Fyra unga invandrare häktade misstänkta för planerat mord

BROTTSLIGHET. Fyra unga invandrarmän greps i tisdags och häktades igår i Göteborg. De är misstänkta för grova vapenbrott och planering av gängmord. 

Det planerade mordet är en del i den pågående konflikten i det mångkulturella paradiset Biskopsgården och det tilltänkta offret ska ha varit en ledande person i ett av gängen. Polisen har i en lägenhet som en av de anhållna hade nyckel till beslagtagit automatvapen, pistoler och ammunition som man tror skulle användas vid det planerade mordet.

För några dagar sedan fick polisen rapporter om skottlossning med automatvapen i området Lindome. En teori är att det var de nu anhållna männen som provsköt sina vapen inför det planerade gängmordet.

Två av de anhållna tros vara ”torpeder” inkallade från Stockholm. En av de övriga två anhållna uppges vara släkt med de två personer som besköts på Hisingen i april i år. För den händelsen står en 32-årig yrkeskriminell man åtalad.

-Pettersson ser att GP.se skriver om saken bakom betalvägg men det spelar nog ingen större roll för där står nog inte vilka de misstänkta och häktade är…

  • Sajjad Mohammed Siham Al-Husseinawi, född 1998, irakisk medborgare boende i Vällingby
  • Sebastian Makonnen, född 1998, boende i Järfälla
  • Abdulla Osman, född 1999, boende i Göteborg
  • Karamo Fatty, född 2000, boende i Göteborg

2 thoughts on “Fyra unga invandrare häktade misstänkta för planerat mord

  1. Pensionsräddare anklagade för brott, måste vara ett stort misstag !
    Ska genast släppas.

Kommentera