Rumäner döms till utvisning för misslyckad stöld medan våldtäktsmän får stanna

BROTTSLIGHET. Den 25 mars togs två tjuvar på bar gärning då de försökte stjäla kläder på Hulo i Vagnhärad. Kläderna var i försäljningsledet värda c:a 700.000 kronor. 

Männen som är från Rumänien lyckades inte stjäla något men döms ändå för grov stöld, den ena som var straffad tidigare till åtta månaders fängelse och den andra som inte finns i några belastningsregister fick villkorligt och släpptes omgående.

Båda dömdes till utvisning.

Mer på SN.se…

-Pettersson undrar lite över vårt rättssystem, utvisningsstraffet är bra, men hur kommer det sig att vissa döms till utvisning vid försök till stöld medan våldtäktsmän och andra i mitt tycke mycket grövre förbrytare slipper utvisning?

Något är sjukt, mycket sjukt…

 

 

5 thoughts on “Rumäner döms till utvisning för misslyckad stöld medan våldtäktsmän får stanna

  1. Pengar. Det här var saker folk skulle köpa och betala moms på. Där har du anledningen. Pengar.

  2. Att det inte fanns i några straffregister kan bero på att Sverige har stora brister i att registrera identiteter. Rutiner som måste förbättras förstås. Helt naturligt att de utvisas. Varför våldtäktsmän inte utvisas kommer jag aldrig ha någon förståelse för.

  3. Det ha väl med hudfärg och tros inriktning att göra, vissa ha tydligen Allans skyddande hand över sig

  4. De utfärdade domarna blir allt märkligare.
    Men det finns en klar tendens. De grova brotten resulterar allt mera sällan till utvisning. Man kan undra, vilket mål makthavarna med den förstörelse av vårt land, som de håller på med.
    Är de köpta av maffian?

  5. Det verkar som det sitter nämndemän från Sharia-Centern i många svenska domstolar.

Kommentera