Första debatten mellan Löfven och Åkesson

VALET 2018. För första gången någonsin möts nu Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och statsminister Stefan Löfven i en duell i Aktuellt på onsdag kl 21. SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson förklarar varför och vad som kan förväntas av mötet.

– Det är första gången som Jimmie Åkesson och Stefan Löfven möts i en duell och med tanke på det politiska läget så är det väldigt spännande. Det har varit en krisartad opinionsutveckling för Socialdemokraterna under våren samtidigt som Sverigedemokraterna lyft i opinionsmätningarna. När Mona Sahlin var partiledare för Socialdemokraterna mötte hon Jimmie Åkesson i en duell. Sedan dess har det inte blivit några fler dueller mellan S-ledaren och Åkesson.

Debatten äger rum i Aktuellt kl 21 i SVT2 och på SVT Play.

14 thoughts on “Första debatten mellan Löfven och Åkesson

  1. Efter att ha sett debatten mellan en politiker ( Åkesson ) och en svetsare ( Löven) så står jag fast vid att Åkesson fullständigt krossade Löven de gånger han fick tala till punkt.
    Alla medborgare i staten Sverige ser ju hur köerna till vården ökar, hur det står till med polisen idag, Hur äldrevården fallerat och hur skolan totalt har havererat.
    Allt detta beror till 100% på att den Svenska importen av analfabeter bara ökar och det satsas otroliga pengar på att dom skall ha det bra.
    De Svenskar som eventuellt finns kvar i Sverige satsas det inte många kronor på.
    När man säger i TV eller skriver i tidningar om bostadsbyggande t.ex. så avslutas det alltid med orden ”FÖR INVANDRARE”. Samma sak gäller framtagande av arbetsplatser.
    Man hör aldrig om att det satsas på SVENSKA ungdomar och arbetslösa.
    De här satsningarna tas aldrig upp i debatten men kostar oss skattebetalare många miljarder om året. Pengar som man skulle kunna använda i VÄLFÄRDEN.
    Jag har inget emot att hjälpa de människor som har rätt till hjälp.
    Vad jag och jag tror alla Sverigedemokrater vänder oss emot är att de regeringar som funnits i Sverige sedan vår senaste statsminister ( Tage Erlander) avgick bara pysslar om dessa invandrare och skiter i Svenskarna.

    • Det finns Svenskar som Katastrofregeringen satsar på,
      nämligen sig själva, Statsministern som redan är Europas
      högst betalde ledare tycker han är värd en höjning
      på 4000 i månaden, och det kommer givetvis att regna
      på resten av statsråden med, slutsatsen är gör
      ett uselt jobb och belöna dig själv för det!

      • En röd tråd bland Vänster diktaturer, i gamla Sovjetunionen hade dom till och med en egen fil på motorvägen sk gräddfil för politrukerna.

  2. Inget tvivel om vem som var skickligast i debatten men Aftonbladet och Expressen sätter givetvis en rubrik (”Du pratar och jag gör”) till loosern Löfvéns fördel.
    Är det konstigt att folk är så sjukt trötta på dessa båda kvällstidningar?

  3. Sveriges skickligaste retoriske politiker mot den ofrivillige partiledaren, det kan bara sluta på ett sätt.

  4. Det ända man kan vara säker på är att Åkessom kommer att mala ner svetsarn till damm.

  5. Förvånade att ”Svittsaren” ställer upp i en från början förlorad duell !
    Nåja,vi som inte är Socialister kan ju glädja oss.

  6. Och precis på samma dag som debatten skall äga rum deklarerar S att Allmän visstidsanställning skall förbjudas. En slump? Knappast utan ren och skär valtaktik från desperata sossar. Varför har inte denna fråga aktualiserats tidigare under de snart fyra år S haft regeringsmakten?
    Smutsigt och ohederligt av S som så ofta förr.

    • Detta och liknande smörjeri åt valboskapen,kommer nu att öka ju närmre valdagen vi kommer…
      Vi skall veta att den grupp som intresserar sig för politik,och vårt lands framtid är i minoritet !

Kommentera