Ensamkommande mördat ankarbarn hade daglig kontakt med mamman i Iran


INVANDRING. Det var på luciadagen förra året som den 16-åriga eleven Mahmoud Alizade höggs ihjäl på Enskede gymnasium. Även en annan elev knivskars. Den nu dömde 17-åringen kunde kort därefter gripas. Han har i förhör hävdat att han vid tillfället var narkotikapåverkad och att han haft svårt att minnas vad som hände.

Efter en rättspsykiatrisk utredning tidigare i somras kunde det konstateras att 17-åringen vid mordet led – och fortfarande lider – av en allvarlig psykisk störning. Mikolaj Kowalew döms för mord. Påföljden blir  rättspsykiatrisk vård.

Pressmeddelande från Södertörns Tingsrätt

Citat dom: Ska Mikolaj Kowalew betala skadestånd till Safie Alizade? När vuxna barn med eget boende avlider får en förälder ersättning för sveda och värk om det förelegat en normal och sedvanlig relation till föräldrarna. Mahmoud Alizade var inte vuxen men han hade vid sin död inte bott tillsammans med Safie Alizade på flera år. Av utredningen har det framkommit att Mahmoud Alizade haft i princip daglig kontakt med sin mamma. Tingsrätten anser att relationen mellan Mahmoud Alizade och Safie Alizade varit så vanlig och sedvanlig som en relation kan vara mellan en mamma och en son som kommit till ett annat land i egenskap av ensamkommande barn. Safie Alizade har därför rätt till ersättning för sveda och värk. Safie Alizade har begärt ersättning med 60 000 kr vilket motsvarar det schablonbelopp som Högsta domstolen kommit fram till ska utgå när en nära anhörig har dödats genom uppsåtligt brott. Tingsrätten finner inget skäl att frångå den bedömningen. Mikolaj Kowalew ska alltså betala 60 000 kr i skadestånd till Safie Alizade samt begärd ränta. 

TIDIGARE 2018-04-09. Ankarbarnet Mahmoud ville bli läkare, men mördades i Stockholm

BROTTSLIGHET. En 17-årig pojke åtalas för mord på en 17-årig elev på Enskede gårds gymnasium, i södra Stockholm, i mitten av december. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Pojken nekar till brott.

Av pressmeddelandet framgår även att förhandlingarna kommer att hållas i Södertörns tingsrätt samt att det yrkas på stängda dörrar, med hänsyn till den misstänktes ålder. Pojken greps i samband med händelsen och har suttit häktad sedan dess. Den dödade 17-åringen hade kommit som ensamkommande till Sverige.

Ur åtalet som också omfattar misshandel, skadegörelse, vapenbrott och narkotikabrott: ”Den misstänkte har dödat Mahmoud Alizade genom att med en kniv utdela ett flertal separata stick som träffat hans överkropp, varav tre i ryggen. Det direkt dödliga sticket har trängt in i den högra bröstkorgshalvan, skadat åttonde och nionde revbenet, gått vidare framåt genom den högra lungan och den nedre hålvenen med blödning till hjärtsäcken för att sluta i hinnorna på insidan av bröstbenet. Mahmoud Alizade har avlidit till följd av stickskador som bl.a. orsakat inre blodförlust och blödning till hjärtsäcken.”

Södertörns Tingsrätt B 17108-17

-Pettersson säger att den misstänkte är svensk medborgare men har ett namn som tyder på att han har sina rötter i Östeuropa.

Vittnen och andra inblandade behöver tolk på dari, persiska, lingala, tigrinska och somaliska. Betänk då att det rör sig om en svensk gymnasieskola. De är bara att konstatera att kunna perfekt svenska som på Svenska Akademin är betydligt överreklamerat men att kunna begriplig svenska i Sverige verkar underskattat…

Mordvapnet från polisutredningen.

TIDIGARE 2017-12-14. Den mördade eleven Mahmoud ville bli läkare

BROTTSLIGHET. 17-årige Mahmoud Alizade blev offer i knivskärningen på en gymnasieskola i Enskede i går.

