FN – Sverige raseras av rasism och hatbrott

SvD har denna rubrik på sin artikel om rasism och hatbrott i Sverige. ”FN larmar: Sverige sporrar och stöttar rasistiskt hat”.

Det låter ju oroväckande, men SvD:s rubrik vilseleder läsarna. Ni kommer att förstå varför.

Enligt SvD, som läst rapporten, oroas FN över fortsatt rasistiskt våld och mängden hatbrott riktade mot judar, muslimer, afrosvenskar och romer.

SvD fortsätter:

”FN-experterna uttrycker bestörtning över uppmärksammade mordbränder med rasistiska motiv. – Vi är djupt oroade över rapporter om mordbränder mot moskéer och mottagningscenter för asylsökande”

Bara i denna mening försöker SvD och rapporten vilseleda. Förvisso brann det 112 gånger på landets asylboenden under 2016, 92 av dessa var anlagda. Bara i två av dessa fall kunde man konstatera att gärningsmannen kom utifrån. Den vanliga brandorsaken var åsamkad av boende på asylhemmet, hela 37 stycken. Vi vet också att flertalet uppmärksammade bränder i moskéer varit självförvållade, som den i Eskilstuna 2015.

2014 pekade tankesmedjan Timbro på två rapporter (SOM-institutet och World Values Survey) att Sverige är det minst rasistiska landet. Sedan kom kaoset 2015 och hela det svenska systemet var på väg att kollapsa och än idag och flera år framåt kommer stora delar av den svenska välfärden att vara förlamad. Att reaktionerna hos politiker, journalister och allmänheten inte är lika positiva idag är inte det minsta konstigt, men rasism…?

Förövrigt vet vi dag att antisemitismen inte längre har sin oroshärd bland svenska nazister, utan bland invandrade grupper från Mellanöstern/Nordafrika. Likaså kan vi hämta islamofobin hos invandrade minoriteter från samma områden. Detta kunde Uppdrag Granskning visa i två uppmärksammade reportage 2015.

Läs artikeln i SvD och fråga er varför den och rapporten kommit fram till dessa vilseledande beskrivningar?

Det som först vilseleder är som sagt rubriken. I den står det att ”FN larmar”, men så är inte fallet. FN-förbundet är en ideell förening, fristående från själva FN, men har tillåtelse att använda deras färger och symboler. Det är alltså inte FN som skrivit rapporten, utan svenska FN-förbundet. Bland 90 knutna organisationer till detta förbund återfinns bl.a. LO, SSU, Centerkvinnor, Ung vänster, Socialdemokraternas Tro & Solidaritet och Svenska muslimer för fred och rättvisa. FN-förbundet är finansierad av bl.a. SIDA och dess sido-organisation, Forum Syd. Om deras verksamhet har Johan Westerholm på Ledarsidorna skrivit. Tål att läsas.

Ordförande för svenska FN-förbundet är Aleksander Gabelic.

Gabelic som kallar sig skånsk kroat på Facebook, är också socialdemokratisk politiker och satt i riksdagen mellan 2006 och 2010. Numera har han sitt säte i EU. Läser man FN-förbundets rapport och vilka som står bakom organisationen, är det lätt att föranledas tro att rapporten är ett inslag i den svenska valrörelsen. De organisationer som står bakom har samtliga intagit en betydligt mer positiv inställning till asylinvandring än vad S&M numera gör.

Artikeln i SvD är så full av hål och missledande information att den mer eller mindre kan läggas till de som media själva kallar Fake News. Fast tittar man lite bakom kulisserna och ser att artikelförfattaren heter Gunilla von Hall, ramlar det ned en pollett.

I SvD har hon författat dessa artiklar.

Redan 2015 skrev hon en artikel på samma tema som i veckan, vilket Karl-Olof Arnstberg uppmärksammade på bloggen Invandring och mörkläggning.

Facebook hyllar hon Gula båtarna som SvD:s ägare Schibstedt finansierade för att rädda flyktingar över till Europa.

Tobias Svensson på Tobbes medieblogg tog upp von Hall på sin blogg 2013 när hon raljerade över svenska seder och traditioner.

Gunilla von Hall framstår mer som en aktivist, men det framgår naturligtvis inte i SvD.

 

10 thoughts on “FN – Sverige raseras av rasism och hatbrott

  1. Typisk fejk-nyhet. En lite extremgrupp infiltrerar en organisation, här en lokal FN organisation, på liknade sätt som extrema journalister med socialistisk agenda sedan länge i massor har infiltrerat MSM. Detta är propaganda.

  2. Varför Köper man dessa skitblaskor från Stockholms regionen
    över huvud taget, den bästa medicinen mot dessa lögn alster
    är att inte spendera en krona på dem, ty då självdör dom!

  3. Speciellt ideell är inte svenska FN-förbundet. Får man pengar från SIDA och svenska staten så tyder det på att man får betalt och det är allt annat än ideellt. Hur ideellt är det att de närmast sörjande lever furstligt på denna blufforganisation.

  4. Terrorister har numera utrymme i SvD. Och den därmed är de i samma liga som skit tidningarna expressen och aftonblaskan.
    Lycka till

  5. Min reaktion är att ge FN-förbundet vad de ber om och sedan säga ”– Var det detta ni ville?”.

  6. Bra förklarat och redovisat , Stefan K.

    Att medvetet vilseleda människor, är tydligen OK.

    Den politiska och enfaldiga agendan som kommuniceras ut i Sverige, av alldeles för många människor och medier, är skrämmande.

  7. Det sk FN- förbundet är en (spy-) blomfluga som poserar som en geting. Fake news av SvD. Beklaglig journalistik!

  8. Mycket gott journalistiskt arbete av Stefan K!

    ”Svenska FN-förbundet” är en aggressiv globalistaktör som arbetar för att Sveriges urbefolkning ska förslavas och utplundras.

Kommentera