Harley-Davidson höjer inte priserna

EKONOMI. Harley-Davidson-försäljare kan andas ut. EU:s motaktion mot USA och president Donald Trump i form av tullar på 25 procent på motorcyklar kommer inte att drabba försäljarna och i nästa skede köparna, säger Harley-Davidson.

Motorcykeltillverkaren meddelar nu att man inte kommer att höja priserna, trots att man ser en ökad kostnad på cirka 20.000 kronor per motorcykel.

I stället planerar Harley-Davidson att flytta en del av tillverkningen från USA till internationella fabriker för att undvika tullarna, skriver bolaget.

-Pettersson säger att det var väl inte direkt vad som avsågs med tullbråket mellan EU och USA…

Harley Davidsson är sådant man drömde om när man var ung, då körde de stora grabbarna BSA, Norton och Triumph motorcyklar.

Själv jobbade jag efter skolan, sparade och köpte en mycket begagnad NV ”Rödmyra” tillverkad i början på 1950-talet vi Nymans verkstäder. Det gick bra ett tag, eftersom jag inte hade körkort och var 16 år så plockade jag bort nummerskyltarna och kallade hojen för moped.

Morsan gick på det, men så småningom fick farsan reda på körandet på stadens gator trots att jag parkerade runt hörnet.

Då var det slutåkt, och jag försäkrar att det var inte med något psykologsamtal som används idag…

1969 kom kultfilmen ”Easy Rider” och där körde man inte Rödmyra utan riktiga cyklar, till till musiken ”Born to be wild”, det är inte utan att man saknar de vilda ungdomsåren…

 

5 thoughts on “Harley-Davidson höjer inte priserna

 1. Ha,ha,ha Pettersson…
  Du var värre än mig,köpte en beg. Moto Gussi (röd) och åkte kring på den c:a 1 år innan det inträffade.Detta var ju på 50-talet och den gamla beläggningen på Riks-2;n,var då en form av singel,ovanpå skånska myllan.
  Körde väl i 80-90 km när det ur en häck kom ut en stor schäfer framför mig.
  Sedan mins jag inget,förrän jag hörde en ambulanssiren på avstånd.
  Efter lasarettsbesöket kunde jag konstatera att alla mina kläder var trasor. Tur man inte hade hjälm på den tiden,denna hade ju också blivit kaputt !
  Moto Gussi`n blev aldrig mer vad den en gång varit. Och min tid på MC var för alltid förbi.

  • Ps.
   Guzzi skall ju skrivas med ”Z” och inget annat… Detta slog mig när jag låg och vände mig i bädden,utan att kunna somna.
   Årets ljusaste dagar,gör ju att kroppen tydligen vill upplev dem till sena timmar !
   Ds.

Kommentera