Johanne Hildebrandt tar bladet från munnen – Ni borde skämmas för hur ni betett er


MEDIA. Johanne Hildebrandt slutar som kolumnist efter 23 år – och törs nu ta bladet från munnen: ”Den sorgligaste lärdomen efter 23 års kolumnskrivande är dock hur många som av rädsla för att förlora sin makt, position och vänskapskrets hellre tiger och försöker tysta dem som för fram avvikande åsikter…”

Under det nästan kvarts århundrade jag har skrivit kolumner har den politiska undfallenheten och ängsligheten att hantera viktiga samhällsfrågor varit bedrövlig.

Varningarna om hedersvåld i början av 2000-talet ignorerades, okunniga debattörer hävdade att fenomenet inte existerade. I dag är läget ett helt annat men hur många flickor hade sluppit bli mördade, bortgifta eller könsstympade om robusta motåtgärder vidtagits redan då?

Sakliga och faktabaserade diskussioner om migration, integration och klyftor i förorterna har tystats med rasiststämpel.

Samtidigt har islamister lyckats snika åt sig makt och organiserad brottslighet har skapat otrygghet i utanförskapsområden…

…Nu försöker socialdemokrater och moderater att ta väljare från SD med diverse åtgärder och det går knappt att stå upprätt i stormvindarna från allt kappvändande. Tänk om det funnits en hållbar och mänsklig plan för migration och integration redan på 90-talet. Nu skördar i stället partierna sin egen draksådd.

Den sorgligaste lärdomen efter 23 års kolumnskrivande är dock hur många som av rädsla för att förlora sin makt, position och vänskapskrets hellre tiger och försöker tysta dem som för fram avvikande åsikter. Som när Sakine Madon skrev att redaktionerna vinklade sin rapportering för att inte gynna SD, efter att flera journalister både anonymt och offentligt hade bekräftat saken för henne. Men få vågade stå vid hennes sida när kolumnen publicerades och hon blev rejält påhoppad.

Det är många som borde skämmas för hur de betett sig genom åren, men med tiden sållas alltid agnarna från vetet. Med dessa ord tackar jag för mig och lämnar över till nya förmågor. Att frivilligt kliva av i tid är det fler som borde göra, både i media och inom politiken.

Tack till alla som följt mig genom åren. Det har varit en ynnest att skriva för så kloka och kunniga läsare, särskilt på dessa ledarsidor. Ni visar att det finns expertis, vett och sans långt bortom journalistiken.

Johanne Hildebrandt

Läs hela krönikan på SvD…

-Pettersson säger att ovanstående är känt bland oss som skriver på alternativmedia. Frågan är vad vi ska göra åt det? Journalistkåren har blivit en aning bättre men inte mycket, de skäms och vill inte erkänna att de människor de kallat rasister har varit betydligt klokare än de själva…

”Det är synd att 99 % odugliga journalisterna skall fördärva förtroendet för en hel yrkeskår” Okänd

Själv är jag en stolt islamofob som kallats rasist och som såg vartåt det lutade långt innan det så kallade PK-etablissemanget av välutbildade människor började vakna, ni vet de som lekt följa John och idag blivit roddare och kappvändare…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

Strand i södra Europa 1970

Strand i södra Storbritannien 2016.


19 responses to “Johanne Hildebrandt tar bladet från munnen – Ni borde skämmas för hur ni betett er

 • hllviken

  Exempel på skribent som borde skämmas:

  Gilla

  • ossie

   Minns en debatt mellan detta stolpskott och Janne Josefsson i samband med bokmässan. Detta Dns ljushuvud blev tillplattad på ett sätt som var sanslöst. Hon var plattare än en pannkaka.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  När svenska politiker och med hjälp av sin knähund PK-media hela tiden mörkar sina katastrofala misstag när det gäller 40 år av hänsynslös ansvarslös och totalt okontrollerad massinvandring och undan för undan inför censur och lagar för att tysta infödda äkta svenskars åsikter och kritik då är man mycket farligt ute, detta skapar frustration onda tankar och är en perfekt grogrund för odemokratiska rörelser i samhället vilket historien klart och tydligt visar !
  Att makthavare aldrig lär sig, man får och kan tycka vad man vill men om Sverige inte vore och blivit som det är idag så hade förmodligen inte partierna SD och AFS haft någon större framgångar och framför allt så hade den odemokratiska rörelsen NMR nog inte gått på gator och stått torg som idag, det finns alltid en grundorsak till varför saker och ting uppstår men det tycks aldrig maktgalna politiker begripa, 30-talets Europa är ju inte så länge sedan att alla kan ha glömt vad som hände då och vilka konsekvenserna det fick.

