SD starkt framåt i ny mätning

VALET 2018. Sverigedemokraterna går kraftigt framåt i en ny mätning av väljarstödet. Enligt Ipsos majmätning som publiceras i Dagens Nyheter noterar partiet 20 procent, jämfört med 17 procent i föregående mätning.

– Den ökning som vi ser för SD är ovanligt kraftig, det är ovanligt att vi har så stora förändringar i en väljarbarometer, säger Ipsos opinionschef David Ahlin till TT.

Samtidigt noterar Socialdemokraterna ett stöd på 24 procent, från 26 procent i aprilmätningen. Det kan jämföras med 31 procent i maj 2014.

– Socialdemokraterna har tappat stöd i ett antal mätningar i följd och det har bekräftats i andra mätningar. Så där känner jag mig trygg med att det finns en sådan rörelse, säger David Ahlin.

Centerpartiet noterar 9 procent, jämfört med 12 i förra mätningen.

Ipsos anger inte statistiskt säkerställda förändringar sedan två år tillbaka eftersom det enligt opinionschefen inte går att räkna fram då mätningen baseras på ett kvoturval.

15 thoughts on “SD starkt framåt i ny mätning

  1. Sossarnas alla självmål börjar synas i mätningar. SD blir valets stora vinnare. Göran Persson tillhör INTE verklighetens folk. Han dagdrömmer på sin herrgård. Men eftermälet blir en större rysare än valnatten.

    • Hoppas att J. Å och SD förvaltar ett eventuellt politiskt inflytande efter valet i September och i alla fall genomför några av sina teoretiska vallöften så att partiets väljarkår märker av det i där ute i den riktiga verkligheten som politikerna själva inte riktigt befinner sig i !!!!

  2. Vem är förvånad? Jag skulle bli väldigt förvånad om SD får under 30% i höst.

  3. Ja vi (SD) tar tacksamt emot all hjälp….Även om de två pellejönsarna inte ens själva inser,hur de skadat sina egna röda idoler ! 😉

Kommentera