Brandmän attackerade med glasflaskor i Kronogården

BROTTSLIGHET. Räddningstjänsten i Trollhättan attackerades med glasflaskor när de skulle släcka en anlagd brand i Kronogården, Trollhättan under natten. Någon hade placerat ut brinnande bildäck mitt på vägen, för att sedan angripa brandmännen, rapporterar GP.se.

Det var natten till idag, vid två-tiden som räddningstjänsten ryckte ut för att släcka en brand i tre bildäck som ”någon” placerats mitt på Lantmannavägen, och tänts på.

När brandmännen gick ut ur bilen för att släcka branden, attackerades de av personer som kastade glasflaskor mot dem.

Situationen var så allvarlig att räddningstjänsten tvingades lämna platsen. Bland annat ska en av flaskorna ha träffat precis mellan brandmännen, uppger Jonas Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund, till tidningen.

Han är mycket bedrövad över det inträffade.

– Vi åker dit flera gånger i veckan för att hjälpa till vid bränder och så blir vi bemötta på detta sätt. Vi får tänka oss för framöver och ta hjälp av polis, säger han till GP. Ingen person ska ha skadats i attacken.

-Pettersson säger att det är inget att gnälla om. Det är beställt av 87:an som röstat på partierna som vill ha ett sådant här ”spännande” samhälle…

Läs gärna mer om Kronogården…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Brandmän attackerade med glasflaskor i Kronogården

  1. Det är lugnt och fint i min hemstad,
    enl. TTela så händer det faktiskt inget alls, ej heller har det hänt något speciellt de sista 20- 25 åren alls.
    förutom då Lamotte utmana och hetsa de annars så fina ungdomarna på kronogårdstorg.
    Ja jag vet?
    jag flyttade ifrån en närbeläget kvarter för bilar börja explodera och mäniskor i svarta kläder och med mask sprang runt på nätterna.
    f’låt men min fru blev kallad massa saker inför mitt barn ja jävla svennefitta och sådant där
    men det är lugnt bara Trollättans komun lyckas trolla bort lite mer av svennerasisterna i området så blir allt bra borta på Det Nya Trollhättan styrt av andra än politikerna.
    Det är ingen fara alls att det är en upplags plats för knark och vapen för andra regioner, GBG och Sthlm.
    för här vågar inte den svenska polisen ens visa sig.
    så allt är lugnt, bara Svenskar inte lägger sig i.

  2. Här är det tveklöst fråga om organiserad pyromani, vilket utgör ett stående inslag i repertoaren av krigshandlingar förövade mot civilsamhället och där räddningstjänstens personal tvingas direkt i den riggade fällan.
    Vad dessa riskabla utryckningar kostar samhället krävs ingen avancerad ekonomisk kalkyl för att fastställa, då vi vet att de ständiga attackerna utgör en enorm belastning för den hårt prövade välfärdsstatens finanser.
    Andreas.

  3. Utrusta brandmännen med den gamla kpst M45 och lösplugg men ordinarie pipa. Inte direkt dödlig men det skulle svida i fläsket på snorungarna.

    • De har redan resurser att ta till när de åker ut med sina fordon
      På deras tankbilar finns även en rejäl vattenkanon.
      En rejäl dusch med brandskum gör gott.

  4. Det där packet ska vara jäkligt glada att inte medborgargarden med lite hårdare nypor fått tag i dom.

  5. De här aporna bör samlas i ett plan flyg ned över Afrika ge dem en klase bananer en fallskärm se en kick i arselet sen är de i sitt rätta element nämnligen djungeln.

  6. Hittade ett klassiskt snyftreportage för 9 år sedan. I Aftonbladet tycks sympatin varit helt hos upploppsmakarna. Inga polisperspektiv inga samhällsperspektiv kring vad vanliga skötsamma människor tycker. https://www.aftonbladet.se/nyheter/article11986950.ab
    Det finns importerade kulturer i landet, som inte passar att bemötas med den tolerans vi vant oss hantera avvikelser med i Sverige. Det blir bara en evig spiral av självskadebeteende för samhället. Myndigheterna bör ha lärt sig vid det här laget.

  7. Den perfekta och trygga svenska importen som ska styra Sverige i framtiden !

  8. Det är bara som vad ”Gubben Gren ” sade i Kalle Blomqvist med ”Vita och Röda rosen”.
    När gänget i Vita rosen mötte Gubben Gren bl.a. när de gick på träräcket som man inte fick när de gick över bron.
    Även när Eva – Lotta stod på stegen utanför fönstret och tjuvkickade in.

    ”Jajaja – Barndomens glada lekar – Barndomens glada oskyldig lekar – Jajaja”

    ”Kalle Blomkvist: Gubben Gren”

Kommentera