Italien: Migrantbåtarna får leta andra hamnar

INVANDRING. Italiens inrikesminister Matteo Salvini skickade på lördagen en varning via Facebook riktad till en räddningsinsats bestående av två icke-statliga räddningsfartyg från Nederländerna med syfte att hjälpa migranter utanför Libyens kust.

”De ska veta att Italien inte längre vill vara en del av handeln med papperslösa migranter och att de kommer att behöva leta efter andra hamnar att åka till”, skriver Salvini bland annat i Facebookinlägget.

Så sent som i förra veckan förbjöd Italiens nya högerpopulistiska regering räddningsfartyget Aquarius med mer än 600 migranter ombord från att gå i land i Italien. Aquarius fick i stället grönt ljus att åka till Spanien.

Italien menar att ”människorättsgrupperna” utnyttjas av människosmugglarna.

Reuters

-Pettersson säger att de organisationen, bland annat ”Läkare utan gränser” som hämtar ekonomiska migranter från Västafrika utanför Libyens stränder borde åtalas för medhjälp till människosmuggling och hoppas att de andra länderna följer Italiens exempel…

FN: Färre än tre procent av migranterna som togs sig över Medelhavet 2016 var riktiga flyktingar…

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

20 thoughts on “Italien: Migrantbåtarna får leta andra hamnar

  1. Var har man hämtat upp dessa män? Det är väl bara att återvända till den hamn där dom gick ombord? Så kallat return to Sender?

  2. Är inte 7 klövern som är och varit hotet mot Folkhemmet utan det är den trygga svenska väljarkåren som fram till 2014 tillsatt partier från 7 klövern !
    Denna majoritet måste ju inse allvaret och vart Svedala är på väg men så länge s.k 87:an som prioriterar Melodifestivalen och hela Sverige bakar finns kvar så fortsätter förfallet även efter valet 2018.

  3. Båten Aquerius med drygt 600 migranter har hittat sin hamn, kommer imorgon till den spanska staden Valencia !
    Spanien är kanske ett lika snällt och solidariskt EU-land som Sverige ?
    Nästa fartyg med migranter från Afrika tar nog landsfader Löven emot för att som Spanien visa sig på styva linan.

    • Skulle inte förvåna mig ett dugg, han kan väl inte tillåta konkurrens om titeln ”Humanistisk Stormakt” som han och 7 klövern ha kämpat så hård för.

      • Är nu bara som stolt solidariskt och öppenhjärtlig svensk att vid någon hamn invänta och hälsa nästa båt med pensionsräddare välkomna till paradiset, att en eller flera båtar kommer hit förr eller senare är garanterat, världens största socialbyrå går inte att missa !

  4. Bra att man sätter ned foten på allvar. Det måste bli ett stopp på den här trafiken av mest lycksökare som inte har något asylskäl.

    • Det börjar komma ledare i Europa nu som ser det liberala vänster helvetet med sina ögon och inte bara med känslor och handhjärtan.
      Österike,Italien,Slovakien,Slovenien,Tjeckien,Ungern,Polen.Sen blir det snart ändring i Tyskland,Frankrike,Sverige,Holland.Då får vi hoppas på att repatrieringen påbörjas snart.

  5. Italien följer Ungern och Polen och snart följer resten av medelhavsländerna efter. Får inte SD vårt mandat efter valet i höst kommer smuggelbåtarna framöver att gå via Atlanten in i Östersjön mot Sverige.

  6. Vi kan alla bidra genom att sluta ge bidrag till dessa lobbygrupper som påstår sig vara humana. Jag slutade ge till Rädda Barnen och Röda Korset när jag såg lönerna i toppen. Jag trodde länge på Läkare utan gränser tills jag fick veta att de även sysslar med människosmuggling.

  7. Klubben av nyttiga Idioter kommer alltid att finnas, som är blind för det cyniska spelet de medverka i. De är i allra högsta grad medskyldig till varje Asylturists död på Medelhavet.
    Titta på Australien ingen Asyl turist drunkna där längre.

    • För en icke Svensk låter det som en saga som tagen ur ”Tusen och en Natt”, men för Svenskarna som få betala vansinnet är det den hårda verkligheten 🙁

      • Ju fler länder som nekar massinvandring desto fortare fylls dårhuset Sverige på och desto fortare uppfylls A.Lööfs våta mångkulturella dröm om en befolkning på minst 30-40 miljoner invånare !
        Är så glad att jag är svensk sjöng Birgitta Andersson en gång men det var då det.

      • Ali Baba och hans 40 rövare är en del i Tusen och en natt om jag minns rätt.

Kommentera