Tonårspojkar frias för grov våldtäkt, de visste inte att flickorna var minderåriga


BROTTSLIGHET. Två tonårspojkar stod åtalade för grov våldtäkt efter att ha haft samlag med två minderåriga flickor i Västervik. Nu har pojkarna friats då det inte kan fastställas att de visste att flickorna var minderåriga.

De två pojkarna, i övre tonåren, stod åtalade för grov våldtäkt. De hade erkänt att de hade haft samlag med två flickor som vid tillfället den 31 januari var under 15 år. De säger dock att de inte visste att flickorna var minderåriga. Enligt åtalet finns inga uppgifter om att det förekommit våld eller tvång i samband med händelsen i Västervik.

I förhör har flickorna berättat att de sagt till pojkarna att de var under 15 år. Något som går emot pojkarnas uppgifter. De säger bland annat att de hört en av flickorna säga att hon var 15 år gammal.

Tingsrätten bedömer att det inte kan fastställas att pojkarna visste att flickorna var minderåriga och inte heller att de hade skälig anledning att anta det.

En tredje pojke i övre tonåren stod åtalad för underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt mot barn. Ett brott som innebär att man inte polisanmäler en våldtäkt som man vet om. Även han frias av tingsrätten.

En av pojkarna stod även åtalad för stöld och försök till stöld. Tingsrätten dömde honom, för båda brotten, till ungdomsvård.

-Pettersson ser att Västerviks Tidning inte vill nämna att ”tonårspojkarna” pojkarna heter Hussien, Ziwar och Hamam, typiska smålänningar, fast de behövde arabisk tolk…

Men hur som helst, de är oskyldiga.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Tonårspojkar frias för grov våldtäkt, de visste inte att flickorna var minderåriga

 • Tony

  Vi har en sjuk rättsordning i landet, Martin Timell hotas av
  fängelse för en påstådd våldtäkt för tio år sedan, men importerade
  kräk slipper undan med dom mest löjliga förklaringar, jag mår ta
  mig fan illa av och höra dessa så kallade bildade jurister
  göra dom mest häpnadsväckande förklaringar till varför dessa
  slipper straff ” Man visste inte”. ja herre jesus vilka stolpskott.

  Gilla

 • Argus

  Om en snabbköpskassörska säljer öl åt en sjuttonåring åker hon dit även om sjuttonåringen ser äldre ut. Om en pedofil har sexuellt umgänge med en minderårig kommer han undan om hon ”ser äldre ut”. Vad är det för fel på lagstiftare och ”djurister”?

  Gilla

 • Villy

  Kan ju i o f s vara svårt att skatta andras ålder, när man inte själv är särskilt säker på hur gammal man är själv 15, 18 eller 28 år. Vet man dessutom inte vem man kommer ifrån eller ens vad man heter.blir det ju inte särskilt mycket enklare.

  Tröttnade över rättssystemet är monumental. Polis, åklagare, nämndemän och domare håller just nu på att köra detta land rakt in i väggen. Normupplösningen och avsaknaden av sunt förnuft kommer att leda till våldsamheter av sällan skådat slag i detta land.

  Gilla

 • The proud swede

  Allt löser sig med riksdagens nya genomtänkta (?) Samtyckeslag…nu ska vi skriva kontrakt innan vi får ligga…de förtryckta kontrakten kommer även att finnas på arabiska, dari och en hel drös andra språk som är vardagsmat i sverige

  Gilla

 • ossie

  Visar bara igen vilka ynkryggar som styr svenskt ”rättsväsende” Det stinker om det.

  Gilla

 • Gringo

  Tänk den dagen dagen då pojkarna ska bevisa motsatsen, att de visste att flickorna inte är myndiga. De längtar jag efter, idag ligger allt på de utsatta, de som begår brottet behöver inte bevis någonting, allt enligt PK maffian.

  Gilla

 • Janne

  Ja, utlänningar som våldtar svenska flickor och barn är ju alltid oskyldiga..
  Och våldtäktsmännen har ju även ett annat mycket gångbart ”vapen” att vid behov skydda sig med.
  Det går ju alltid att ljuga om sin ålder, ibland kan det vara lämpligt att vara 10 år, nästa gång är vederbörande 20, eller kanske 65 och uppbär full pension!
  Svenska myndigheter ifrågasätter ALDRIG dessa uppgifter hur galna dom än må vara!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: