Stäng

Syltryggar i Sverige förbjuder svenska flaggor

NATIONALISM. För några dagar sedan skrev vi att Nacka gymnasium beslutat att förbjuda alla slags politiska budskap och flaggor utom den svenska vid skolavslutningen. Detta gjordes med hänvisning till att en avslutning inte är en politisk tillställning.

Efter kritik av bland annat Expressen och på sociala medier har nu skolans rektor Helen Bejmar ångrat sig och förbjuder även den svenska flaggan!!!

Ja, ni läste rätt, en rektor på en svensk skola förbjuder svenska flaggor. 

”Det har under dagen kommit till vår kännedom att en olycklig formulering funnits med i skolans information inför studentutsläppet. Det skolledningen beslutat är att inte tillåta flaggor eller fanor förutom dem som Nacka gymnasium flaggar med. Detta gäller elever och under skolans aktiviteter. Efter utsläppet har skolan ingen synpunkt på vilka flaggor som förkommer”. 

Bejmar understryker även att inga flaggor eller vimplar nu kommer vara tillåtna – varken svenska eller andra.

I grunden handlar det om en säkerhetsfråga då gymnasiet attraherar flera tusen besökare och man samlar nästan 700 studenter i aulan och behöver då minimera vad de för med sig in, uppger Bejmar.

Man har också sett att flaggor utgjort en risk för de musiker som spelar vid scenen under utspringet och under de senaste åren har även flaggor som utgjort politiska ställningstaganden förekommit vilket skapat situationer som innebär en risk för såväl elever som besökare.

Expressen

-Pettersson tycker att alla flaggor från de länders skattebetalare som betalat utbildningen för eleverna ska vara tillåtna…

Sven-Olof Sandberg – Då kom en båt med svenska flaggan, från 1934.

16 reaktioner på “Syltryggar i Sverige förbjuder svenska flaggor

 1. Idiot svenskarna tilltåter böneutrop men förbjuder sin egen flagga.
  Ordet ’SVENSK ’ har blivit synonym med idiot ute i europa, man bör inte säga att man är svensk på utlandsresan det är inte possitivt som det var förr.

 2. De patetiska skäl skolans rektor anför, vilken icke helt oväntat visar sig vara en representant för det vekare könet, är lika tragikomiskt transparenta som resten av det globalistiska destruktionskoncept som nu hotar att utplåna de sista resterna av vår nationella identitet och dess gemensamma kulturella referenser.

  Den traditionsburna svenska skolavslutningen med alla de attribut vi förknippar med ungdomens glädje över de hägrande ferierna, vilka under en mycket lång tidsperiod befästs via våra vackra sommarpsalmer och nationsflaggor, borde fastmer kulturmärkas och bemötas med stolthet och respekt – inte tjäna som spottkoppar för den fatala multikulturalismens testosterondränerade taltrattar, vilkas intellektuella erektila dysfunktion är den främsta markören.
  Andreas.

 3. Vilket galet land vi lever i.
  Hade själv inte deltagit i skolavslutningen om jag varit elev där.

 4. Kan ingen visa en bild på denna fjolla, så att eftervärlden kan
  få se hur en idiot såg ut på 2000 talet?

 5. Jag minns min rektor som satt på podiet under morgonbönen och spände onda ögat i minsta antydan till turbulens. Det hade nog inte var trevligt för den som kommit till honom och sagt, att jag tycker inte att vi ska flagga på officiella flaggdagar eller när studenterna springer ut.

 6. Samtiden har även om flaggförbudet.
  De avslutar sin artikel med följande:

  ”Att skolan ligger i Sverige har tydligen ingen betydelse.

  Till Expressen skriver rektorn: ”De senaste åren har också flaggor som utgjort politiska ställningstaganden förekommit, vilket skapat situationer som utgjort en risk för elever och besökare.”

  Nacka är alltså lika mycket palestinskt, turkiskt, etc som svenskt.
  Under skolavslutningar är Sverige som nation utplånad. Svensk kultur är ett provokativt ”politiskt” ställningstagande.

  Den tidigare socialdemokratiske politikern Nalin Pekgul oroas av att ungdomarna inte vill visa lojalitet med det land som de själva är uppvuxna i, för att istället svepa sig i föräldrarnas hemländer.

  – Flaggorna utrycker någonting annat än att man är stolt över att ha rötterna i en annan kultur. De demonstrerar ett avståndstagande från Sverige, skrev hon i en debattartikel i Expressen inför förra årets skolavslutningar.”
  https://samtiden.nu/2018/05/nacka-gymnasium-forbjuder-svenska-flaggor/

  1. Men om skolans rektor tänker att, hmmm. . en flagga, tygstycke som symboliserar något, . . svenska flaggan, ahaa, den är en nationalistisk symbol som dessutom har det kristna korset. Mycket mycket dålig sak, om vi tänker t.ex. på integration. .
   Finns det något kontroversiellt här 🙂

 7. Vem förvånas över att allt fler svenskar vaknar och kanske, kanske, kanske börjar anamma våra förfäders ilska.

 8. Det blir så när man inte vågar ställning för svenska värderingar och normer. Själv tycker jag bara att det är skit fegt att inte våga stå upp för vårt sätt att se på saker och ting. Hoppas de inte får en svensk elev till hösten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: