LO vill ställa SD till svars

VALET 2018. Socialdemokraterna tappar stort hos LO-medlemmarna – samtidigt som sympatierna för Sverigedemokraterna ökar hos samma grupp, visar SCB:s senaste mätning som vi skrev om tidigare idag

Både LO och S satsar stort på att vända trenden. Innan valet ska LO genomföra 500 000 samtal på telefon och ute på arbetsplatser och lyfta fram frågor som man tror är viktiga för löntagare, till exempel otrygga anställningar.

– Jag tycker inte att SD har fått stå till svars ordentligt för de högerförslag de lägger och hur de har röstat i riksdagen, till exempel att de röstade nej till avdragsrätt för fackföreningsavgiften, säger LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin.

Guovelin menar att det har varit en ensidig och svart debatt om skjutningar, brinnande bilar och annat som späder på en känsla av otrygghet.

– Där har det varit en väldigt enkel retorik som SD har fått lov att föra fram, säger LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin.

TT

-Pettersson vill påminna LO:s ledning om att det inte är Sverigedemokraterna som fört politiken som lett till ökad otrygghet, det är andra partier. Hade den S-ledda regeringen lagt vettiga förslag om att öka tryggheten för LO:s medlemmar är jag övertygad om att SD röstat för dem…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “LO vill ställa SD till svars

  1. LO:s förste vice ordförande Therese Guovelin, visar hur världsfrånvänd hon är med sitt uttalande om avdragsrätt för fackföreningsavgifter. Det förslaget tjänar vi väl någon femtilapp i månaden på. Men hur många hundratals miljarder har flyktingarna kostat?Vad är viktigast?
    Min Gud, kan ingen ta död på dom miningslösa fackföreningarna.

  2. ”SD:s enkla retorik”?
    Nonsens och förbannat trams och en illa dold bitterhet över att det sunda förnuftet och den ogrumlade tanken överhuvudtaget får komma till tals i dessa frihetsfientliga och grundlagsmanipulerade tider.

    Den socialekvilibristiska nippertippan Guovelin föredrar naturligtvis att SD terroriststämplas som det primära hotet mot ”demokratin”, medan de maffiametoder den vice fruntimmersordförandens organisation tillämpar skall betraktas som det optimala idealet för svensk statskonst.

    Sverigedemokraterna har ingenting att stå till svars för – till skillnad mot resten av det respektlösa globalistpack vi tvingas försörja inom regering och riksdag, och som icke till dags dato bevisat den ringaste omsorg om vårt land och dess hunsade skattebetalare.

    Däremot arbetar de oupphörligt på att skjuta nationen sank och intensifiera krigshandlingarna mot svenska folket och vår lagstadgade rätt till yttrandefrihet, åsiktsspridning och informationsförmedling.
    Det är en vuxen och rättskapabel medborgares plikt att tala sanning – inte att förtiga den!
    Andreas.

  3. Sossarna brukar springa i våra kvarter inför valet. De sista valåren har utdelarna varit invandrare som att det skulle locka fler väljare.
    Mellan valen syns inga politiker till och de beslut som tas i kommunen är inte förankrade bland majoriteten i kommunen.

    Sossarna har kämpat för att det kommunala bostadsbolaget ska behålla sina lägenheter som till stor del per automatik går till invandrarna.
    Dessutom gör man extra uttag ur bolaget och finansierar verksamheter som står i kommunens namn.
    Hyrorna ska höjas rejält vid stambyten ibland 40-50%, då ingår förstås lyxrenoveringar. Men i slutänden blir det så att hyrorna pressar ut pensionärer och invandrare som arbetar till äldre bostadsområden, för att de ska klara hyran. Det kommer endast att vara de som har försörjningsstöd som kommer att ha ”råd” att bo i de nybyggda hyresrätterna där hyran är tredubbel mot äldre hus.

    Vid ombildningar runtom i kommunen så har årsavgiften blivit mindre än hälften av hyran, samtidigt som hyresgäster måste betala extra för att få slitna mattor och väggar ommålade.

    Sossemaffian har sina fingrar i allt som missgynnar oss.

  4. LO skänker bort medlemmarnas pengar till S.
    Det är LO som skall ställas till svars.

  5. Inte 17 står LO på arbetarnas sida inte. Fortfarande 40 tim arbetsvecka för de som har de tyngsta jobben.
    Redan 1968 nötte jag kontorsstolen som ’tjänsteman’ och hade 37,75 tim arbetsvecka. Jobbig vecka för rumpan var det.

  6. Lika självklart som att man går på muggen när man behöver, lika självklart är det att man röstar på Sveriges ena demokratiska part SD vid valet.
    Alla som inte gör detta kissar och bajsar säkert i byxorna också.

  7. Stackars desperata LO pampar. Hotar med högern fast man med S kan få MP kanske centern och i värsta fall Fi. Ett skräckscenario.

  8. Då vill jag ställa LO till svars för att de delar ut mångmiljonbelopp till ett parti merparten av deras medlemmar inte sympatiserar med. 38,5 % av LO-medlemmarna sympatiserar med S alltså inte ens i närheten av hälften och ändå göder LO ”partiet” med stora summor och gratisarbete i valrörelsen. Var det någon som sade osmakligt?

  9. Hellre ”enkel retorik”, än obegriplig sådan, från sossar och fackföreningsrörelsens företrädare.

    • Det är en rejält skillnad mellan en med småländska från glasriket och en med sörmländska.
      Göran Persson och Leif GW bor en bit ifrån Vingåker.

  10. Ångest och desperation i vänsterlägret nu efter SCB:s mätning !
    Hoppas det blir ett schysst val i September nu när SD verkar köra över s.k arbetarpartiet S att inget valfusk förekommer, man kan inte lita på en desperat och hotad vänster.
    Valsedlar har ju försvunnit förr från vallokaler och rösthjälp åt gamla människor är och kan vara ett riskmonent, lätt att dessa röster kan hamna där de inte ska vara.
    Den 10/9 vet vi resultatet !

  11. Socialdemokraterna Morgan Johansson, Stefan Löfven och Dan Eliasson – Dom har nu förstått att göra hembesök hos väljarna var ingen bra idé

    https://4.bp.blogspot.com/-TZj-0rI3lvU/WeXf6daQwOI/AAAAAAAAGjo/ptf2xBZYsDk9ordpFwiWyag6AT2bmDViQCLcBGAs/s640/HEMBESOKLOW.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson föredrar att stanna på sitt trygga kontor och ringa sina telefonsamtal till väljarna i stället.

    http://flamman.se/wp/wp-content/uploads/2017/10/sdltbcbd801-nh-1024×710.jpg

  12. Fackföreningar vad det vara månde, är inget annat än maffia!
    Dom utövar med regimens goda minne, utpressning på både sina medlemmar och företag!
    Avskyvärt vidrigt är bara förnamnet.

Kommentera