Centerpartiet tiger efter stora bakslaget

INVANDRING. Trots att Migrationsdomstolen i fredags underkände ”Afghanlagen” eller ”Gymnasielagen” som den också kallats så fortsätter Migrationsverket att tillämpa den– Vi tar emot och handlägger dessa ärenden som vanligt, säger Daniel Grynfarb, chef för migrationsrättsenheten vid Migrationsverket.

Migrationsverket prövar lagakraftvunna asylärenden – ärenden som enbart handlar om att få uppehållstillstånd med gymnasielagen som grund. Ansökningar gällande migranter som fortfarande väntar på att få sitt asylärende prövat i domstol, skickar Migrationsverket vidare till någon av de fyra migrationsdomstolarna efter att verket bedömt ifall de grundläggande kriterierna i lagen är uppfyllda.

– Vilken migrationsdomstol som blir behörig att pröva gymnasieärendet, beror på var i landet som Migrationsverket avgjort själva asylärendet, säger Daniel Grynfarb.

Verket har bedömt att omkring 5 000 av de 9 000 som omfattas av lagen kommer att prövas av dem. På fredagen hade drygt 3 000 skickat in en ansökan.

Som ni vet var lagen ett förslag från regeringen och V men de saknade majoritet och fick stöd av Centerpartiet. Sverigedemokraterna, M och KD var emot.

Centerpartiet står fast vid att lagförslaget om de 9 000 ensamkommande var ”illa utformat och illa framtaget”. Detta sedan lagen underkänts av Migrationsdomstolen i Malmö, sex dagar efter att den trätt i kraft.

”Nu var det detta förslag som låg på bordet”, skriver Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson i ett sms till Expressen. Utan att förklara varför man röstade för ett förslag som var ”illa utformat och illa framtaget”.

Bara sex dagar efter att lagen trätt i kraft kom beskedet: Lagen går inte att tillämpa. Det menar i alla fall Migrationsdomstolen i Malmö, som säger att beredningen av lagen inte varit tillräckligt utförlig.

Om domen överklagas till Migrationsöverdomstolen blir avgörandet där prejudicerande. Om överdomstolen vidhåller Migrationsdomstolens linje blir resultatet sannolikt att majoriteten av de 9 000 ensamkommande som berörs av förslaget utvisas i alla fall.

Från Centerpartiet är det tyst. Både Annie Lööf och partiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson avböjer att intervjuas. Jönsson svarar Expressen i ett sms:

”Detta är en pågående rättsprocess och jag kan inte kommentera ett enskilt fall. Men det är ingen hemlighet att vi tyckte att regeringens lagförslag var illa utformat och illa framtaget. Det var inte denna väg vi hade valt om vi hade fått bestämma själva men nu var det detta förslag som låg på bordet. Vi får nu avvakta och följa utvecklingen hos samtliga instanser”

Centerpartiets presstjänst meddelar att varken Jönsson eller Lööf kommer att kommentera domen ytterligare i nuläget.

Mannen som skapade blatte-humorn i Sverige, Shan Atci, hånar svenskars naivitet gällande ensamkommande flyktingbarn…

Herr Atci är betydligt roligare än de andra kurderna och pizzaekonomen.

Hela föreställningen

16 thoughts on “Centerpartiet tiger efter stora bakslaget

  1. Tja, svenskars naivitet?
    Jag hänvisar i stället till det rådande politiska klimatet. Hur många är det inte som har hamnat i kylan, blivit av med jobbet eller blivit påhoppade psykiskt och eller fysiskt inkl. Dan Parks? Det är inte naivitet utan självbevarelsedrift, man skulle också kunna kalla det politisk förföljelse. Men det gäller inte infödingar i vissa länder. Annars allt bra

  2. Men var är Twitterdrottningen Annie nu då? Hon brukar ju nästan twittra om saker innan de ens inträffat men nu tiger hon minsann.
    Hoppas hon (som är utbildad jurist) sitter hemma och skäms för hur hennes pajasparti agerat i denna fråga.

  3. Det finns många duktiga kvinnor i vårt land. Centern har haft otur med Maud Olofsson och Annie Lööf.

  4. Det är väl ingen som tror att han utan yrkesbevis eller den misslyckade målvakten kommer att erkänna feltänket. Nej de kommer att begära räfst och rättarting för domstolarna som går mot deras vilja. Dessa minimala varelser tror att de i sin suddiga syn på verkligheten alltid har rätt.
    Kommer de i någon kombination till maktposition då blir det helvete vi idag upplever, bara en svag skugga mot vad framtiden har i sitt sköte.

  5. Och mp talar sig varma för att
    Sverige ska bli självförsörjande
    +
    Alla ska migrera till Sverige
    =
    All världens mat ska produceras i ett av världens nordligaste bebodda samhällen

    Var det MILJÖparti de sa sig vara?

    Fatta hur mycket energi som går åt

    • Ja,de Gröna kommunisterna kommer med nya upptåg dagligen !
      Det ena lustigare än det andra,vilket jag tyder som direkta ord till deras underutvecklade väljarskara….. I motvinden gäller det att kämpa på,för dessa ”idealister” !

  6. Trots att det byggs som aldrig förr i Sverige så är enligt uppgift nyanlända bland annat s.k ensamkommande sedemera blivande svenskar oroliga för sin bostadssituation de får inte tag i en fin och dyr bostad, dessutom är de bekymrade över att bostadsbidragen uteblir på grund av de måste flytta runt så mycket säger en stackars kvinna till Radio P4 Malmöhus !
    Vilken skam för paradiset Sverige, bjuder man in människor från nästan hela världen så måste det ju naturligtvis finnas bostäder och väl tilltagna välfärdsbidrag till alla, skärpning moder Svea nysvenskarna är missnöjda med servicen.

    • Kasselstrand AFS sa i en intervju att Annie Lööf är det största hotet mot den svenska demokratin, ligger kanske något i det ?

  7. Domstolsbeslutet kommer inte ändra på något, i slutänden blir det som det bestämts från början, alla får stanna !
    Man får inte glömma att det här sker i det hycklande dårhuset Sverige där alla tänkbara galenskaper kan hända och som de flesta vet även händer.

    • Ja utvisningarna verkställs nästan aldrig och polisen borde därför outsourcas till t.o.m. ryska skinheads kunde göra uppgiften bättre än mammalediga unga tjejpoliser.

  8. Jag måste säga det igen. Sjuklövern har ju refererat till lagstiftning för att vi måste ta emot alla flyktingar. Nu ändrar man lagen för att människor ska få stanna! Då måste de ju kunna ändra lagen för att inte ta emot fler flyktingar?
    Sjuklövern är verkligen det oseriösaste som finns. Vi borde kräva skadestånd av deras väljare för att skattepengarna inte räcker till välfärd och pensioner för oss svenskar.

Kommentera