Två anmälningar om sexuellt ofredande av lätt mörkhyad inom en timme


BROTTSLIGHET. 15 maj 13.33, Ofredande/förargelse, Motala.
Två anmälningar om sexuellt ofredande inom loppet av en timme.

09.10 En 17-årig kvinna blev sexuellt ofredad av en man på Medevivägen i Motala. Mannen ska ha kommit gående bakom kvinnan och fört in handen under hennes kjol. När en kvinna på cykel passerade blev gärningsmannen skrämd och lämnade platsen. Den misstänkte mannen beskrivs som 25-28 år gammal, cirka 175 cm lång, kortklippt mörkt hår och hade på sig en tjock tröja. Han ska ha pratat svenska med kraftig brytning. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med kvinnan som ska ha passerat platsen med cykel vid tidpunkten.

09.50 En 25-årig kvinna blev utsatt för ett liknande övergrepp, på Hårstorpsgatan i Motala. Hon var ute och gick med barnvagn när en okänd man närmade sig bakifrån och lyfte på hennes kjol. Kvinnan ska ha blivit både rädd och förbannad, knuffade bort mannen som då blev rädd och sprang från platsen. Den misstänkta gärningsmannen beskrivs som 17-23 år gammal, cirka 160-165 cm lång, kortklippt mörkt hår, lätt mörkhyad och hade på sig en tjock luvjacka. Mannen ska ha pratat engelska med brytning.

En anmälan om sexuellt ofredande är upprättad i bägge fallen.

Vi vill gärna komma i kontakt med personer som vet mer om någon av dessa två händelser. Ring polisen på 114 14 för att lämna tips.

Polisen


One response to “Två anmälningar om sexuellt ofredande av lätt mörkhyad inom en timme

 • Macke

  I lokalmedia Motala – Vadstena tidning och Östgöta Correspondenten ”Corren” skrevs med om de båda händelserna.
  Tala om signalement som nämns enbart kort och gott:
  ”en man” ! .

  Två ofredanden – inom en timme
  ”Vid 09.10-tiden inträffade den första händelsen. En kvinna i övre tonåren blev sexuellt ofredad på Medevivägen i Motala. Enligt polisen ska en man ha kommit gående bakom kvinnan och fört in en hand under kvinnans kjol. När en kvinna på cykel passerade blev gärningsmannen skrämd och lämnade platsen.

  Vid 09.50-tiden inträffade nästa övergrepp. En kvinna i 25-årsåldern gick på Hårstorpsgatan när en man lyfte på hennes kjol bakifrån. Kvinnan knuffade bort gärningsmannen som sprang från platsen.

  Polisen vill komma i kontakt med personer som har uppgifter om de båda händelserna. Vid den första händelsen söker polisen också den kvinna som passerat platsen.

  Polisen rubricerar båda händelserna som sexuellt ofredande.”

  http://www.mvt.se/nyheter/motala/tva-ofredanden-inom-en-timme-om5290888.aspx

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: