Äldre inte välkomna på kurs om diskriminering

DISKRIMINERING. I sommar anordnas en kurs i mänskliga rättigheter och anti-diskriminering. Inbjudan betonar vikten av arbete mot diskriminering och för människors lika värde. I samma inbjudan gör anordnaren, Akademin för Rörelsejurister, tydligt att man inte vill ha med folk som är äldre än 35 på kursen.

Temat för årets sommarkurs är formulerad som en fråga: ”Kan juridik användas som ett verktyg för att ge utsatta människor en röst, utjämna sociala orättvisor och jobba för ett mer jämlikt samhälle?”

Det är Akademin för Rörelsejurister som bjuder in till kursen. Bakom Akademin står ABF, Arena Idé och Hyresgästföreningen, organisationer som brukar betona jämlikhet och lika värde och närstående till socialdemokraterna.

I kriterierna på inbjudan står förutom juridikstudier och socialt engagemang: ”vi ser gärna att du är mellan 20 och 35 år gammal”

Läs mer på SVT…

-Pettersson googlar runt lite och finner att Rami al-Khamisi är rektor för Akademin för Rörelsejurister.

Det visar sig att Rami är en gammal bekant. Han är en gammal bekant, talesperson och grundare av organisationen Megafonen som bland annat rättfärdigar gatuvåld och fått miljonbidrag för det.

Rami al-Khamisi är uppvuxen i Husby och var med under Husbykravallerna 2013 och menade då att upploppen som satte Sverige i brand var polisens fel!

Alltså en vänsterextremist, som lever på bidrag och att allt är samhällets fel…

9 thoughts on “Äldre inte välkomna på kurs om diskriminering

  1. Det är dax att dessa idealister får plocka från den egna plånboken. Sluta med alla bidrag.

  2. Dom mellan 20-35 år är fortfarande lite indoktrinerade i multikulti myten sagan framgången, dom som är äldre kommer ifrågasätta meningen med att vara på en sådan kurs. Och kursledarna kommer att stå svarslösa när någon med egen erfarenhet och kunskap ställer lite grundläggande frågor, som dom ej har ett riktigt konkret svar på. Så svarena blir lite mambo jambo, ank kvack och lite andra gutturala läten som ingen förstår riktigt. Det blir även som en jättedålig LP eller EP, det blir samma svar hela tiden tills man slår till på vinylsvarven

  3. Måste man gå en kurs för att förstå vad diskriminering är?
    Det luktar stöld av skattemedel lång väg om det. Givetvis är det folk med konstiga svåruttalade namn som håller i det. Kursen är bara till för att göda arrangörerna så de kan gå skrattande till banken. Låtsasjobb för lata parasiter.

  4. Ny”svenska” akademien finansierad av vita pensionärer vill helst ha lammkött, typ som Cosby?

  5. Gå det att hitta ett solklarare fall av diskriminering ?? Nä visst det är ju svenskar det gäller.

Kommentera