“Multikultur skapar multikriminalitet”

BROTTSLIGHET. Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområdet Uppsala/Knivsta: ”Multikulturens baksida är att i kriminaliteten möts dess alla avarter och värsta sidor och korsbefruktar varandra. Multikulturen skapar en multikriminalitet…”

Katerina Janouch har intervjuat polischefen Jale Poljarevius om gängkriminalitet och invandring. Jale anser att frånvarande fäder har stor det i att sönerna slår in på en asocial bana. Vidare utvecklar han tankarna på att multikultur skapar en multikriminalitet.

Man går in och plockar bort några personer som är aktiva, resten låter man vara. Samma metod gäller med gängen: Signalvärdet är att vi kliver in och tar två. Det viktigaste verktyget är inte mina insatsgubbar, mina förstärkningsvapen, mina hundar, utan det är kommunikationen. Att vara kommunikativ, differentierande och underlättande är A och O. Då utlöser vi den fjärde faktorn som heter “self policing”, där de själva vidtar åtgärder. De renodlade gäng är lättast att hantera. De värsta är blandgängen. En svensk, en tysk, två från Syrien, nån från Afghanistan. De brukar vara de absolut svåraste att hantera.

– 1985-1986 jobbade jag som vanlig ABAB-vakt i Rinkebys t-bana. Jag och en kollega hade i uppdrag att hålla rent, perronger, tåg, biljetthallar. Jag hade sammandrabbningar med jugoslaviskt gäng, med chilenskt gäng, med romer, somalier… alla de här gick att hantera. Men det som var riktigt svårt var multigänget där det fanns representanter från många olika grupperingar. De ställde till den absolut värsta skadan…

Jale går och hämtar papper med statistik. – Från vecka 35 2016 till vecka 8 2017 har vi 99 gripna och 82 anhållna, 31 blev häktade och inlåsta. Då sitter man tills det blir rättegång. Sen har vi tagit 72 för drograttfylleri. Vidare beslagtogs 11 pistoler, 2 gevär, 3 automatvapen, 1 handgranat, 245 liter alkohol, 1,5 kilo cannabis, 5 cannabisodlingar utslagna, 543.000 cash. Vi har fem ammunitionsbeslag, 34 beslag av narkotika. 150 g kokain och 240 tabletter. Sen grep vi även fem individer som begick en grov våldtäkt mot en ung kille. De utvisas i minst 10 år…

Läs mer på Katerina magasin…

-Pettersson noterar att SVT har bekymmer med en ärlig polischef som gör sitt jobb

Twitter 

 

13 thoughts on ““Multikultur skapar multikriminalitet”

  1. En homogen befolkning där lika barn leka bäst är vad som alltid ska gälla !

  2. Som chefen för fångvården på Österåkeranstalten sa, de här männen har redan en manlig förebild. Det tror jag också!

  3. En sådan klok man som JALE POLJAREVIUS borde intervjuas i MSM i stället för – ja, ni vet…

Kommentera