Det är de gamlas fel


Vården i Sverige befinner sig under en hård press, kanske den hårdaste någonsin. Vi läser om allt längre vårdköer, sjuka barn som flygs utomlands för vård, personal som går på knäna och en ekonomi som krisar.

Det är pensionärernas fel, säger socialminister Annika Strandhäll (S). 

Där Strandhäll säger sig vara berörd av alla skildringar om åldringar som far illa och små oskyldiga barn som inte får den vård de behöver, är vi medborgare upprörda. Fall efter fall, bevis på bevis kablas ut i media var och varannan dag.

Den som nu trodde att denna kris berodde på den katastrofala asylinvandring som skett till Sverige, trodde fel. Det är pensionärernas fel.

Allt fler medborgare i detta sargade land upprörs, bekymras och menar att krisen beror på den stora asylinvandringen till Sverige.

”Det stämmer inte, det är inte sant”

Ryter Strandhäll, men vad vore en politiker i den röd/gröna regeringen om han/hon inte var skild från verkligheten? 2016 publicerade Socialstyrelsen en rapport om hälso- sjuk- och tandvårdens situation. Så här står det bl.a.

”Socialstyrelsens fördjupade analys har identifierat möjligheter och utmaningar, inklusive jämställdhetsaspekter, när det gäller att tillhandahålla vård till asylsökande och nyanlända. Analysen har också belyst möjliga förändringar som kan påverka vårdens förmåga och funktionalitet att möta utmaningarna”

Nu tänker jag inte lägga orden i mun på experterna, men faktum är att vår socialminister eller Socialstyrelsen ljuger. Vem tror ni…?

Ladda ned rapporten här (pdf-fil)

Aftonbladet

Det är val i höst. Hur tänker ni pensionärer bemöta socialdemokraten Annika Strandhälls beskyllningar? Genom en axelryckning eller en röst på ett annat parti?


43 responses to “Det är de gamlas fel

 • Det är svenskarna som kostar | Petterssons gör skillnad!

  […] april gick den omdiskuterade Annika Strandhäll ut i media och förklarade att krisen inom vården är de svenska pensionärernas fel, inte den överdimensionerade asylinvandringens. Nu väljer en […]

  Gilla

 • Mia

  Det är inte speciellt konstig att en äldre person behöver mer sjukvård än en yngre. En äldre har ofta flera sjukdomar som kräver behandling, de är skörare och blir lättare sjuka, råkar ofta ut för fallolyckor.
  Det gäller alla som får leva tillräckligt länge och beror inte på någons ”fel”.

  Ett konstaterande och inte en beskyllning.

  Gilla

 • Billy Boy

  Citat

  107 SVT Text Fredag 27 apr 2018
  INRIKES PUBLICERAD 27 APRIL

  Var tredje anser att vården försämrats

  Var tredje svensk upplever att vården
  blivit sämre under de senaste åren,
  enligt en undersökning som Novus har
  gjort på uppdrag av Vårdförbundet.

  -Missnöjet växer på många håll. Det
  är dags att politikerna vaknar, säger
  förbundets ordförande Sineva Ribeiro.

  Av de 1 017 personer som deltog
  i undersökningen var det bara åtta
  procent som ansåg att vården har
  förbättrats de senaste tre-fyra åren.

  Fler män än kvinnor är missnöjda med
  hur de blivit bemötta. Missnöjet är
  större på landsbygden än i storstäder.

  Slut citat

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Först måste man ha noterat Strandhälls uttalande om detta har skett kommer ändå merparten av pensionärerna och sjusovarna att rösta RÖTT.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Höll på att gå Annika S till mötes. Blev så arg när jag hörde detta att hjärnblödningen var nära. Men så lugnade jag mig …. Annika S synes vara något sk*t som spolats upp på land.

  Gilla

 • tandlösfatittigpensionär

  Hela denna regering med förrädaren fridolin ska låsas in på vatten och inget annat. Stranhäll glömmer bort att hon har vip ingång på karolinska och betalar inga vg ingen parkering ingen . Och hennes sjukdomar och tandvård registreras inte som en kostnad. större lögnare får man leta efter.

  Gilla

 • eugenecork


  Drönarnas tid lurar strax runt knuten…då den dagen
  gryr i sin fulla prakt, kommer MEDELTIDENS typ av
  hämnd att te sig mjuk som en smekning!
  …eugencork ser framför sig strimlade Drönare!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Socialstyrelsen ljuger. Fy på er.

  En sosse har aldrig fel. För det är alltid någon annans fel, enligt den socialdemokratiska makteliten.

  Gilla

 • Trump jr

  Strandhäll är värsta sortens parasiterande avskärde till politiker som är så förbannat lobotomerad med socialdemokratins lögner att hon seriöst tror på detta.