För två år sedan kom han ensam från Teheran i Iran till Sverige för att skapa sig en bättre framtid. Enligt vännerna pratade Mahmoud Alizade mycket om sin familj och hur han längtade efter att återförenas med dem. De hade inte träffats sedan han lämnade Teheran och gav sig ut på den långa färden till Sverige, som gått via bland annat Turkiet och Grekland.

Han var alltså en ekonomisk migrant och ankarbarn och inte en flykting från krig och terror som Expressens Lars Lindström skrev igår. Sedan kan man fundera på om Mahmoud är/var 17-år eller äldre som jag tror.

-Pettersson menar att de som lurar hit människor som Mahmoud är ansvariga för hans död…


16 responses to “Ensamkommande mördat ankarbarn hade daglig kontakt med mamman i Iran

 • ruben

  Kan tydligen förväntas hända på skolor i den humanistiska stormakten. Varför sker det mord på skolor i Sverige? Det är inte första gången senaste åren. De kriminella och mordlystna tycks poppa upp ur den svenska humanistiska myllan och sprider ut sin sjuka energi och de verkar bli allt yngre. Varför kära regering? Kan ni rekommendera vilka skolor föräldrar skall släppa sina barn till för att slippa en påtaglig mordrisk? Jag tror inte det är vinsterna i välfärden, som spökar?

  Gilla

 • bodil

  Använde han dessutom narkotika skall han ha dubbelt straff.

  Gilla

 • Krister

  ”en mördade eleven Mahmoud ville bli läkare”
  Hur många gånger har jag inte läst det?
  Eller tandläkare, advokat, kirurg, pilot.
  Min 7-åring är mer realist: Köra buss.
  Hans önskan ju nu. Men jag hör aldrig
  annat än att de var varma fina människor
  som brydde sig om andra och var en god
  kompis. En toppenkille. Vilken potential!
  Nån ljuger och/eller friserar den till PK.

  Gilla

 • Lena

  Lyssnade på detta från Visby, de står där och talar sunt förnuft mitt sosseborgen, ja jag är imponerad.

  Hhttps://www.facebook.com/altforsverige/videos/676995912692677/oppas att de också kommer att ta upp senare ….ingen skall sitta i riksdagen år ut och år in, utan att prestera det bästa för Sverige och svenskarna.

  Gilla

 • Stenbock

  Betr. hans sjukdom ”psykisk ohälsa”,lider väl merparten (eller i stort alla) dessa lyckosökare av denna medfödda ohälsa,bland MENA-orientalerna ?

  Gilla

 • Lena

  ”Daglig kontakt med mamman i Iran”, det kostar.
  På tal om att alltid vara uppkopplad, tycker att det illustreras väl här .
  https://varjager.wordpress.com/2018/07/07/en-del-av-forklaringen-till-varfor-vara-unga-ar-ovetande/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Drogpåverkad ?
  I slutet av flummiga 60 och under 70-talet var det trasiga leksaker och tråkig barndom som skulden till att brott begicks I Sverige !
  Eget ansvar och stå för det man gjort är svårt att stava till i Folkhemmet numera, är alltid någon annans fel.

  Gilla

 • compulsoryunion

  I Kungsträdgården i Stockholm (i torsdags) var det bara massa afghanska män och kolsvarta afrikanska män som bara satt och spanade. Liksom Enskede gymnasium verkar va fullsmockad med enskamkommande

  Gilla

 • svensson

  Ska Absurdistan nu betala ut ersättning ”sveda och värk” till allah efterlevande släktingar till de gängskjutna här i landet också? Då är det nog bäst Magda höjer skatterna rejält.

  Gilla

  • Lena

   Eller att vi svenskar utrustas med matkuponger och rekvisitioner efter att hon tagit allt till skatt för att ge åt annat folk.

   För tusan plattskatt på högst 12 % är det som gäller !

   Gilla

   • compulsoryunion

    Ja och Alternativ för Sverige är det enda alternativet som vill ha platt skatt och Gustav förstår sig på ekonomi och företräder våra intressen (inte Irans).

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: