Alliansen släppte igenom regeringens sjukvårdsskatt

VALET. Idag röstade riksdagen om regeringens förslag om sjukvårdsskatt. Förslaget innebär att privata sjukvårdsförsäkringar som arbetsgivare betalar förmånsbeskattas och drabbar 468 000 löntagare och egenföretagare.

Genom den extra skatten räknar regeringen med att dra in en dryg miljard kronor extra per år.

Sverigedemokraterna var enda parti vars riksdagsledamöter röstade nej. Elva moderater röstade med regeringen.

Alliansen släppte även igenom återinförandet av skattereduktion för fackavgifter – också här lade alliansen ned sina röster och SD sade nej.

-Pettersson är inte så bra på nationalekonomi men hör finansminister Magdalena Andersson säga att vår ekonomi går som tåget men världens högsta skatter räcker inte till vård åt alla. Därför ska man betala skatt för att få vård när den offentliga inte räcker till.

Däremot går Sveriges ekonomi så bra att vi kan införa skatteminskningar för dem som betalar fackföreningsavgift, så nu får LO valuta för mutorna till regeringen…

I normala länder kallas det korruption….

8 thoughts on “Alliansen släppte igenom regeringens sjukvårdsskatt

  1. Kappvändaralliansen har ännu en gång visat att de inte är trovärdiga i någon politisk fråga.

  2. Regeringens och riksdagens ledamöter har privat sjukvård som betalas av staten. Förmodligen undantas väl dom från denna beskattning?

  3. Det är så sanslöst. Riksdagen söker desperat nya skatteinkomster för att genomdriva apartheid politik mot skötsamma skattebetalare till villkorslösa förmåner för utländska bidragsturister. Det känns, som en oförsonlig ondska mot väljarna. Ingen riksdag kan lasta ned människor så till den milda grad med nya skatter och avgifter utan att det kommer att märkas stort missnöje. Jag misstänker ibland att riksdagen försöker stöka till det så mycket att ingen egentligen vill regera över kaoset man skapat. Det är väl bara en tidsfråga innan grannländerna ser sig tvungna att stänga gränserna mot Sverige.

  4. Skammens dag , alltså den dag när sju klövern röstade igenom
    att alla invällare skulle ha fri sjuk o tandvård, ja det kostar
    skjortan, detta upplyste SD sju klövern om redan då, och
    att det skulle bildas långa köer, men pösmunkarna lyssnade
    bara på sina egna röster så gör självgoda typer alltid, allt annat
    var rasistiskt

  5. Regeringen som hela tiden pratar om mångfald. Tar återkommande beslut som strider mot likabehandlingsprincipen.

    SD som röstade nej till skatteavdrag för fackavgift, ansåg det mer angeläget att förbättra arbetslöshetsförsäkringen.

    Regeringens beslut innebär att de som betalar mer än 400 kronor per år i fackavgift får en skattereduktion för en fjärdedel av årsavgiften. Den som betalar 200 kronor per månad i fackavgift får betala 50 kronor mindre i skatt per månad. En fackavgift på 500 kronor i månaden ger istället 125 kronor lägre skatt.

    • De flesta, om inte alla, SACO- och TCO-förbund har några fasta steg för fackavgifter. Vissa LO-förbund, bland annat Metall, har procentuell avgift på lön. Om du jobbar övertid så betalar du högre fackavgift. En skatt med andra ord. Så har i alla fall det sagts mig.

  6. Det kostar att ge gratis sjukvård,tandvård,medicin,och allehanda bidrag till illegala och asylsökande från tredje världen.Mök avtalet borde ha rivits upp för länge sedan men sjukklöverligan har inte minsta vilja till det då de tycker att utländska medborgare skall få tillgång till hela svenska folkets skattemedel och all sk välfärd men svenskarna skall inget få.Det gäller att rösta bort hela sjukklöverligan om man tänker på sin,sina barn och barnb arns framtid i vårt enda hemland Sverige.

Kommentera