Minns ni varför utvandringen från Sverige startade…

HISTORIA. Det talas ofta om att vi ska ta emot invandrare som har det svårt för att svenskarna en gång hade det svårt och tvingades emigrera. 

Det är precis därför som vi inte ska ta emot asylinvandrare. 

Den främsta orsaken till att folk emigrerade från Sverige och Europa var överbefolkning, det var brist på odlingsbar jord men även religiös förföljelse och det faktum att det inte fanns tillräckligt med arbeten i städerna för outbildade bönder gjorde att folk drog till USA i hopp om ett bättre liv.

Sedan var det gott om folk som ville tjäna pengar på utvandrarna, det fanns resebyråer som tjänade stora pengar på enkelbiljetter till USA och de lovade både det ena och det andra.

USA:s regering lockade också med bidrag i form av gratis mark till alla som var beredda att bosätta sig i det glesbefolkade amerikanska inlandet.

Nu är vi på väg åt samma håll. Befolkningen ökar snabbt och vi kan inte erbjuda arbete och bostäder åt alla. Den religiösa förföljelsen ökar, resebyråerna, alltså människosmugglarna, lovar guld och gröna skogar och den svenska regeringen erbjuder visserligen inte gratis mark men livslång bidragsförsörjning…

Allt går igen, men Pettersson ska inte vara vrång, Jorden lockar – inför fri invandring, på samma villkor som de svenskar som flyttade till USA hade…

 

14 thoughts on “Minns ni varför utvandringen från Sverige startade…

    • Ja, vi är tusentals som redan stuckit, och vet mer om vad som pågår i Sverige än ni, som vigt era liv att endast informera er via svensk media…

  1. Ja, men tyvärr så löser ju inte detta den kriminella biten, som dessa element betraktar som en Traditon och kräver att få ta med sig, och får det oxå!
    I USA fick dom ett skott i pannan när dom inte skötte sig, med all rätt!

  2. Ja, och då måste vi ju börja fatta att det inte är nån sorts humanism det handlar om från de Svenska/EU-politikerna eftersom dom också vet vad som gäller i FNs asylkonvention.
    De har helt enkelt en helt annan agenda! De vill fylla Sverige /Europa med Afrikaner och Araber. Den ”vite” mannen blir på så sätt utplånad och på sikt har man ”odlat” fram en helt annan ras! Tänk er en blandning av ”vit” Afrikan och Arab!
    Kolla hur det ser ut i det Europeiska samhället jämfört med det Afrikanska och det Arabiska (de som inte har arbetsfri inkomst av olja)! Tänk er sedan ett samhälle som är ett resultat av denna blandning!

  3. Vi har absolut ingen skyldighet att ta över ansvaret för stora
    horder av folk som kommit hit av en anledning, att bli försörjda?
    Reser man genom ett otal länder, så är det inte skyddsskäl som
    det handlar utan trygghetsskäl.
    Att jämföra med dem som utvandrade till USA på 1800 talet är
    ganska löjligt, dom fick ingen försörjning från USA, däremot en
    bit jord som dom fick bearbeta, och utifrån detta byggde många
    stora jordbruk, andra startade företag som växte till gigantisk
    storlek, dom var säkert ingen börda för sitt nya land. klart är
    att någon gick det inte lika bra för, men dem födde inte USA.

  4. Man undrar hur detta gör oss svenskar av idag skyldiga att släppa in folk från mellanöstern och Centralasien?
    Vi är inte skyldiga att släppa in dem.

  5. I must acclaim Pettersson for his wisdom and historical references.
    Although now 150 years later the solution is not a homested act but a movement beeing inspired by anti-american feelings.
    – Go home refugees!

  6. Jag har fått intrycket att det var missväxt på grund av att det av olika orsaker blev kallare, samt att dödliga sjukdomar härjade. När det var som värst så skickades det nödhjälp från länderna nere i Europa.
    Folk kunde inte betala sina intecknade torp och gårdar p.g.a missväxten, vilka i sin tur auktionerades bort av bankerna. Det enda som återstod för att förhoppningsvis få det bättre var då att emigrera.

    • Den irländska frågan var sjuk potatis som folk åt och dog av. Skörden gick snett flera år.
      I Sverige åt man ”sotvete” det luktar sill. Man åt det ändå och blev sjuka och dog. Agrarhistoria är intressant Bekämpningsmedel kom till för detta inte för att få större skördar. Även upplysning.
      Finns många bra projekt i Afrika. Det som händer i Sydafrika då de slänger ut eller dödar de vita farmarna blir en parallell till Rhodesia/Zimbabwe som hyllats av sossarna i Sverige. Folket kommer svälta.
      Såg en FN ekonom som skrev att OK gör i Sverige som i USA. Ge de nykomna en spade, lite utsäde. Sätt dem i ett territorium som Norrland. Reinfeldts tal om mycket mark där- låt dem bygga upp ett nytt liv. Så gjorde skogsfinnarna, Savolaxerna, i Dalarna. Finnmarken med svedjebruk så det finns goda exempel…
      Kanske lättare att stanna i Afrika som är lättodlat?

      • Det är andra tider nu. Ve den som försöker bli nybyggare i Norrland. De får sameorganisationerna på sig, som bestämmer över snart en tredjdel av Sverige.

  7. Ja och en viktig sak måste bestämmas en gång för alla. Det går inte att söka asyl-skydd i Sverige om man rest förbi flera länder, där man redan kommit undan förföljelse.

Kommentera