Mardrömmen om Sverige

MEDIA. Nyheter ska vara sanna, relevanta och opartiska enligt policyn på den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter i Nyköping och på de flesta andra nyhetsredaktioner.

Det är en bra ambition, massmediernas roll i samhället och allmänhetens förtroende för dessa medier kräver korrekt och allsidig nyhetsförmedling.

Det är synd att de inte stämmer. Allt fler redaktioner och ansvarige utgivare verkar tro att deras uppdrag är att uppfostra medborgarna att tycka ”rätt” i ”rätt” frågor.

Idag till exempel ägnar Södermanlands Nyheter ett uppslag åt Hamid som fått avslag på sin asylansökan och de tänker fortsätta med sin partsinlaga i morgon.

Hamid är från en by i Afghanistan och hela hans familj har flytt på grund av en hotsituation. Idag vet han inte var resten av familjen befinner sig. Hamid kom till Sverige i januari 2016, skriver SN att Hamid har berättat. Om det är sant vet bara Hamid, inte jag och inte SN. Han kanske är född i Iran och har sin familj där som så många andra ankarbarn.

Hur som helst har Hamid fått sin ålder uppskriven, och att han fått sju anledningar till varför han inte är flykting och inte kan få asyl. 

Vilka dessa anledningar är tycker dock inte lokaltidningen är relevant att berätta. 

Läs själva reportage och bedöm om det är korrekt, opartiskt och allsidigt.

-Pettersson menar att reportaget är en partsinlaga, en ren propagandaartikel för Hamid och invandring, mot lagar, regler och likabehandling.

Hamid, som är ett fingerad namn, har dock möjlighet att överklaga. Jag tror att Hamid ljuger både om ålder och bakgrund. Migrationsverket brukar inte kasta ut folk som har en något så när trovärdig historia om vilka de är och sin bakgrund.

 

12 thoughts on “Mardrömmen om Sverige

  1. Och vad Hamid berättar är ju givetvis med sanningen överensstämmande, eller hur SN, Jag menar lögnen är
    väl inte uppfunnen bland Muslimer???

    • @hllviken, Den röda bilden är ett sant påstående.

      Den svarta bilden är ett okristligt påfund. Om bilden är sann är det ett påbud från högsta h(o)enset. Att så många ogillar den bilden kan bero att de ogillar både texten och svenska kyrkans. Eller?

      Bäst att gå ur SK om du inte gillar ärkebiskopens valspråk ”Gud är större”.
      Den intressanta frågan är om hen, AJ, har valt ordspråket för att blidka ”O store Gud” eller för att bli en martyr, ett helgon, om det skulle finnas något större.
      Självklart är det bäst att vara störst på jorden, då de jungfrueliga Qvinnorna finns här och nu på jorden. 😑

  2. Jag är INTE bojkottad av SN säger dom. Men dom vägrar ta in det jag skriver om psykvården, som JAG står FÖR. Vad säger man? Kanske TJENA!

  3. Inför valet kommer vi att bli dränkta med partsinlagor om alla som borde få nyttja de svenska skattebetalarnas konfiskerade pengar.
    Görs nu reklam för en serie i svt som ska börja nästa vecka på temat.

  4. Vet han inte var familjen befinner sig? Det är bara att plocka upp senaste versionen av Iphone ur sin ficka och slå en signal, det går säkert bra. Landsnumret till Iran finns på Google.

    • Minnet kanske sviker, så han har tappat bort numret och telefonen. Minnet svek vid migränverket när han skulle uppge sin ålder och sex andra saker, senildemens när man år så pass ung.
      Inget Sverige behöver eller vill ha, kommer en sådan ihåg vart arbetsplatsen är någonstans. Och ifall han hittar dit då ska någon lära upp honom igen vad han ska göra på jobbet varje dag, även om han gjorde samma sak dagen före.

  5. Vem ska ta hand om de familjelösa vänsterfeministerna? Inga svenska män vill ha dem.
    Endast män från Afghanistan och Syrien vill ha dem, så länge de har nytta av vänsterfeministerna.
    Jag vill minnas att det kryllar av vänsterfeministerna på tidningsredaktionerna i Sverige.

Kommentera