Vinterns brutala rånvåg mot barn är uppklarat men intresset från media är svalt

BROTTSLIGHET. I vintras pågick en brutal rånvåg i Nacka, rånen ökade mycket och små barn blev rånade, bland annat en 8-årig pojke. Media skrev mycket och till och med finansministern som är bosatt i Nacka var bekymrad. 

Nu här rånvågen uppklarad och förövarna har fått sin dom. Men intresset från media verkar av någon anledning ha svalnat. Märkligt.

Bilden från Informationskriget.se

 

De dömda barnarånarna är:

  • Abdallah Jeng, född 2001
  • Tremayne Koki, född 2001
  • Cheikh Sosseh, född 1999
  • Tyrone Koki, född 2002
  • Jazz Lipinski, 2002, herr Lipinski saknar vi tyvärr bild på.

Nacka Tingsrätt Dom B 432-18. Läs domen så ser ni vem som gjort vad och vilket straff de fick.

-Pettersson undrar om någon har en teori om varför medias intresse är så svagt?

TIDIGARE 2018-02-08. Finansministern är bekymrad över rånvågen i Nacka

BROTTSLIGHET. Nacka har drabbats av en våg av rån som har drabbat barn och ungdomar. Finansminister Magdalena Andersson (S), som är bosatt i Nacka, säger – Det pratas om det i grannskapet och bland föräldrarna, jag är ju en del av Nacka, det är väldigt bekymmersamt.

Finansministern säger att mer resurser har avsatts till polisen under de kommande åren för att stävja kriminell verksamhet. På onsdagskvällen var Magdalena Andersson vid Nacka IP för att träffa de ridande poliserna som satts in för att stoppa rånvågen.

– Det är jättebra att de har kunnat komma in med extraresurser till Nacka för att kunna öka tryggheten, säger hon till Mitti.se.

-Pettersson säger att det är bra att finansministern är bekymrad för den förda politiken är svindyr och kommer att bli dyrare.

I Nacka har i varje fall polisen släppt ett signalement…

Polisen önskar komma i kontakt med fler vittnen till de händelser som inträffat. Signalement på gärningsmännen är att de är ca 14-18 år gamla, ca 185-190 centimeter långa, är av afrikanskt ursprung och har normal kroppsbyggnad. De har varit klädda i mörka jackor samt vid rånen maskerade över ansiktet. Gärningsmännen ska vara mellan fyra och tio personer där några har varit mer aktiva i själva rånen.

33 thoughts on “Vinterns brutala rånvåg mot barn är uppklarat men intresset från media är svalt

  1. Dessa uslingar ska omgående bara sättas på ett flyg mot Afrika, för här har de fan inget mer att göra.

    För att förpesta atmosfären för vanliga människor, det är det enda dessa bastarder gör!

  2. Inför dödsstraff!!! Borde vara avskräckande, å fortsätter dom ändå, så verkställ!!👍

  3. Utvisa dom kraken med omedelbar verkan, kom inte med ursäkten att dom kan bli straffade i hemlandet. Tror någon att dom kommer att tillföra landet Sverige något i form av arbete och göra rätt för sig. Glöm det.

  4. Varför tror finansministern att det är ngt speciellt med just Nacka detta förekommer i hela landet och folk är rädda för att gå ut framför allt efter mörkrets inbrott det måste ju få ett slut

  5. Hej! Det vore schysst om ni skrev in under bilden att ni har tagit den från Informationskriget.se. Väl mött och så fortsätter vi och kämpar ännu hårdare!

    • Tyvärr kan det ske i brådskan… Men tack i alla fall att du kämpar med Tobias.Vi behövs alla !

    • Kan du inte då se till att skicka en bild på denne personen för jag hittar då inte han.

  6. Inom en kort period, i en stad eller by nära dig! Ack du ljuva massimport av MENA-individer. Tack sjuklövern till massimporten av ”pensionsräddare”. Jag längtar verkligen till min pension och se dessa MENA-individer stjäla allt av mig, när jag behöver vård och omsorg eller annat! (Ironi!)

  7. FATTA att dessa problem är beställda av 87:an, politikerna utser skithålsländer till asylländer och inte nog med det, 9000 Afghaner utan asylskäl beviljas amnesti till en kostnad initialt på 6mijarder kronor….Tacka S+MP+C…..
    OCH ALLT MÖRKAS AV SVT OCH HATMEDIA SOM I DETTA FALL!!!

  8. Det finns rasister i samhället, det är de där fyra asen ett utmärkt exempel på.

  9. Negrer förstås ja då är svensk lögn och skitmedias intresse obefintligt. Hade det varit vita svenskar då hade löpsedlarna varit fulla. Fy fan vad det stinker om dessa skit redaktörer och journalister som arbetar i denna kloakmedia. Man får nog snart tvångsbeskatta folk också om pressen ska överleva.

    • Den beskattningen har pågått länge. Det kallas presstöd och tas ifrån ”statens pengar” dvs de skatter vi betalar.

  10. De där skall utan misskund utvisas”

    Vi svenskar bekräftar ”teorin” om vilka och varför de rånade genom att rösta ”rätt” 9/9!

  11. Det har hänt igen:

    Man retad av kommentar – dödade granne.

    De två unga grannarna hade stört varandra i ett halvår. Det slutade med att den 26-årige mannen mördade kvinnan med ett stort antal knivhugg i ett nattligt gräl. Han tycks ha blivit besinningslöst arg efter en kommentar från kvinnan. Hon säger något i stil med ”om det inte passar dig, så kan du åka hem”,

    Efter kvinnans uttalande hämtade han en kniv och gick till våldsamt angrepp mot grannkvinnan och hennes syster. De sökte skydd i kvinnans badrum, men hann inte undan.

    Kvinnan dödades med ett stort antal knivhugg mot huvudet och resten av kroppen. Systern fick knivhugg som gav livshotande skador.

    Den 26-årige mannen kommer från ett land utanför Europa.
    Åklagarna kommer att kräva att mannen utvisas ur Sverige, trots att han har permanent uppehållstillstånd, eftersom brottet är så allvarligt.

    http://www.barometern.se/nyheter/granne-mordade-ung-kvinna-atalas-nu-2/

    • Det är ju Sverige! Tyvärr kommer mannen inte att få en utvisningsdom, och om utvisning mot förmodan utdöms, även i alla överklagandeinstanser, så har mannen köpt ett brev som påstår att han kommer att dödas dit han kommer att utvisas. Alltså släpps han fri när ett milt straff har avtjänats och kan sedan inhämta livstids bidragsförsörjning, d v s slipper jobba resten av livet i Sverige.

    • Tacka Nya Moderaternas ”öppna gränser” och S+MP+Centerpartiet….-LANDSFÖRRÄDARE….! Jag tror Stefan Löven ser till att denna raketforskare inte utvisas….-det går ju inte ens eftersom de tillåts söka asyl utan att verifierat sin identitet med pass eller ID…..STÄNG GRÄNSEN!!!

  12. Det är någon som tror att dessa ska ta hand om oss när vi blir äldre. Det är större sannolikhet att tomten finns.

  13. Här får Pettersson skärpa sig lite, det är alldeles för lite mångfald i rånargruppen.

  14. Uppenbart alla icke svenskar:
    Alternativt har de redan erhållit medborgakskap men på vilka grunder?
    egen försörjning och ingen krimanlitet under många år, mycket god integration att jämnställa med assimilering eller ?
    => om tvivelaktiga grunder
    => återkalla medborgarskap och livstids utvisning

  15. Hur vore det med en varning, Pettersson? Nu höll det att gå galet med lunchen då jag skrollade.

  16. Hade rånarna haft namn som Kent, Nils, Tage, Joakim då hade det blivit en helt annan sak och om offren varit Abdul, Karim, Mohammed hade Nacka kommun blivit bötfällda med 400 miljoner och minst 100000:- vardera till offren.
    För se i Absurdistan, är vi alla icke lika mycket värda.

    • Om jag, en norrman, går ut på gatan i Oslo och ger en afrikaner rejelt med stryk och tar hans plånbok, då blir jag hengd. Du vill inte tro hur mycket problemer jag får då, jag blir samfunnsfiende nummer ett, folk kommer att pryla mej offentlig. Om afrikanaren slår och rånar mej, då får han hjälp för att hans morsa inte gav honom nog kramar när han var en liten skitunge. Det är skillnad på folk ja.

  17. Det är väl bara fram med bönemattan för 7-klövern o PK att det ngn gång skall vara unga SDU- are som råkar titta på en muslim med huckle, då tar det hus i helvete. Idioter

Kommentera