Arbetslösheten minskar

Arbetslösheten sjunker i hela landet för både inrikes och utrikes födda, och allt fler nyanlända börjar jobba eller studera. – Det är en stark arbetsmarknad och arbetslösheten sjunker stadigt, både bland inrikes och utrikes födda. Och det går allt bättre för de nyanlända, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

Nya siffror från Arbetsförmedlingen visar att antalet arbetslösa har minskat med 14 000 personer jämfört med i fjol.

Arbetslösheten minskar i alla län, och mest minskar antalet arbetslösa i Gävleborgs län, men där är arbetslösheten fortfarande högst i landet.

Hittills i år har 4 700 nyanlända personer börjat jobba eller studera, förra året låg samma siffra på 2 400 personer. 204.000 utrikes födda är fortfarande öppet arbetslösa.

Annika Sundén menar att de subventionerade jobben, som delvis betalas av staten, har visat sig vara viktiga vägar in på arbetsmarknaden.

– En viktig förklaring till det är att många har fått ett subventionerat jobb, ett nystartsjobb eller en extratjänst. Just de subventionerade anställningarna är en viktig väg in. Och vi ser att extratjänsterna i offentlig sektor har varit väldigt lyckosamma.

 

-Pettersson menar att subventionerade jobb är en nödlösning, men självklart ska inga friska arbetsföra nyanlända gå hemma med bidrag. Det ska råda arbetsplikt…

18 thoughts on “Arbetslösheten minskar

  1. Det viktiga, som man ”glömmer” att berätta, är hur många verkliga jobb det handlar om, kontra om hur många som är ”hittepå” som sponsras med skattepengar.

    Vad som också är intressant, är hur många som är gömda i diverse kurser och åtgärder.

    Det lär inte dagens s.k. journalister fråga. Mitt hopp står till alternativ media!

  2. Fy vad vissa ljuger.Va fan jobbar alla med som driver runt på stan.Åk till någon förort och se alla dessa som handlar på dagtid inte fan jobbar dom.Dom får bidrag och desutom jäkligt otrevliga.Jag hatar dom samt våra nickedockor till politiker.
    AFS

    • Egentligen är det inte konstigt att värdegrunden lögn blivit norm då de som vann ww2 sedan den dagen blåljugit och hittat på den ena Lögnen Värre Än Den Andra om vad som hände då. Väst är så att säga byggt på Lögnen.

  3. Att ”lösa” arbetslösheten med skattefinansierade ”fake jobs” är väl ingen konst.

  4. Det här är verkligen skrämmande.
    Politikerna gödslar med skattepengar och använder dem för att mörka sina misslyckanden för att behålla makten, det borde vara kriminellt!!

    Den dagen korthuset rasar tycker jag synd om de som måste börja re i skiten, det blir inte lätt!

  5. Valår, då är det mesta bara bra i Sverige !!!!
    Får se efter valdagen vad som sägs.

  6. Beredskapsarbete hette det förr, men det var lika illa ändå. Och det är skattepengar som rasslar iväg, och inget vettigt händer.

  7. Extratjänster i offentlig sektor? Det låter, som munväder och varmluft får bubblor att stiga uppåt tills de spricker.

  8. Det finns säkert alternativ fakta bakom siffrorna också.
    Order från storebror siffrorna måste hyfsas till kosta vad det kosta vill annars sparken.

  9. Hur mycket betala en student i skatt i Sverige?????
    Jag begriper inte att de som studerar inte räknas som arbetslösa.Dom arbetar ju inte och dom har inte pension, så dom bidrar inte med en enda krona till statskassan.

    • Tror du att hucklekärringarna i förorten som ”inte står till arbetsmarknadens förfogande” räknas?
      Om 14 000 av de 165 000 som kom fått ”konstgjort arbete” då har väl arbetslösheten ökat med 151 000.

    • Dom som går SFI är inte med i statistiken, för att dom studerar. Hur många tusen är det där som är undangömda från statistiken, fastän dom är en ren kostnad för staten.

      • Det är naturligtvis massor som undgår statistiken, efter 40 år av en totalt okontrollerad massinvandring så finns idag ingen koll på någonting det är fria kriget överallt i samhället, myndigheter och makthavarna har helt tappat greppet och låter allt gå vind för våg idag består Sverige ju av mångkulturella parallellsamhällen till skillnad mot när Sverige på den gamla goda tiden var ett enat land med en homogen befolkning och kultur !
        Det var tider det.

Kommentera