Internationell uppmärksamhet när muslimsk lärare vägrade skaka hand på föräldramöte


ISLAM. En kvinnlig muslimsk lärare vägrade ta en pappa i hand på ett föräldramöte. Enligt pappan ska hon ha hänvisat till sin religion. ”Jag blev helt stum. Jag tänkte, det här händer väl inte i Sverige på en skola som ska vara religionsfri”, skriver han i ett mejl till skolans rektor.

Händelsen inträffade i september 2016 på en grundskola i en ort i Jönköpings län. Pappan berättar i ett mejl till skolans rektor att han och hans fru var kallade till föräldramöte. Vid skolan välkomnades de av tre lärare – samtliga tog dem i hand. När de kom till klassrummet gick de för att hälsa på den muslimska läraren. Enligt pappan ska hon ha hälsat på hans fru, men vägrat skaka hand med honom.

– När jag hälsade och skulle ta i hand så drog hon bort handen och sa: ”Jag hälsar inte på män genom att ta i hand, det är emot min religion och tro”, skriver pappan.

– Jag blev helt stum. Jag tänkte, det här händer väl inte i Sverige på en skola som ska vara religionsfri. Jag känner mig kränkt av hennes bemötande. Hur ska jag kunna lita på att hon är korrekt när hon ska undervisa mitt barn i skolan?

-Pettersson ser att fallet har väckt internationell uppmärksamhet på den statliga ryska nyhetsbyrån Sputnik, och att pappans brev till rektorn återges av Nyheter idag…

På bloggen har vi många liknande fall, och det är alltid muslimer som bråkar…


21 responses to “Internationell uppmärksamhet när muslimsk lärare vägrade skaka hand på föräldramöte

 • Nallen

  Om jag själv hade blivit utsatt för detta så hade jag utan tvekan gjort en anmälan till diskrimineringsombudsmannen för att jag blivit kränkt och förolämpad på en helt vanlig svensk skola. Och jag skulle även begära skadestånd för detta.
  PRECIS PÅ SAMMA SÄTT SOM ALLA INVANDRARE GÖR SÅ FORT DOM ANSER SIG BLIVIT KRÄNKTA.

  Gilla

 • Grune

  Invandrartupparnas avoga inställning till kvinnor hänger ihop med invandringen som sådan.
  Tittar man på de invandrargrupper som kommer hit så är 90% män.
  Det är därför som det förekommer så mycket våldtäkter som utföres av invandrare. Dom lämnar sina fruntimmer hemma men är fortfarande lika sugna på samlag, så då tar dom första bästa kvinnliga figur dom ser som är någonstans mellan 4 & 100 år.

  Gilla

 • Grune

  Hade jag varit pappan så hade jag tagit mitt barn ur denna skola och placerat barnet i en Svensk skola.

  Gilla

 • SasjaL

  På tal om problem inom skolan:

  Har någon sett Vattenfalls tv-reklam, där dom försöker tjäna pengar på skolbarns ‘rädsla’ för klimatförändringar? En rädsla som enbart existerar pga genuin indoktrinering i skolan.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige och skolan är inte religionfri, är islam som gäller där idag !

  Gilla

  • Fjodor

   I svenska skolan lär man ut värdegrund och inte kunskap nu för tiden. Alla är lika mycket värda får ungarna höra hela dagarna.
   Terrorister som tar andras liv är lika värda som de som räddar liv.

   Kulturvänstern förenas med Islam i och med att okunnighet anses vara den högsta dygden.

   Gilla

 • gamgubben

  Visa humanism och skicka hem henne så att hon till fullo kan få vara den hon innerst inne är. Hon blir aldrig svensk och varför skall stackarn pinas i detta de otrognas land.

  Gilla

 • Mm

  Vilka rektorer och vilka lärare vi har nu förtiden i Sverige. Var har de fått denna kränkande värdegrund ifrån. Av socialisterna eller kommunisterna som har styrt och ställt allt för länge i vårt land. Ta bort era barn från denna enfaldiga skola. De kommer att smittas.

  Gilla

  • Grune

   Något sådant här skulle aldrig kunna förekomma under vår senast statsminister ( Tage Erlanders ) tid

   Gilla

   • Macke

    Den senaste var Thorbjörn Fälldin.

    Thorbjörn Fälldin om sin svåraste stund som statsminister.

    ”Torbjörn Fälldin – ”Håll gränsen”

    Gilla

 • Sleven

  Det mångkulturella samhälle en massa fånar vurmar för innebär att detta måste accepteras.
  Om nu samma fånar gnäller så ska de bara hålla käft.

  Jag hade inte viljat ta henne i hand men till skillnad från henne riskerar jag bli polisanmäld för mitt agerande.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Var det inte Statsminister Löfvén som sade; ”I Sverige tar Vi varandra i hand när Vi hälsar!”
  Någon som vet vad som hände med detta, någon politiker kanske, sosse, Reinfeldt, Kristersson, Ebba Busch Thor, Majoren, ”lilla Annie”, ”miljömupparna” eller kommunisterna i Riksdagen?

  Gilla

 • Monica

  Varför överhuvudtaget flyttar hon till ett sekulariserat land och tar inte seden dit hon kommer? Hon är väl så förslagen att hon vet att landet hon flyttar till har en hög levnadsstandard och omfattas av ett socialt skyddsnät. Annars så finns det många muslimska länder hon kan flytta till.

  Gilla

 • Cinna

  Vägran att handhälsa på motsatt kön borde gå stick i stäv med skollagen och diskrimineringslagen?
  Detta går ju stick i stäv med ”värdegrunden”! Ska krav på att utöva sin religion I SITT YRKE som lärare övertrumfa svensk lag om likabehandling och att inte diskriminera?!

  Gilla

 • ruben

  Jag tycker det är en viktig symbolisk princip. Pappans skäl att ta i hand skall vara viktigare än de religiösa skäl kvinnan vidhöll för sin egen del. Dvs. man tar seden dit man kommer. Den enkla visheten kan man kräva. Nej den läraren skulle inte få undervisa mina barn ifall de var i den åldern. Vad håller skolmyndigheterna på med?

  Gilla

 • Cinna

  Rektorn ”välkomnade en kommunal policy för handhälsande”, själv ämnade hon inte gå vidare med fallet. -Vilket jag tolkar som ”vågar inte”.
  Alla är livrädda för vår tids inkvisition; media!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: