Googla humanism

Under gårdagens partiledardebatt uppmanade Stefan Löfven Jimmie Åkesson att googla ordet humanism.

Uppmaningen kom efter det att Åkesson ifrågasatt varför 9 000 afghanska män som fått ett avslag på sin asylansökan ändå får stanna kvar, trots att den svenska välfärden inte kan finansiera alla hål vi nästan dagligen läser om.

Att googla humanism klarar alla av. På Wikipedia kan man läsa ett långt inlägg om ordet humanism, dess historia och användningsområde. Jag väljer att sammanfatta ”Modern humanism”, för det är väl den Stefan Löfven åsyftade?

”Gemensamt för alla riktningar är en tro på de mänskliga rättigheterna och en universell moral…///…Humanism är som regel ett privat eller personligt ställningstagande”

Det är alltså dessa ord som Stefan Löfven och regeringen bygger sin migrationspolitik på, inte lagar och regler. Vi talar om samma Stefan Löfven som tydligt deklarerat att det ska råda ordning och reda i migrationspolitiken, att ett nej är ett nej och att människor som fått avslag på sin ansökan ska återvända hem.

Är det en svensk statsminister med hög trovärdighetsfaktor vi lyssnar till?

Om det nu är humanism svensk migrationspolitik ska bygga på och inte regler, måste Stefan Löfven förklara för alla var gränsen mellan human och inhuman går. Att 9 000 afghanska unga män får stanna i Sverige trots avslag, trots att de funnits ljuga om det mesta och trots att nästan samtliga saknar förmåga att bevisa sin identitet, är alltså humant och ett tillräckligt skäl för att få stanna.

Då måste Löfven och övriga politiker som står bakom denna amnesti (för det är vad det handlar om) förklara det humana i att de som sökte asyl efter den 24:e november och fått avslag måste återvända hem. Har de inte tillräckligt starka skäl för att fackas in under ordet humant? Stefan Löfven, Annie Lööf, Jonas Sjöstedt, Gustav Fridolin, Isabella Lövin och alla ni riksdagspolitiker som gav dessa afghanska män chansen att stanna i Sverige trots kritik och brott mot det regelverk som satts upp.

Var det humant mot Vlora och hennes två barn när de utvisades efter åtta år i Sverige? Vari låg det humana när barnfamiljen från Libanon utvisades efter åtta år i Sverige? Var det humanism när Ly Nguyen utvisades till Vietnam efter åtta år i Sverige?

Löfven, Lööf, Fridolin, Lövin och Sjöstedt är oss svaren skyldig. Varför satte man upp ett datum (2017-11-24) som en benhård gräns mellan humant och inhumant?

28 thoughts on “Googla humanism

  1. När det gäller svenska fattigpensionärer, varav en del är uteliggare, andra inte har råd att gå till tandläkaren eller lösa ut läkemedel på apoteket, då är det inte tal om humanism från sossarnas sida.

  2. Jag googlade ”humanism” och tänka sig, hittade inget resultat som visade socialdemokraterna eller att ställa amnesti till 9000 vuxna män utan skäl mot att neka svenska barn cancermedicin. Men det kanske var fel på mitt Google.

    • Det går väl inte att googla eftersom Peter Eriksson och Morgan Johansson har censurerat Google.Om det går kan ju Löfven googla på vad ”idiot” betyder.

  3. Hela det politiska systemet är bara ett spel för galleriet. Deras – 7-klöverpartiernas – gemensamma plan är att förstöra Sverige för gott, inlemma svenskarna i det nyfeodala världsriket New World Order, vars oligarker kommer att vara de nya, enväldiga härskarna.

    Politikernas huvuduppgift är numera endast att blanda bort korten, så inte medborgarna genomskådar den bakomliggande agendan. För att göra detta använder man med fördel känslomässiga argument, som nu Löfvén med sin ”humanism”.

    Under tusentals år har européerna utvecklat en människovänlig inställning, inte bara till sitt eget folk utan även till andra kulturers och rasers folk. Inget annat folk har gått så långt när det gäller detta som vi.

    Men detta är vår kulturs ”Achilles-häl” och det utnyttjas skamlöst av politikerna och systemmedia, för att nå målet att för alltid förstöra våra länder, vår kultur och våra folk.

    • Träffsäker och bra beskrivning av Sveriges nuvarande situation , bra talat ladulaas !

  4. Icke svetsaren kan samtidigt med Jimmie också googla men på värdegrund. Ett i det närmaste icke ord som användes flitigt i Sverige och i Norge men där sparsammare.
    Sjuklövern har i sin stora inbilskhet fått för sig att deras värderingar är bättre än SD’s. De får nu gång efter annan svar från svenska folket och i höst kommer facit på vilka har bäst värderingar. Håll i dig Steffe!

  5. Googla populism.
    :indirekt ”Folket mot eliten”, av ngn besynnerlig anledning nyttjas ordet som ngt negativt.
    Onoff-topic
    En folkomröstning- tex EU/nato och/eller annat som berör folket är ett mkt bra demokratiskt verkyg,fast en sådan sker i regel när eliten vill det,kan eliten komma att ogilla resultaten uteblir den & lämnar med det ett tyst medgivande till att dem inte alls företräder folket.
    ” vilket parti om ens ngt kan tänka sig bereda folket att säga sitt”?

  6. Statsministern eget kansli vore naturligtvis den första instansen som borde googla ordet ”humanism”. Samtidigt borde de googla på andra främmande ord, såsom ”Regeringsformen” vilken utgör svensk grundlag och den skarpa specifikationen för regeringens uppdrag. Då hade de uppdagat att de enda folkslag som uttryckligen nämns i Regeringsformen är de svenska och samiska folken – övriga kallas minoriteter. Därefter borde rimligtvis regeringskansliet ha frågat sig om humanismens mänskliga dygder verkligen kommit sina uppdragsgivare – oss svenskar och samer – till godo under den gångna regeringsperioden.

    Men se, det vågade man inte; ty det rungande stampet från kön är ett unisont NEJ, DET HAR BARA BLIVIT VÄRRE – RENT AV ETT FRUKTANSVÄRT INHUMANT SAMHÄLLE FÖR OSS SVENSKAR!

    ”Katastrof” sade Åkesson och vände blad i den svenska historieboken.

  7. Löven och övriga 7 klövern slår samtigt upp ordet solidaritet gentemot fosterlandet Sverige och sina egna infödda äkta svenska hederliga arbetande och skattebetalande medborgare som idag försörjer en snart 40-årig hänsynslös och totalt okontrollerad massinvandring !
    Blir tveklöst en röst på AFS i September, får räcka nu med svek och idioti från hycklande mytomaniska och föraktfulla vänsterliberala mångkulturälskande politiker.

  8. Helt apropå , filmtiteln ” Falsk som vatten” får mig idag att tänka på de svekfulla moderaterna 2014 . Vi ses på murarna i september ! 😀

  9. Om Stefan Löfvén själv fått bestämma hade han aldrig godkänt att de 9.000 skulle få stanna.

    • Så är det förmodligen, men lägger man sig av någon outgrundlig anledning platt för Mp tvingas man stå där som förlorare.

    • Då är han ju en jävla syltrygg ”på riktigt” !
      Det är ju fullkomligt oacceptabelt !

    • Och inte beror det på Artificiell Intelligens heller, för intelligens verkar bortkopplat i det här fallet.
      Utomjording kanske ?

  10. http://www.rapport24.com/uploads/7/5/5/4/75549431/published/terigen-var-r-barnen.jpeg

    Så här började det politiska spelet i förhandlingar mellan S och MP om de c:a 9000 afghanska ”barnen”

    Läs vidare på länken nedan (Publicerat 13 november 2017)

    https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/m7k9p/interna-s-kravet-lat-de-unga-stanna

    Senare anslöt sig Jonas Sjöstedt (V) och Annie Lööf (C) + några enstaka ledamöter från L och KD (3 st från vardera partiet) vilka alla tillsammans i slutändan obstruerade Lagrådets bestämda avrådan och även Migrationsverkets redan fattade domstolsbeslut om utvisning i alla instanser …. genom att i riksdagen rösta igenom detta lagvidriga ”humanitära undantag”.

  11. Jag avskyr S och MP. Men framförallt Stefan Löfven. Han är INTE min statsminister!

  12. Tycker Löfven ska fundera lite på ”Att göra sin plikt”. Som statsminister har Löfven uppdraget att verka för svenska folket i första hand, inte för turister från Afghanistan.

    • Inte turister från Afghanistan….de behandlas/ses numera som, mer svenskar än svenskarna, enl. 7-klövern, och ska få både pengar, lägenheter och amnesti för brott.
      Det är svenskarna som behandlas som oönskade turister i sitt eget land.
      Våra pensionärer, barn och kvinnor ska vara till förnöjelse och behandlas som skräp.

      Vill ni fortsättningsvis ha det så, så fortsätt att rösta på 7-klövern 🤮

      Val 2018…för stopp av idioti och fram för förstånd !

  13. Låt oss slippa denna idioti.

    Låt VAL 2018, bli ett val i:
    FÖRSTÅNDETS ANDA!

    Låt det bli STOPP FÖR IDIOTIN !

Kommentera