  Gilla

 • Torleif

  Gammel-journalister är snart att minne blott.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  ”Det är korkat att försöka tiga ihjäl åsikter man inte delar”.

  Alice Teodorescu

  Gilla

 • Lena

  Jag har läst en av hennes böcker där hon levde och verkade med svenska FN-soldater i Afghanistan, en bra bok.
  En sann och ärlig människa orkar inte att hyckla !

  Gilla

 • Realist

  Pettersson är ABSOLUT ingen rasist !!
  Rasister är alla de myndigheter, tjänstemän, journalister och politiker som GIVIT DESSA FALSKA LÖFTEN !
  Samt det viktigaste fortsatt att hålla dom KVAR I SVERIGE MERA ÄN 24 MÅNADER !
  Men fast de befunnit sig här i (Sverige) utan att bevisa sin EGENTLIGA IDENTITET så är de fortfarande KVAR I SVERIGE !!!
  Realistiskt så skulle DE INTE KOMMIT IN I LANDET SVERIGE !!!
  Så min slutsats är enkel Pettersson är inte en RASIST !!
  Däremot är SVENSKA STATEN en hop av rasister som begår medborgliga och rättsliga felaktigheter !!!

  Gilla

  • Friz

   Jag hatar brottslingar.
   Är jag rasist?
   Vilken ras är brottslingar?

   Gilla

  • anne b rat

   Landsförrädaren Reinfeldt är ju i så fall den störste svenske rasisten mätt med dina mått och det är jag fullt beredd att skriva under på.

   Gilla

 • Villy

  Det är värre än en draksådd. Redan 2010 var invandringen en ”valfråga”. Men samfällt ignorerades detta av media, politiker (utom SD) OCH opinionsinstitut. Invandringen blev aldrig en valfråga.
  Detta upprepades också i valet 2014, med eftertryck. Valvakan i SVT och hanteringen av SD är inte glömt. Sedan kom DÖ mm mm.

  Det har byggt upp en veritabel tryckkokare inför valet i september. SD har avsevärt större stöd än opinionsundersökningarna redovisar. Alla de andra partierna vet detta.

  Gilla

  • Realist

   Helt självklart om vanligt FOLK har någon så kallad själv insikt !!!

   Gilla

  • Gus

   Sant talat Villy .

   Gilla

  • Realist

   Idagens läge behöver vi inte gå tillbaka !!!
   DET ENDA VI BEHÖVER ÄR ATT SE FRAMÅT !!!

   Gilla

   • Grune

    Vad vi behöver är en regering. Vi har som enda land i världen stått utan regering i snart 50 år.
    Sedan Tage Erlander avgick 1969 har vi varit utan regering.
    Nu är det dags att vi får en ny med Jimmy Åkesson som statsminister.

    Gilla

 • etnisksvensk

  Jo jag vet nog hur det känns att bli påhoppad av diverse ”förståsigpåare”.
  Jag har röstat SD sedan 2002 och varit aktiv lokalt. År 2002 var Vi 1,44 % av valmanskåren, eller 76.300 som röstade på partiet. Vi ansågs som mindre vetande, rasister, främlingsfientliga och Gud vet vad. Vänner och bekanta har försvunnit i fjärran och jag tillhör en av de ”400” som blev förföljd av AFA, Expo och Researchgruppen med Aschberg & Co.
  Nu är det annat ljud i skällan och ”roddarna” börjar höra av sig igen och vill gärna framstå som, ”att jag var minsann med och sade följande…..bla bla och bla bla”. Det hela klingar falskt och vederbörande framstår endast som ett gäng patetiska individer.
  Det hela påminner mig om när porträttet på Adolf byttes ut mot porträttet på Churchill, i de fina våningarna i Stockholm, när det började gå en aning ”knackigt” för Adolf & Co,
  ”Saliga äro de korkade ty de skola icke drunkna!”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Försent ska och har syndarna tyvärr eventuellt kanske vaknat lite grann men vad hjälper det ?
  Nu är och kommer Folkhemmet aldrig mer att bli sig likt, kristendomen ut och en ny religion vilken behöver ju nämnas vid namn tar nu snabbt över rodret i Sverige samtidigt som riksdagens politiker tävlar i vem som kan vräka ur sig mer dynga från truten än bakifrån i form av valfläsk.

  Gilla

 • Gus

  Heder till Johanne som lämnar den sjunkande skutan !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: