Flicka med sprucken blindtarm fick vänta nio timmar på akuten

SJUKVÅRD. En 12-årig flicka med sprucken blindtarm tvingades vänta över nio timmar innan hon blev undersökt på akuten i Örebro. Nu har Region Örebro län anmält sig själva i en så kallad Lex Maria-anmälan.

Enligt landstingets egna utredning finns risk för att blindtarmen sprack under väntetiden. När flickan till slut undersöktes tog läkaren beslutet att hon behövdes opereras.

Tre veckor efter operation sökte hon på nytt hjälp med anledning av fortsatta smärtor i buken.

Landstingets utredning utesluter inte att flickans utdragna återhämtning är ett direkt resultat av att hon fick vänta i nio timmar på att bli undersökt.

Hög arbetsbelastning på akuten gjorde att flickan fick vänta så länge på att bli undersökt.

Från SVT…

-Pettersson säger ingenting men Jimmie gör…

Detta är Jimmie Åkessons anförande i partiledardebatten den 13 juni 2018. För att se hela debatten (över 3 timmar) så gå in på Riksdagens Webb-TV.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

43 thoughts on “Flicka med sprucken blindtarm fick vänta nio timmar på akuten

  1. Läste om den 90-åriga mannen på Fria Tider. Det är helsjukt. De kunde väl sätta dropp åtminstone, det tar inte många minuter att hitta ett kärl och sticka och koppla på ett dropp.

    Jag är glad att jag har utbildning, men det är svårt att få tag i läkemedel för privat behandling. Men jag känner mig ändå ganska trygg.

    När mina anhöriga hamnar inom vården så kollar jag jättenoga hur de behandlas och säger till. Jag är inte någon trevlig typ.

  2. Egentligen är det han säger bara vanligt enkelt sunt förnuft.
    Bara 7-klövern som inte håller med. Kanske för att de bara vill tjäna sig själva. De vet ju att de går emot folkets vilja men de skiter fullständigt i det.

  3. Kära Tony. Jag har själv undrat över varför det heter ”AKUTEN”.
    Man måste ju vara frisk för att klara av att sitta där i flera timmar.

  4. Googla på ”humanism” sa svetsaren till Jimmy Åkesson! Inte konstigt at flickan inte fick vård när Stefan Löven prioriterar ensamkommande, ljugande män från Afghanistan som får gratis sjukvård och tandvård för 50kronor…! Dessa 9000 kostar 3000mijoner bara till att börja med…..DET ÄR VÅRA SKATTEPENGAR S + MILJÖDÅRARNA GÖDSLAR MED!

    • Ja, hon är bipolär, men det hon skriver är inte annat än välformulerat och sakligt. Det är ren elakhet att hoppa på henne så, smaklöst och aggressivt. Hennes alster bygger inte på hennes sjukdomsbild, dessutom kan bipolära fungera bra med rätt och regelbunden medicinering.

      Vänstern lämpar med näbbar och klor nu för att försvara sin obehagliga politik. De börjar nog fatta. Liksom alliansen som ofta fäktar mot SD, lika barnsligt beteende.

    • Bilden säger allt, trodde inte att psyksyrror ställde diagnos, hon omfattas av tystnadsplikten, vore på plats att underrätta klinikcefen om policyn på hennes arbplats

    • Har du funderat på varför vi fick denna pamflett och sedan några dagar efter mobiliseras Hemvärnet. HV’s uppgift är att skydda viltiga samhällsfunktioner så som staber, infrastruktur eller dyligt.
      Frågan är : var det ryssen som spökar eller är det terror? 20.000 som vaktar viktiga platser borde vara mera nytta mot ? Just det är drågan

    • Sverige har ju dragit in på biståndet till U.N.H.C.R. för att lägga dessa pengar på invandringen i Sverige.
      Det finns ju över 50 miljoner riktiga flyktingar på jorden.
      När nu Sverige gör en sådan åtgärd betyder det att Sverige lägger flera miljarder mer på de snyltgäster som tagit sig hit och betalat hundratusentals kronor för detta än man lägger på de flyktingar som finns i olika flyktingläger i världen. Detta kallar inte jag för humant. Detta kallar jag för bedrägeri av hög klass och borde rendera i livstids fängelse.

  5. Familjen tillhör troligen kö- och koncensuskulturen och erbjud därför inte sex åt personalen och deras mammor. Jallajalla, fri sjukvård åt alla[h].

  6. Spricker blindtarmen så får man bukhinneinflammation, vilket kan ställa till problem långt senare i livet, t ex så kan du få svårigheter att bli gravid, eftersom var kan komma ut i bukhålan och täppa till äggledarna.

  7. Ännu ett exempel på ”världens bästa sjukvård”: Jag läser i Sydnärkenytt om en fotbollsmatch i Kumla. En spelare bryter benet och har stora smärtor. Han tas om hand på planen och får ligga under en filt. Man larmar ambulans. Efter en timme och ingen ambulans i sikte och den skadade har frossbrytningar så körs han i en vanlig bil till Universitetssjukhuset i Örebro. Dit är det två mil motorväg.

    Det är Löfven och Strandhäll som behöver googla på ”världens bästa” och ”världsklass”.

    • En kvinna boende i min hemstad fick åka 25 mil med värkar eftersom de inte kunde ta hand om henne och babyn. Jag bor i en stor stad med ett universitetssjukhus, märk väl! Inte i Norrland!!

  8. Lägg märke till i inslaget från debatten när man ser Isabella Lövin med hennes kroppsspråk med den sucken och ansiktsutrycket i ansiktet och den blicken.
    Samt Stefan Lövfens stela ansiktsuttryck.
    Säger allt om dem.
    Det är vid 01.50

    • Jag vill påstå med all tydlighet att Sverige har en av den sämsta sjukvården i världen.
      Jag var i dag ( 2018-06-15 ) i kontakt med sjukvården för min frus räkning. Hon lever på tabletter som hon sköljer ner med vin och både jag, mina barn och hennes syskon har förgäves försökt att få henne att äta mat.
      Vid kontakten med sjukvården talade jag om för den syster jag talade med att jag mår psykiskt dåligt av att i 2 års tid tjatat på henne och tagit hand om henne trotts att jag enligt sjukvården inte har med saken att göra. När jag framört detta fick jag två val.
      1. Att lägga in mig på sjukhusets psykavdelning och då skulle min fru bli frisk.
      2. Att ta ut skilsmässa.
      Nu hör det till saken att vi är fattigpensionärer båda två. Hon har c:a 6000 och jag har C:a 9000 i inkomster vår hyra är C:a 9000/mån.
      Om jag tar ut skilsmässa och flyttar betyder det att hon blir slängd på gatan.
      Hur kan någon människa i Sverige utan att ljuga kalla detta för bra sjukvård???????

      • Grune, det är fruktansvärt!
        Vi är många som är förtvivlade, vad göra?

      • Ja, hon är bipolär, men det hon skriver är inte annat än välformulerat och sakligt. Det är ren elakhet att hoppa på henne så, smaklöst och aggressivt. Hennes alster bygger inte på hennes sjukdomsbild, dessutom kan bipolära fungera bra med rätt och regelbunden medicinering.

        Vänstern lämpar med näbbar och klor nu för att försvara sin obehagliga politik. De börjar nog fatta. Liksom alliansen som ofta fäktar mot SD, lika barnsligt beteende.

      • Ursäkta, min kommentar om Ann Heberlein kom en gång till.

        Jag blir chockad över det du skriver! Vem har sagt så bedrövliga saker till dig? Saknar ord!

      • Det är klart att Stefan säger att allt är bra. Han har ju allt gratis och dessutom massor med livvakter om han går ut.
        Han har dessutom en skattefri lön som heter duga. Om han blir sjuk så kommer han till vård utan att passera GÅ, något väntrum finns inte för honom när han får sin GRATISVÅRD.
        Sådana som han som är miljardärer borde få betala dubbelt så mycket för allt samt bli av med sin livvakt.
        Förresten han måste vara den ende svetsaren i världen som har livvakt.

  9. Mår flickan bättre av att sjukvården gömmer sig bakom en patetiskt och hyckkande anmälan som inte leder till någonting ?
    Dagens akutmottagningar är och har av någon anledning blivit en typ av ställe för mångkulturell familj och släktträff, att denna flicka och andra får vänta är inte konstigt !
    Heder åt den sjukvårdspersonal som orkar med och gör ett mycket bra jobb på dagens akutmottagningar.

    • Skillnad på pensionsräddare och äkta svenskar i dagens och 7 klöverns s.k rättvisa Sverige som alltid värnar om de mänskliga rättigheterna !

    • Ja, flickan och hennes anhöriga har betalt vården för dessa som gått före i kön, som dessutom behandlats gratis.
      Kanske slagit sönder halva vårdcentralen på grund av för lång väntetid att hitta en läkare med rätt värdegrund och kön…

      • ”gått före i kön”

        På en akutmottagning prioriterar man patienterna efter hur allvarligt skadade/sjuka de är och det har man alltid gjort.

        Att det borde finnas mer personal på en sådan mottagning är en annan sak och att folk inte ska åka dit om det inte är akut.
        Då vänder man sig till en vårdcentral.

        Att den 12-åriga flickan fick vänta så länge var ett stort misstag, något som de själva valt att anmäla.

      • Gapande skrikande hotande blattar hela släkter i väntrummet då går de för för husfridens skull.

      • Varför kallas det Akuten om människor får vänta upp till tio timmar ? Man kan väl bli sjuk på natten, och då har väl inga vårdcentraler öppet? Men det vet säkert Experten på
        all Sossepolitik.

      • Det kallas Akuten för att den är ämnad för akuta tillstånd.
        T.ex sådana där patienten kommer in i ambulans. Dessa tas självklart emot direkt.
        Ja, man ska i första hand och så långt det är möjligt vända sig till en vårdcentral. Blir man sjuk på natten kan man kanske vänta till dagen därpå tills VC öppnas, annars får man vända sig till Akuten.

        Men allt för många åker dit utan att det är nödvändigt att belasta dem. Jag har hört en del exempel, t.ex den unga kvinna som åkte dit för att hennes P-piller tagit slut och ville ha sådana utskrivna.

        Nu vill ju plötsligt alla partier satsa hur mycket som helst på sjukvården, så då kanske väntetiden på Akuten kortas.

      • Mia! Förr tog man in ”bukar” snabbt eftersom det blir svåra följder av obehandlade tillstånd. Det har gått snett i vården, den är underdimensionerad.

      • Ja men det har ju inte alltid varit så, går vi tillbaks ett antal år så satt ingen i nio tio timmar på Akuten, det är något som växt fram genom åren.

        P. Piller som tagit slut? Ja men Mia är det akut så är det det måste du ha förståelse för?

      • Tänkte väl det jag, att det här skulle trigga igång det mentala tjänstehjonet och sossemegafonen.

      • De allra flesta som åker till akuten utan att behöva det är invandrare. Dom har ju i alla fall sjukvården gratis.

Kommentera