New Yorks borgmästare vill ha in fler ”svarta och latinos” i elitskolorna

En plan för att ”diversifiera”,l åtta så kallade specialiserade gymnasier i New York Citys elitiska högskolor har fått den asiatiska amerikanska , minoritetsgruppen som dominerar skolorna, att bli upprörda..

Borgmästare Bill de Blasio tillkännagav i helgen att han vill ta bort testet som reglerar inträdet till skolorna., tex. Stuyvesant High School och Bronx High School of Science. Han kallade testet ”ett vägspärr för rättvisa, framsteg och akademisk excellens.”.

”Asiater” i detta sammanhang torde i första hand avse folk med bakgrund i Japan, Kina, Korea och Vietnam.
FjärranÖsternRedaktören konstaterar: Som vanligt i sådana här sammanhang så återstår att förklara hur Borgmästarn tänker sig att skapa; ”akademisk excellens” genom att sänka kraven för att komma in på skolorna?

8 thoughts on “New Yorks borgmästare vill ha in fler ”svarta och latinos” i elitskolorna

  1. Vi såg i Sovjet vad som hände när man tog bort konkurrens med kunskap i samhället, och lät slickandet av partibok styra. Vill vi ha ett samhälle som styrs av de kunnigaste människorna som i väst, låte det vara som det är. Vill ni ha ett samhälle som styrs av afrikaner eller araber, åk till Afrika och Mellanöstern och gör ett studiebesök. Eller varför inte flytta dit? Låt demokratiern i väst vara som de är, annars blir det bara korruption, på alla nivåer.

  2. Vit, icke kriminell, heterosexuell och dessutom man, är helt ute idag !
    Hur är stämningen inom etablissemangets hysteriska Metoo-drev efter Timells frikännande ?

  3. Kvotering är modernt idag och ser sedsn bra ut i en förljugen statistik !

  4. Han ligger rätt i tiden, läs om honom och hans fru som inte är vit och även är lesbisk, heter kanske bisexuell , då hon är gift med en man och har två barn med honom ?
    (sök på bilder och wiki)

Kommentera