Stäng

Guatemala utvisar Sveriges ambassadör

UTRIKES. Guatemala uppmanar Sveriges regering att ta hem sin ambassadör Anders Kompass. Anledningen är att han ska ha kallat samhället korrupt, enligt utrikesministern. Landet kräver att även Venezuelas ambassadör skickas hem.

De diplomatiska relationerna mellan Sverige och Guatemala blev ansträngda efter att Sverige beslutat att ge stöd till en FN-ledd kommission med uppdrag att utreda korruptionsanklagelser mot Guatemalas president Jimmy Morales, rapporterar SR Ekot.

Under en ceremoni i januari där Sveriges regering delade ut ekonomiskt stöd till FN:s internationella kommitté mot straffrihet i Guatemala (Cicig) talade Kompass om ”ett korrupt samhälle”, men lade till att han inte ansåg det korrekt att säga att hela kulturen var dålig. Han sade också att Cicig är en ”kraftfull medicin” för Guatemala.

-Pettersson ser att Sverige är en av de största biståndsgivarna till Cicig och undrar varför vi ska ge bistånd till allt och alla. Finns det inte hål att stoppa i på hemmaplan.

FN:s jultomte och FN i siffror

Guatemala är säkert korrupt, men ni vet att Sverige stödjer korruption och terrorism när vi ger bistånd till Palestina…tydligen så tror den svenska regeringen att dubbelmoral är dubbelt så bra…

5 reaktioner på “Guatemala utvisar Sveriges ambassadör

  1. Den stora frågan är vilket land av Guatemala och Sverige som är mest korrupt?, svaret är nog inte givet. En ambassadör skall representera sitt land och jobba med relationer mellan länder, inte utöva en konfrontativ politik som arbetats fram av ett aktivistiskt och världsförbättrande UD i Stockholm.

  2. Anders Kompass? Hur har han fått Ambassadörsstatus?
    Eller det är som det brukar vara , har man Sossarnas partibok
    så kan vem som helst bli vad som helst, med eller utan kunskaper?

  3. och naturligtvis skall svenskarna krypa för dom för att få ge dom bidrag!

    Att inte ha något som helst utbyte med länder som Guatemala måste ju bara ses som positivt!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: