Abdullah dömd för mord, tveksamt om det blir utvisning, trots två tidigare domar om utvisning


BROTTSLIGHET. Tingsrätten anser det bevisat att den utvisningsdömde 37-åringen knivmördade en hemlös Malmöbo på hundrastplatsen på Södra Skolgatan.

En kvinna som var väg ut med sin hundar hörde hur offret bad om hjälp, och att knivmannen då drog upp offret på fötter. Knivmannen ska sedan ha klappat den svårt skadade på axeln, flinat åt kvinnan med hundarna – och därefter lämnat platsen.

37-åringen kom till Sverige år 2010 och sökte asyl. Efter mindre än ett år i landet dömdes 37-åringen till tio års utvisning för en rad brott, bland annat ett våldtäktsförsök där offret kom undan genom att bita honom i tungan.

Förutom tre års fängelse förbjöds han att återvända hit före den 25 november 2021. Därmed fick han ett andra utvisningsbeslut, eftersom Migrationsverket tidigare avslagit hans asylansökan. Men utvisningen kan inte verkställas eftersom 37-åringen är statslös, och hans tidigare hemland Kuwait vägrar ta emot personer som saknar medborgarskap.

Efter sitt första utvisningsbeslut har 37-åringen hunnit dömas för 31 nya brott – som han begått mellan sina korta perioder i frihet mellan sina fängelsevistelser. Offren har i regel varit personer han inte känner som han överfallit på gator, busshållplatser och restauranger. Ofta har han varit knivbeväpnad.

Polisutredarna har plockat ut en journalanteckning från psykiatrin daterad den 26 februari 2016 där 37-åringen berättar att han dödat människor och även ätit dem…

Åklagare Fredrik Jönsson har återigen yrkat på att 37-åringen ska utvisas, denna gången på livstid – men det är ytterst tveksamt om beslutet kommer att kunna verkställas.

Abdullah kommer att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning för att utreda om påföljden ska bli fängelse eller vår.

Varken Sydsvenskan, Aftonbladet eller många andra som skriver om mordet nämner Abdullahs bakgrund.

-Pettersson undrar om även denna våldtäkt, mord och tidigare brits på utvisning beror på kvinnornas arbetsmiljö som statsministern brukar skylla på

 

Om viljan fanns skulle det gå att utvisa många fler, även till de länder som dumpar sina kriminella i väst.

 • inte släppa in i landet
 • utvisa till första EU-land enligt Dublinförordningen
 • diplomatiska motåtgärder
 • internationell domstol
 • hålla kriminella som vägrar att lämna landet inlåsta
 • utvisning till tredje land
 • Sverige har ingen som helst skyldighet att ta hand om jordens mänskliga avskräde så de kan våldta och mörda fler även om kvinnornas arbetssituation är dålig.

Malmö Tingsrätt B5466-17

TIDIGARE 2017-10-15. Abdullah dömd till utvisning två gånger – misstänks för nytt mord

INVANDRARVÅLD. En 36-årig man sitter häktad, misstänkt för mordet i hundrastgården i Malmö i maj. Redan för sex år sedan dömdes han till utvisning, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg så det blir ingen länk. Men eftersom han är statslös kan utvisningen inte verkställas.

Det var i slutet av maj som en 45-årig kvinna knivhöggs i en hundrastgård på Södra Skolgatan, alldeles i närheten av Möllevångstorget i Malmö. Flera personer blev vittnen till hur offret plötsligt stapplade ut från inhägnaden och bad om hjälp.

– Den knivstuckne anträffades svårt skadad bara några meter från gärningsplatsen och fördes i ambulans till sjukhus. Där förklarades hon strax efteråt avliden, sa polisens presstalesperson Nils Norling direkt efter mordet.

Den häktade Abdullah har tidigare avtjänat straff för våldsbrott – och är dessutom dömd till utvisning två gånger.

Mannen flyttade till Sverige från Kuwait 2010. Men han bedömdes inte ha skäl att stanna, utan utvisades men blev kvar i landet.

Sex dagar efter det beslutet våldtog Abdullah kvinna. Han dömdes till tre års fängelse och till att utvisas efter avtjänat straff. Han har dessutom begått fler våldsbrott – så sent som i juni i år satt han anhållen för en knivattack mot en ordningsvakt.

Men trots dubbla utvisningsbeslut kan mannen inte utvisas.

36-årige Abdullah är statslös och Kuwait, varifrån han kom, tar inte emot statslösa personer.

Enligt Sydsvenskan finns 190 personer i Sverige som likt 36-åringen är dömda till utvisning men som inte kan utvisas. Gränspolisen förhandlar med ländernas ambassader och i vissa fall tas de emot.

Under väntan är de på fri fot. Kriminalvården har krävt att den 36-årige araben ska behandlas för sitt missbruk och sitt våldsbeteende, men han vägrar.

En 42-årig man har tidigare suttit frihetsberövad för mordet i hundrastgården men släppts. Han är fortfarande misstänkt.

-Pettersson läser men förstår inte.

 • En 42-årig arab, Ahmed, har suttit frihetsberövad misstänkt för mord men har släppts! Men är fortfarande misstänkt!!!
 • Kuwait tar inte emot statslösa araber trots att de bott i landet, men Sverige gör!
 • Kriminalvården har krävt att den 36-årige Abdullah ska behandlas för sitt missbruk och sitt våldsbeteende, men han vägrar. Trots det får han gå lös.

8 responses to “Abdullah dömd för mord, tveksamt om det blir utvisning, trots två tidigare domar om utvisning

 • age

  Klart att han inte kan utvisas!

  Socialdemoktaterna har ju kontraktet med muslimerna från 1999 att uppfylla!

  De har ju undrtecknat att bidra till att Sverige ska islamiseras.
  =>Ett landsförräderi utan motstycke i modern tid!

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Om någon utvisningsdömd inte kan förpassas , skall de under alla omständigheter istället hållas i förvar hela utvisningstiden. Gärna på en öde ö eller i ett hyrd låst lokal i annat land – säkert skulle Sverige kunna hyra lämplig lokal i t ex Moldavien/Ukraina

  Gilla

 • ossie

  Om det inte går att utvisa detta odjur på normalt sätt. Så ta fanskapet i ett plan ge honom några bananer och en fallskärm sen en kick i baken över Afrikas djungler så han kommer i sin rätta element.

  Gilla

 • OPete

  Mia ! Tycker du rättsväsendet bra i detta land ??? SD sista chansen o rädda detta land !!!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Etablissemanget gör verkligen allt som står i dess makt för att krossa de sista kvarvarande resterna av den allmänna samhällsmoralen genom att upprätthålla, entusiasmera och beskydda den importerade kriminaliteten och därmed utsätta allmänheten för en markant ökad risk för att falla offer för någon typ av våldsbrottslighet.
  Respektlösheten och föraktet mot folket är sannerligen extremt!
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Hur många gånger måste detta sägas, UTVISA inte nysvenska missförstådda framtida pensionsräddare hur ska det då gå med Sverige ?

  Gilla

 • putte

  Sådana figurer ska låsas in på livstid , ibland kan man bara beklaga att dödsstraffet inte finns på den Svenska straffskalan , för här har vi en aspirant som ligger på gränsen för att förtjäna detsamma .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: