Jihad-Anne


Minns ni Jihad-Anne? Den svenska kvinnan som gifte sig med en terroristledare, bytte namn till Um Anas och levde i 16 år med militanta islamister?

Varför är det intressant att nämna hennes namn och inte låta henne förfalla i glömska? Jo, därför att…

…hon tagits till nåder av etablissemanget, bjudits in till Skavlan, fått göra reklam för sin bok och lämnat islam.

Ni kan läsa mer om detta här.

Dessutom är nu numera partipolitiskt engagerad i Miljöpartiet och det är här vi inte ska tillåtas glömma hennes namn.

2014 stod hon på plats 14 på Miljöpartiets fullmäktigelista i Sundbyberg. På hennes twitter-sida kan man ta del av hennes arbete för Mp och hur hon brinner för skola, miljö, antirasism och ”annat som gör mig engagerad”.

I 16 år var hon engagerad i militant islamism och med tanke på Mp:s kopplingar till dessa kanske hennes val av parti är ganska logiskt. Ganska intressant därför att läsa i media hur ”Miljöpartiet kan ha infiltrerats av islamister” och en följdfråga på detta är hur enkelt Anna Sundberg kunde lämna islam och hur hon kan leva öppet i samhället. Sätt detta i kontext med 19-åriga Mariam som vill lämna islam, men som fruktar för sitt liv om hon gör det. Ett mer känt namn är Mona Walter som konverterade från islam och idag lever under ständigt dödshot.

Varför har inte Anna Sundberg mötts av samma hot? Jag tänker inte spekulera i detta, men vill avsluta med en ganska relevant fråga.

I dessa dagar när politikers förflutna och politiska partiers kopplingar till det ena och det andra diskuteras för fullt. Varför lyfter inte media och övriga partier fram det faktum att Miljöpartiet har en representant som levde tillsammans med terroristledare och militanta islamister?

Om Anna Sundberg på bloggen…


18 responses to “Jihad-Anne

 • hllviken


  Gilla

 • Valter

  Hon har varit medlem i en terrorist rörelse som avrättar kristna, kvinnor och barn. Tar unga tjejer till sexslavar, skär halsen av fångar, som mördar oskyldiga i andra länder, som gett dom uppehälle. Även om hon själv inte mördat nån, så har hon varit medhjälpare till det. Hon skulle inte ha släppts tillbaks in i landet. Att hon sen är med i MP, som är ett parti för galenpannor, miljö förstörda tomtar, annat löst folk och flummare av alla de slag, förvånar inte. Hade självaste Usama Bin Ladin kommit hit, nog hade MP tagit emot honom med öppna armar och handhjärtan.

  Gilla

 • hllviken

  ll

  Gilla

 • Jörgen

  Ett sånt där ska avrättas på fläcken, att hon vistas öppet i samhället visar hur sjukt det här jävla cp-landet är.

  Gilla

  • Bosse

   Ja, detta är ett märkligt land.Mördare och terrorister som påstår att dom ändrat sitt liv dom hyllas nånting enorm i media och TV.Men en människa som hela sitt liv levt lagligt och varit hygglig får ingen uppmärksamhet.

   Gilla

 • Kurt

  Ta runt hörnet och ge henne en tombak mantlad injection

  Gilla

 • hllviken

  Det finns många…

  Gilla

 • Billy Boy

  MP riskerar ju att Jihad-Anne i värsta fall kan visa sig vara en kvinnlig efterträdare till islamisten Mehmet Kaplan, vilken Löfven tvingades sparka ut ur regeringen efter avslöjandet att Kaplan hade nära samröre med den våldsbejakande islamiströrelsen ”De grå vargarna”.

  Hur kan partiledningen för MP vara bombsäkra på att Jihad-Anne INTE är en ylande ”Grå varghona” …

  … som lyckats nästla sig in i den högsta politiska ledningen i Sverige för att där komma åt mycket känsliga topphemliga säkerhetsklassade uppgifter, vilka riskerar att läcka ut till aktiva våldsbejakande islamister.

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Brinner för…… ett olustigt uttalande måste jag säga.!

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Det samma, när en sådan från IS eller liknande organisation pratar om det. Min första tanke är en stubin, bzzzzzz kabooom

   Gilla

 • Mike E

  Undrar om de hade visat en hypotetisk f.d. nationalsocialistiskt terrorist samma vördnad. Nej, då hade hatet vistats öppet och personen rätteligen lynchats.

  Gilla

 • Lena

  Det är möjligt att det framkommer i hennes bok, men den tänker jag inte att läsa. Kanske någon som vet……uppbar hon barnbidrag för barnen från Sverige under tiden ?
  Hennes föräldrar fanns där bakom för att hjälpa, var det ekonomisk hjälp ?
  Om det var så ,gick de pengarna till terrororganisationerna eller ……….

  Gilla

 • Blodsven

  Hela jävla Miljö-Partiet är terrorister…

  Gilla

 • Per Andersson

  Hon är miljöpartist och kvinna.
  Kan inte bli mer ‘rätt’.

  Jo…. vänta – kom just att tänka på vår kulturminister.

  Gilla

 • Lena

  Sverige var tydligen bra när barnen skulle födas ?

  Gilla

  • Realist

   Ja Lena,
   du har helt rätt för hon har säkert förtur på BB ………
   Men jag tror att det blir svårare för henne i framtiden (hon behöver väl inget barnbidrag + flerbarnstillägg) har nog bidrag från andra gm. Wallström !!!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: