Özz Nûjens skattesmäll – en miljon kronor, plus straffskatt


INVANDRING/SKATTER. Den så kallade ”komikern”, bergsturken och den kurdiske nationalisten Özz Nûjen har problem med sin moraliska kompass. Den 20 juni 2018 skriver Özz i Expressen, ”…samtidigt så har konstigt nog både jag som ”invandrare” och vårt Sverige och många fler med oss upplevt och upplever att både ekonomin, vardagen och livet blivit bättre för de flesta av oss. De flesta i Sverige har mer i plånboken nu än förr, i ett nu ännu tryggare och bättre Sverige”…

”Glöm samtidigt inte din ”moraliska kompass”, skrev herr Nujen den 31 januari 2018 i Expressen där han kritiserade skattesmitare och profitörer.

Det var samtidigt som familjen Nujens svarta affärer med terroristen Rakhmat Akilov började rullas upp. Alltså det faktum att ”någon” i Nujens familj,enligt Özz svågern, betalt Rakhmat Akilov 85.000 kronor svart för byggjobb på en fastighet som Özz bolag äger till 100 % på Gotland och på så sätt hjälpt Akilov att vara kvar illegalt i landet.

Där kan vi snacka om moralisk kompass Özz!

– Nåväl, Pettersson som klarar sig och den oäkta hustrun ett halvår på den summa som ”svågern” betalade svart till Akilov kan förstå att Özz Nujen har mer i plånboken nu än för 35 år sedan. Özz verkar ha svårt att göra rätt för sig trots enorma inkomster.

År 2010 blev bergsturken Özz Nûjen upptaxerad med en miljon kronor och fick dessutom betala högsta möjliga straffskatt, enligt ett beslut från Skatteverket. Bakgrunden är delförsäljning av en lägenhet.

På grund av ”hög arbetsbelastning” ska Nûjen även under mer än ett år ha missat att folkbokföra sig på adressen där han uppgivit att han bodde.

Loran Azad Nujen som är Özz Nujens riktiga namn är anmäld till Eko-brottsmyndigheten, jag vet dock inte hur det går med den anmälan. Vill någon kontrollera efter helgen så är diarienummer EB 695-18.

”De anmälda personerna och bolaget (kan finnas flera bolag) har med början 2015 betalat pengar för utförda tjänster utan att erlägga preliminär skatt eller sociala avgifter, eller lämna inkomstuppgifter till den person som misstänks för terroristbrott i Stockholm i april 2017, och genom dessa överföringar väsentligt bidragit till finansieringen av terrorhandlingarna.

Av förundersökningen i terrorbrottet framgår att den misstänkte har erhållit åtminstone 85.000 kronor i en serie banköverföringar, samt därutöver andra väsentliga belopp i form av kontanter. Betalningarna har gjorts av privatpersonerna för bolags räkning.

Vidare misstänks att de anmälda haft svårigheter att skilja på privat egendom och bolagsegendom, inkluderande utnyttjande av bolagens tillgångar för privata ändamål. Bokföringsbrott är en följd, då bokföringen misstänks dölja transaktioners verkliga natur.”

Om Özz Nujen på bloggen…

Det börjar bli dags för Nujen Media Aktiebolag att komma med bokslutet för 2017. Varför det dröjer vet jag inte men det är inget olagligt begånget ännu, man får vara sen.

Dock visar de tidigare boksluten att Özz Nujen är en rik man och borde har råd att betala rejält med skatt som hans moraliska kompass säger…drygt 6 miljoner i vinst på tre år är inte dåligt!

Dessutom hålls personal/lönekostnader nere. Det är lägre skatt på att plocka ut pengar som utdelning än som lön, det är fullt lagligt, men jag tror inte den moraliska kompassen gillar det…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


43 responses to “Özz Nûjens skattesmäll – en miljon kronor, plus straffskatt

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: