Islam


INSÄNDARE. Islam är den yngsta av de stora världsreligionerna. Det finns en avgrund av skillnader mellan islam och kristen tro. Våldet är legitimt på ett helt annat sätt. Övergreppen blir därför otaliga.

Det är dags för en omvärdering, en genomlysning och för ett klarläggande av vad islam egentligen är, vilka åsikter, syften och tillvägagångssätt man egentligen har.
Islams kvinnosyn är förnedrande, för där får kvinnan gå med slöja eller burka. Islam är en religion som definitivt förnekar, motsäger och ofta helt motarbetar det som är själva grunden och kärnan i den kristna tron.

Att bygga kyrkor i Mellanöstern i samma omfattning som moskéer byggs i Sverige och övriga Europa är totalt otänkbart. Ofta är konvertering från islam till kristen tro belagd med dödsstraff, exempelvis i Saudiarabien, Pakistan och ett flertal andra muslimländer.

Islam har flera sidor och många mörka sådana. Det gäller särskilt udden mot Jesus och evangeliet. Just nu läser jag en bok som heter ”Från Jihad till Jesus” Ett dramatiskt vittnesbörd från Christopher Alam, en omvänd muslim.

Jesus säger själv i Johannes 14:6: ”Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” ”Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn som givits åt människor genom vilket vi blir frälsta” (Apostlagärningarna 4:12).

Ulrik Petersson


23 responses to “Islam

 • Sleven

  Göran Rosenberg tar deras parti och anser att vi svenskar är en majoritet som förtrycker minoriteten muslimer.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är inte islam bara en fredlig religion som det sägs, förvirrande vad ska man tro ?

  Gilla

 • gamgubben

  Vi skriver 2018 och ännu finns det folk som tror på en Gud. Att ha en tro på något är bara bra men att tro att det finns något, en Gud, övernaturligt som styr och petar i våra liv är befängt.
  Jag tror att varje land måste ha lagar. Lagarna skall vara ett skydd mot orättvisor och att inga kriminella handlingar begås utan att straff utmätes. Allas lika värdighet, ja men utan h. Staten skall icke detaljstyra medborgarna utan se till att ett land bevaras utan att blanda in mångkultur. Nya invånare skall vara välkomna till mitt land, men de skall försörja sig och de sina medelst egna medel. Inga medborgarskap skall utdelas förrän det är fastställt att den sökande kan vårt språk, förstår vår historia och svär på att arbeta för ett bättre och gemensamt Sverige.

  Gilla

 • eugenecork

  både Kristendom och Islam är för Nord-
  bor främmande religioner
  Att vi i Nordbor anammade Kristendom, för
  1000 år sedan va 1:a steget mot de förfall
  till mjäkighet vi ser följderna av idag!
  Den slutgiltiga spiken i likkistan va den att
  ingå i ett EU-medlemskap!

  Gilla

 • Monica

  Både muslimer och väckelsekristna (frikyrkliga) tror på ett evigt helvete efter döden om man inte delar deras tro. Både islam och väckelse-kristna anser sig ha monopol på sanningen. Så de anser om varandras anhängare att de hamnar i det evig outhärdliga helvete. Då demoniserar de Gud som de anser vara kärlek. Dessa två abrahamitiska religionerna ger jag inte mycket för. Men även om man förkastar dom behöver man inte vara ateist. Har själv min tro som jag behåller för mig själv. Det är en diskussion man inte vill lägga ner sin energi med vem som helst. Vissa fanatiska ateister vill ofta inte tänka utanför boxen och anser att man är totalt knäpp om man tror på en fortsättning efter döden.

  Gilla

  • age

   ”Monica”!

   Du har chans att bli mångmiljonär!
   Kan du visa att något övernaturligt finns och har repeterbar funktion så kan du vända dig till James Randy, USA.
   Han har varit på SVT och berättat att han betalar en milion dollar till den som kan visa ett övernaturligt fenomen finns, är påvisbart och repeterbart.
   = Bara att visa att det funkar!
   Grattis till miljonerna!

   Gilla

 • Sten i Gatan

  Islam står inom alla tänkbara områden i total konflikt med västerlandet. Denna konflikt är olösbar som historien ständigt visat över hela världen.

  Jag tänker på islam som ett vanligt mynt: vars framsida erbjuder en djup religiös upplevelse för människorna, vars baksida sanktionerar ett totalitärt styrelseskick för makthavarna och vars runda kant tillåter tolkningar och beslut för rättskiparna. Framsidan beskrivs av Koranen, baksidan av kungahuset eller muslimska brödraskapet och kanten av Sharia-lagstiftningen. Således innehålls religionen, styrelseskicket och lagen i ett och samma mynt.

  Sverige har inget sådant samlat mynt, utan här är detta sedan urminnes tider separerat i tre från varandra skilda delar: Bibeln för religionen, Regeringen för styrelseskicket och Lagen för rättsskipningen.
  Därför är islam helt inkompatibelt med Sverige. Islam står framförallt i skarp konflikt med den svenska grundlagen i form av Regeringsformen, vilken specificerar den svenska regeringens uppdrag på de svenska och samiska folkens vägnar. Bland annat saknas demokrati, yttrandefrihet, jämlikhet, o.s.v.

  Således, finns det redan idag laglig grund för regeringen att förbjuda islam i Sverige. Ju förr desto bättre.

  Gilla

 • Gus

  Anser att alla våldsdåd och stölder som är vanlighet i dagens Sverige, ska ersättas och betalas av regeringen. Alla självrisker till försäkringsbolag, alla ersättningsanspråk som uppkommit genom den direkta invasion som Sverige står inför idag. Alla brinnande bilar ska betalas av regeringen !!

  Gilla

  • Mohammed var pedofil

   Det ska betalas av de som röstat på sossar, vänstern, liberalerna (fd FP), mp, centern genom åren. Egentligen är det ju bara de som är nationalister och nationalsocialister och som inte röstat på något av tidigare nämnda avskum och förrädare efter 1990 som är oskyldiga. Där någonstans började varje sunt tänkande individ förstå vad som var på gång. Således är valhemligheten något som bör avskaffas. Det bör vara möjligt att se en persons val och kopplingarna till politiken som förts. Frågan är om inte miljoner människor då skulle interneras på livstid för det de åsamkat Sverige och alla nationalister / nationalsocialister.

   Gilla

 • X

  Jag tror inte att nuvarande kristendomsvurmare skulle känna sig särskilt välkomna på medeltiden, i alla fall inte om de råkar tro att jorden snurrar runt solen. Det räcker ju att se hur Svenska kyrkan klänger sig fast vid Islam för att förstå att de hyser samma värderingar. Nej tacka vet jag ateister.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  I dessa slutrader komprimeras det kristna frälsningsbudskapet.
  Välsignad var själ som bringats insikt om Jesu dyrbara gåva och mottagit den.
  Tack, Ulrik!
  Ett alldeles förträffligt sätt att starta dagen.
  Lyckas han sedan frälsa redaktörn, vore detta en herkulisk gärning.
  Andreas 😊👍🏻

  Gilla

 • age

  Religion är att tro.
  Att tro är att inte veta.
  Att ägna sig åt att tro är att fantisera.
  En fantasi är en fiktiv värld.
  En fiktiv värld är en värld vid sidan av den verkliga världen.
  Den som ägnar sitt liv åt en fiktiv värld är borta från verkligheten.
  Den som är borta från verkligheten har ingen förankring i verkligheten.
  Den som inte är förankrad i verkligheten har inget fast värde.
  => ”Allas lika värde” – gäller alltså inte ”religiösa”!

  – Har någon, någonsin fått hjälp efter bön till ”gud”?
  Ta gärna fram fakta!

  Fortsätt ”be” — det blir säkert bra?

  Gilla

 • Grune

  Islam är ingen religion. Islam är och förblir en mördar sekt.

  Gilla

 • Argus

  Är det inte dags att i det tjugoförsta århundradet avskaffa religionerna?

  Gilla

  • Grune

   Är man så dum så man tror att någon kan gå på vatten, Uppstå igen efter att man konstaterats död eller mätta tusentals människor med två fiskar och fem bröd så kan man ju undra varför man inte tror på att Pippi kan flyga och att hon är så stark att hon kan lyfta en häst på en rak arm. Den ena sagan är väl så god som den andra.

   Gilla

 • Mm

  Bra inlägg med viktig vinkling av vårt största hot från en fientlig religion mot vår civilisation

  Gilla

 • Jörgen

  Det borde stå våldsreligion.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: