Vad kostar en (1) asylinvandrare?

VALET 2018. Ingen verkar ifrågasätta kostnadsbilden som Joakim Ruist tagit fram på 74.000 kronor per asylinvandrare och år. Kom också ihåg att detta är en snittkostnad och netto, alla som skaffar sig arbete och betalar skatt är borträknade. 

  • Det betyder att en 30-åring som anländer, och lever till 80, kostar NETTO i snitt 3,7 miljoner under sitt liv.
  • 100.000 kostar 370 miljarder.
  • 1 miljon kostar 3700 miljarder.

Jag hoppas ni förstår varför socialdemokraterna inte vill diskutera invandring, men Pettersson begriper inte varför de vill debattera välfärden när det är så uppenbart varför välfärden sviktar.

Frågan är varför våra politiker och medier inte på allvar diskuterar detta när det är livliga diskussioner om alla andra utgifter. Bara för att ta ett exempel. BB i Sollefteå lades ned för att spara 15 miljoner.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Vad kostar en (1) asylinvandrare?

  1. Men kom ihåg att socialdemokraterna
    har ett kontrakt med Muslimska Brödraskapet,
    som säger att vi sla ta in islam/muslimerna
    i Sverige tills Sverige är ett islam- land!

    ”Socialdemokraterna ska bidra till att
    muslimer får positioner i alla viktiga
    styrelser i Sverige, inklusive Regeringen!”

    Försök förstå vad det betyder för dig!

  2. Jag befarar att summan är ett snitt, de som får jobb kostar mindre eller till och med tillför. De som inte får jobb kostar mer än 74 000. Men genomsnittligt blir det just den summan.

  3. Så kostnaden per år för fem invandrare överstiger kostnaden av vad Sollefteå BB fick kosta. Förstår inte S och övriga i sjuklövern varför de tappar väljarstöd?

    • Rättning kostnaden för ett helt liv för 5 invandrare kostar mer än vad Sollefteå BB skulle spara. Jag kan ju undra varför inte Sverige kan avvara biståndspengar till Svenska sjukhusavdelningar, som har penningbrist?

    • Våra s k ”politiker” inom sjuklövern har inte betalt för att tänka, speciellt inte på sina riktiga medborgare!
      En röst på sjuklövern är en förlorad röst!

      Vill vi fortsätta importera MENA-individer så rösta på sjuklövern men klaga INTE sen för att våra äldre inte får den välfärd som vi önskar eller våra barn/ungdomar får den utbildning som vi önskar eller en bostad när de är vuxna osv osv

      Stefan Löfven är den absolut sämsta statsministern vi har upplevt!

  4. SVT vill ogärna lämna trygghetszonen, ofta sväljer man okritiskt allt med hull och hår. När det är dags att visa sig opartisk, så går det åt helvete. När det gäller att vara partisk så går det i samma riktning, åt helvete. Stackars SVT, ni är ju nybörjare för evigt, varför denna höga svansföring?

  5. Som sagts innan: IDIOTIN ÄR FULLSTÄNDIG !

    Vill du vara med på detta i 4-år till !?

    VAL 2018 … för FÖRSTÅND !

  6. Filmen visar kvotflyktingar, – Socialdemokraterna och Stefan Löven har hårt drivit på för att öka antalet till c:a 5000 stycken per år! Löven säger att han ”STÅR UPP FÖR ASYLRÄTTEN!” Detta är givetvis den Socialdemokratiska partistyrelsens linje.
    Inte nog med detta, de ger 9000 unga Afghanska män som nekats asyl i alla instanser och fått avslag på sina asylansökningar ”amnesti” och rätt att stanna i vårt fosterland med flyktingstatus, dvs medföljande rätt att även ta hit släktingar.
    Vi har bara fått en försmak om vad som komma skall, tänk nu efter när ni röstar i september men tycker ni utvecklingen är bra och vill ha mer av samma så ska ni rösta på Stefan Löven!

    • S utser U-länder till asylländer och konsekvensen kommer att bli att Sverige blir ett U-land….Se på Malmö….-tar man hit folk från U-länder så blir vi till slut ett U-land! Stefan Löven ljuger bra att det är läkare, civilingenjörer, raketforskare, blivande CEO, det är givetvis LÖGN OCH FÖRBANNAD DIKT!! Detta är ANALFABETER med flyktingstatus som ska bidragsförsörjas livet ut och även kanske barnen….Nu ser vi konsekvenserna över hela Sverige!!!

Kommentera