Facktoppar: Politikerna bär ansvar för asylsökande

INVANDRING. De partier som på torsdagen kommer att rösta ned regeringens förslag om att ge tillfälligt uppehållstillstånd för ungdomar är skyldiga att svara på vilka lösningar de vill se istället. Det menar ordförandena för TCO, Lärarförbundet och Vision i en gemensam debattartikel i Dagens Samhälle.

En stor del av ungdomarna kommer att stanna kvar oavsett lagstiftning, menar facktopparna, som ställer sig bakom lagen även om de ser vissa brister. ”Utan en politisk lösning kommer de att fortsätta befinna sig i juridisk limbo och en mycket utsatt situation”, skriver de.

-Pettersson tycker att med denna fackliga logik blir de politiker, opinionsbildare och facket som vill att de ljugande männen ska få stanna utan asylskäl, ansvariga för vad ungdomarna kostar och medansvariga till de gruppvåldtäkter och annat skit de ställer till med…

10 thoughts on “Facktoppar: Politikerna bär ansvar för asylsökande

  1. Ännu ett bevis på att många fack spelat ut sin roll. Facket skall arbeta för sina medlemmars bästa och inte för vuxna afghaner som saknar skäl att vara kvar i landet.

  2. Dom har rätt. Politikerna bär ansvar för att dessa lögnare och bedragare fortfarande är kvar i landet. Dom borde ha utvisats för länge sen. Sossarna bär huvudansvaret.

  3. ”Pudlande” efter stora PÅTRYCKNINGAR från sina medlemmar, eller ???
    Skrämmande att ingen uttrycker vad det är som sker i VERKLIGHETEN !

    Regeringen begår ”LAGBROTT MOT SVEA RIKES LAGAR” och mot alla remissinstanser som motsätter sig denna ”unkna lag” !!!

    Samt det viktigaste DE LJUGER OCH LJUGER i valets anda för att LURA SVENSKA FOLKET !!!

  4. De är inte i en juridisk limbo då de inte har rätt att vistas i Sverige. Det är makalöst vad det fjäska för vissa människor.

  5. Enkel biljett hem är den enda försvarbara lösningen på problemet allt annat är floskel inför valet. Facket ska värna medlemmarna inte framtida våldtäktsmän.

Kommentera