 

16 thoughts on “Allt fler skottskadade patienter tas emot på sjukhusen

  1. Här ser vi besvikelsen över att det inte var lika bra i Europa som flyktingsmugglarna inbillat dem, då återfaller man till Djungelbeteendet.

  2. Mina barn och barnbarn inklusive mig själv ger ingen tillåtelse till att läkarna tar våra organ.
    Varför ……jo av den enkla anledningen att det finns en efterfrågan gärna från mellersta östern om organ. Vi får kanske inte den behandling som vi förväntar oss.
    Inte heller livsuppehållande medicinsk behandling, då det tjänar någon behövande med hur mycket pengar som helst, någon som ges behandling under tiden som mina organ görs redo för ett transplantation.
    Så krasst är det idag !

  3. Jag är man och känner mig kränkt. Jag tillhör gruppen män som står för ökningen av skottskador. Eftersom jag är oskyldig vill jag att media nyanserar vilka män det gäller. Nationalitet, ålder, utbildningsnivå och socialgrupp.

  4. Borde inte alla skottskadade muslimer remitteras till moskén istället? I händelse av svår skada så borde väl Imamens handpåläggning och Allahs godhet vara mest till hjälp. Det blev ju också mycket lugnare på våra sjukhus.
    Om nu det inte kan godkännas att muslimer särbehandlas så kanske en titt på personnummer, arbetsgivare och skatteuttag skulle vara vägledande. Nej det är klart, inte i vårt land där en del är mer värda än svenskar som för övrigt inte finns enligt nomenklaturan, åtminstone de som ej åkt tunnelbana är kan absolut ej vara svenskar.

  5. Den ena överraskningen efter den andra, mycket intressant information, det hade man inte kunnat räkna ut själv, utan hjälp från den världsfrån-
    vända statstelevisionen.

  6. Istället för att lyssna på Morgan, BRÅ eller andra expert flummare som Sickyzacky som ständigt retucherar brottsutvecklingen borde man räkna incidenterna på sjukvårdens akuter.

    Hur många misshandelsfall, med och utan vapen störmmar defacto genom akuten numer. Ökar det? Förmodligen en hyggligt enkel datakörning om utrymme ges i lagen..

    Förmodligen är ökningen så pass mycket att politikerna och väljarna fullkommligen skulle häpna….

  7. Lite småbus numera som slutar med pang, pang !
    Spännande utveckling för sjukvården, hoppas dessa skottskadade inte behöver vänta alltför länge i dagens långa vårdkö men skulle tro att de har företräde före s.k vanligt hederligt folk.

  8. ”De skjuter bara på varann” – säger de som håller den gruppen om ryggen.

    => Men vilken skada i samhället och i vårt fosterland gör de övrig tid?
    => Hur lever de, hur får de pengar, hur skaffar de vapen?
    => Södertälje har erfarenhet sedan Balkankriget!
    => Södertälje ser resultatet ännu i dag.
    => Södertälje fick en ny karaktär efter den tiden.
    => Södertälje kan vara ”kursgård” för de som ska hantera problemet.

  9. Vissa grupper förstår inte konsekvensen av att släppa in hajar i det stora akvariet, Sverige.

  10. Med Morgans och Magdalenas frikostiga tummande av sanning, är det snart bara dom mest imbecilla som tror på regeringens ministrar.

Kommentera