”Anmärkningsvärt beteende av utrikesministern”

UTRIKES. Israel underblåser hat mot palestinierna i sina skolböcker. Så har en del uppfattat ett uttalande av Margot Wallström i riksdagsdebatten om palestinsk terrorism i förra veckan. – Ett anmärkningsvärt beteende av utrikesministern, säger Mikael Oscarsson (KD) som hade begärt debatten. Detta skriver Världen idag

Mikael Oscarsson hade skrivit sin interpellation med anledning av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas uttalande nyligen, där han lade skulden för Förintelsen på judarna. Margot Wallström menade i sitt svar att det president Abbas sade var oacceptabelt och stötande, något man också framfört till palestinska ledarskapet. Han bad senare om ursäkt ”om människor blivit förnärmade”, och Margot Wallström såg inga skäl att låta palestinsk antisemitism påverka det stora svenska biståndet.

– Då drabbas det palestinska folket, menade hon.

Debatten hettade till när Mikael Oscarsson menade att Sverige kan spela en roll i Mellanöstern om vi börjar ställa motkrav på palestinierna för att ge bistånd. Han påpekade att Abbas bara bett om ursäkt om någon har blivit förolämpad, och inte för vad han faktiskt sa.

– Det här är bara toppen på ett isberg. Genom den palestinska myndighetens kanaler kallas judar grisar och hundar, i palestinska böcker är Israel inte med på kartan.

/…/

Hon avslutade med att poängtera att båda sidor har ett ansvar och med anledning av Mikael Oscarssons kritik mot antisemitismen i palestinska skolor sade hon om Israel:

– Jag vet inte hur det ser ut i en del läroböcker på andra sidan? Vad säger man, hur ser kartorna ut där? Jag vet att kartorna är viktiga i Mellanöstern. Det är viktigt att påpeka att här finns ett ansvar på båda håll att istället lära känna varandra.

– Det var ett anmärkningsvärt beteende av utrikesministern, det var så tydligt att hon inte ville prata om vad interpellationsdebatten handlade om, säger Mikael Oscarsson till Världen idag.

Oscarsson framhåller att i andra länder så straffas mördare och hamnar i fängelse, men det palestinska ledarskapet delar ut arvoden till terrorister. – Det är allvarligt att vi har en regering som trots att våra grannländer nu reagerar på vad det palestinska biståndet går till, inte själva agerar.

Läs artikeln i sin helhet på Världen idag

-Pettersson säger att Margot Wallström (S) tillhör Stefan Löfvens (S) regering och vi kan inte begära för mycket…

6 thoughts on “”Anmärkningsvärt beteende av utrikesministern”

  1. Jag drog till ett gapskratt när jag såg bildserien Fiffigt Man vet var man har en kommunist en borgerlig person en grön men man vet alldrig var man har en socialdemokrat Oftast e de girigheten.o avundsjukan som driver framåt Nån har mera än jag Inte e han väl rik Ex Sovjetunionen litade inte på dom finska socialdemokraterna Jag läste nån gång att blondinen nog passat på att öka sin förmögenhet

  2. Denna konflikt och dessa folk har vi inte med att göra, vi svenskar ska bara bry oss om vårt eget land innn det är för sent.
    Jag skiter fullständigt om dom skjuter ihjäl varandra bara dom inte kommer hit.

  3. Vad är inte anmärkningsvärt med hennes beteende? Enklare att säga det, om någon kommer på något vill säga!

  4. Om pressen i Sverige gjorde sitt jobb så skulle Margot Wallström varit avsatt för längesedan med sin support och finansiering av terror,

Kommentera