Antal asylinvandrare minskar, men…

INVANDRING, 2014 och 2015 sökte nästan en kvarts miljon människor asyl i Sverige. I år ligger prognosen på 23 000 personer. Samtidigt som Migrationsverket drar ner i verksamheten lovar generaldirektören Mikael Ribbenvik historiskt korta handläggningstider.

2014 och 2015 sökte 81.000 respektive 163.000 människor asyl i Sverige. Sedan dess har antalet minskat kraftigt.

Enligt Migrationsverkets senaste prognos från i maj väntas cirka 23.000 människor söka asyl i Sverige i år. Nästa år ligger prognosen på 29.000 asylsökande.

Asylsökande i Sverige senaste tio åren

2017: 25 666
2016: 28 939
2015: 162 877
2014: 81 301
2013: 54 259
2012: 43 887
2011: 29 648
2010: 31 819
2009: 24 194
2008: 24 353

Källa: Migrationsverket

-Pettersson vill dock varna för ovanstående siffror, de säger långt ifrån allt.

Till dessa siffror tillkommer enligt prognos c:a

  • anhöriginvandring på drygt 40.000 personer per år från 2018
  • arbetskraftsinvandring på knappt 40.000 per år
  • studerande med runt 15.000 per år
  • antal nya medborgare c:a 100.000 per år
  • Illegala invandrare, de som fått avslag men inte åker hem ?????

Helt klart, är invandringen fortfarande alldeles för stor. Asyl och anhöriginvandring borde ned till nära noll. Arbetskraft och studerande har jag inget emot om den är riktigt och avser folk som arbetar vitt och studerar på riktigt.

Kravet på medborgarskap är alldeles för låga, det finns svenska medborgare som inte kan svenska och vägrar att ens försöka bli svenskar, det är orimligt, de ska hem…

Migrationsverket lovar också att handläggningstiderna ska ned till 30 dagar. Så gott som alla som får avslag överklagar och i nästa instans får 95% också avslag. Det är oerhört resurskrävande men bra för advokaterna.

Migrationsverket

19 thoughts on “Antal asylinvandrare minskar, men…

  1. Men de som redan lyckats komma in i bidragslandet Absdurdistan lever verkligen upp till sin kultur.
    Petterssons blogg skrev i förra veckan om en äldre dam,som efter att gått av bussen i sin hemort,överfölls av två berikare.Slogs omkull och rånades på sina ägodelar.
    I dag knappt en vecka senare har slaskblaskan HD äntligen funnit sig mödan,att skriva några rader om detta hemska brott.
    I PK-blaskan framgår att damen varit och växlat valuta inför sin semester.
    Denna blev nu bytet för de två 18-åriga svinen.För en gång skull lyckades de gripa de två pensionsräddarna,om rånbytet hittades framgår inte.

  2. Jag skulle också vilja säga en sak till alla vänsterfeminister som ojar sig över de fattiga barnen och fattiga familjerna i förorten.
    Nu kommer 10 000kr frågan, vilka tror ni det är som bor där?
    Svar, där har ju kompetensregnet från Irak och Syrien hamnat, så även kriminella och okompetenta tidigare flyktingar.
    Om dom inte har något med sig när dom kommer till Sverige, varför skulle dom inte vara fattiga?
    Vänstern är verkligen mer korkade än någon kan föreställa sig.

  3. Denna siffra är en klen tröst efter 40 år av totalt okontrollerad massinvandring som inom kort har avkristnat Sverige helt och hållet !

  4. Alla människor som kan försörja sig på ett hederligt sätt, ej narkotikahandel, stöld, häleri, försäkringsbrott eller människohandel, borde få uppehålla sig i vårt land. Kriminella utvisas på livstid. De som systematiskt undanhåller sig från arbete, utvisas på livstid. De få människor som flyr från kriget bör hjälpas så nära hemlandet som möjligt.

    Varför låter jag som SD?

    FÖR ATT JAG ÄR SÅ DJÄVLA TRÖTT PÅ ATT MINA SKATTEPENGAR SLÖSAS BORT TILL INGEN NYTTA PÅ DEM SOM KALLAR SIG FLYKTINGAR!!!

    • Instämmer men något som tyvärr kommer att fortsätta så länge Sveriges trygga väljarkår är i majoritet !

  5. Ja liksom hos Merkel är det rena ap-cirkusen,som spelas upp för oss ursvenskar,med aldrig sinande förslag av nya skatter.
    Vad beträffar striden i Berlin,som jag i går till sent på kvällen (kl ½ 12) sökte sammanfatta,går det idag vidare.
    Efter senaste nytt skall Seehofer i eftermiddag på nytt träffa Diktator Merkel,sedan hans CSU inte accepterat hans avgång som inrikesminister !!! Inte ens Bananrepubliker kan konkurrera….
    Med detta hattande hit o. dit blir det nu den stora massan,som vanligt som får betala. Under bråket strömmar det in nya berikare över deras gränserna. Uppåt 500 exoter söker (mest niggrar) dagligen nu få komma åt bidragen i 4:e Riket ! ;(

  6. En kanske dum fråga från en naiv själ, illegala invandrare, de som har sökat asyl men fått avslag tror jag bör räknas in i antalet asylsökande väl ? Men jag kan ha fel. Ursäkta i vilket fall som helst.

  7. Det luktar ”skunk” lång väg och är mer än vidrigt.
    Folk som plötsligt har makt, misslyckande individer känner bara att makten och girigheten nu är i deras händer, urk!
    Kan någon känna igen kommunism ?

    • Kommunism och kommunism light (socialism) är på stark frammarsch i vissa delar av världen beroende på tillkortakommanden i utbildningssystemen. I den mänskliga historien har varje generation överträffat de tidigare men nu har vi kommit till ett trendbrott i västvärlden. De dumma liven har inte förstånd nog att inse faran med totalitära ideologier då de levt i bolster hela livet.

      • Argus :
        Jag är tillräckligt gammal att ha på plats upplevt kommunismen, visst är det gradskillnader, dock så var folket i kommunistländerna mycket medvetna, här i Sverige har folket inte en susning.
        Som du skriver utbildningssystemen …………..där har vi svaret!
        Jag har haft / har möjligheten att jämföra, svensk skola är en skymf mot de barn och ungdomar som tvingas att vistas där.
        Vi som var 40-talister klarade oss undan ( sista generationen) det som våra barn och barnbarn nu genomlider.
        Sorgligt att skriva, det är en kolossalt stor skillnad på svenska lärare och de europeiska som jag träffat i andra länder.
        Skillnaden är tyvärr inte smickrande för den svenska lärarkåren.

Kommentera