Österrike stänger 7 moskeer

Den österrikiska regeringen stänger sju moskéer och undersöker huruvida man ska utvisa upp till 60 imamer som en del av nödvändigheten att skydda landet ”mot politisk islam” och hat predikan.

”Parallella samhällen, politiska islam och radikaliseringstendenser har ingen plats i vårt land”, sade kansler Sebastian Kurz vid en presskonferens med sin vice kansler och inrikesminister och EU-ministrar. Regeringen stänger sju moskéer över hela landet, av vilka tre ligger i Wien.

Några av moskéerna misstänks av myndigheterna att ha blivit influerade av en turkisk högerorganisation kallad ”Grey Wolves”. De österrikiska myndigheterna  säger att de, förutom stängningarna av moskéerna, också har undersökt de tvivelaktiga finansiella flödena  ”under förklädnad av religion”.

LÄNK

FjärranÖsternRedaktören anser (som vanligt) att den muhammedanska läran inte har något existensberättigande i ett modernt på kristna värderingar uppbyggt land!

2 thoughts on “Österrike stänger 7 moskeer

  1. Ett mycket föredömligt och efterföljansvärt exempel, vilket visar att det sunda förnuftet, trots alla försök att bringa det om livet, alltjämt existerar inom det invaderade Europas hank och stör.
    Sambandscentraler och drivhus för radikalisering och terrorism skall icke, såsom i Sverige, subventioneras av staten utan med alla till buds stående medel stoppas!

    Andreas, värdekonservativ nationalist, SD-medlem och troende kristen.

Kommentera