  Åk för fan till ett sjukhus eller vårdcentral och spendera en dag med läkare och vårdpersonal, så kommer du träffa dina arabiska och afrikanska väljare i stora horder omgärdade av drivvis med väktare för att skiten inte ska fullständigt kollapsa.

  “ -Hur helevete gick det till i ditt huvud när du kom på att du skulle beskylla svenska pensionärer och friskriva mena folket för vårdkrisen? Du måste vara helt ofattbart korkad för att göra detta uttalande.”

  Gilla

 • Hanna

  Oförskämt uttalande av Annika ”smartaste bästa tjejgänget” Strandhäll. Så ska vi inte säga om våra föräldrar och mor/farföräldrar när det inte är sant utan att invandringen var största posten i budgeten med kompensation till kommunerna

  Gilla

 • Kurt

  Tyvärr kommer de gamla att rösta röd som de alltid ha gjort, titta vilka som hänger med sina permobiler och rullatorer utanför de Röda valstugor och sörpla i sig en kopp kaffe

  Gilla

 • The proud swede

  Alla som röstar på sjuklövern borde undersöka skallen…

  Gilla

 • The proud swede

  Vilket jävla hån mot dem som byggt upp Sverige!😡 Sossesvinen visar sitt rätta ansikte igen.

  Gilla

 • Jhonsson

  Att en enda regering kan åstadkomma så mycket förödelse i ett land som S, Mp och V har gjort, måste vara världsrekord.
  Men låt oss trots det rekord byta ut den vid valet i septamber.
  Tro inte på deras falska löften. Den menar ingenting med vad de lovar. Det enda de tänker på är sin egen framtid och att ha makten. Allt annat är underordnat detta. Svenska folket struntar de fullständigt i.
  Men vi kan plocka bort dem vid valet i september.
  Men då gäller det att alla svenskar vaknar upp!
  Och ni alla pensionärer, ni har en stor makt! Ni har en valsedel, som ni skall använda i september. Använd den med förstånd.

  Gilla

 • eva

  Det hela är så oförskämt så det finns inte ord………. Hennes väljarunderlag! Alla de som troskyldigt röstat på S under alla år lönar hon med detta uttalande.
  Visst, många äldre nyttjar och belastar vården men de flesta infödingarna kontaktar inte vården i onödan som vissa importerade gör. Dessutom har de äldre gjort en insats under hela livet och har rätt att få den vila och vård som de behöver. Importerna gör inget annat än kräver, kräver, kräver och föder barn.

  Gilla

  • Lukas

   Dessutom har de äldre liksom många andra blivit itutade att vi betalar (världens högsta) skatter för att – få ”gratis vård” + naturligtvis allt det andra som vi får ”gratis” av vår välgörare staten (läs sosseriet).

   Nu har sosseriet dock fräckheten att anklaga de som betalat för sig, i många fall med råge, när de behöver utnyttja det de blivit lovade!

   Samma usla och lögnaktiga sosseri ger samtidigt med glädje bort enorma summor till främlingar som inte betalat in en enda krona!

   Man kan bara hoppas att svenska folket vaknar och inser att det behövs ett helt nytt ledarskap i vårt land, dvs inget av de sju gamla partierna som så tydligt bevisat att de skiter i vanliga hederliga människor.

   Gilla

 • OPete

  Det finns inga gränser hur hårt hjärntvättningen håller i alla såssar , från politiker till dom som röstar !!! Med tanke på våran välfärd som har uppkommit genom gigantiskt hårt arbete av våra pensionärer så är det fan skandal att en idiot bara får nämna och skylla på dessa !!!!

  Gilla

 • Nils Dacke

  Har kärring j-n ingen skam i kroppen, nuvarande pensionärer har jobbat och slitit hela livet för att hon skall kunna åka omkring på en räkmacka och häva ur sig floskler. VET HUT, VET SJUFALT HUT.

  Gilla

 • Björn

  Annika Strandhäll – hon är som centerns Anders W Jonsson blir arg och otrevlig i debatterna när svaren tryter och det gör de ofta. Väldigt ofta!

  Gilla

 • Stenbock

  Tänk om vi inhemska enbart fått en gnutta beröm (eller hellre riktig pension) jämfört med alla idiotiska utmärkelser för främmande arter !
  Såg ikväll i Skånskan,att nu t.o.m. Zigenarna föräras ett särskilt minnesmärke vid Kivik.
  Detta skall väl minna om, alla som under åren blivit lurade av spådomar,och pengar,bland marknadsbesökare hos gyklarna:

  Gilla

 • Mm

  Gå in till vilken VC som helst och kolla patientunderlaget. Hucklen, sopsäckar och invällar”barn”. En och annan etnisk svensk.
  Vilket påstående av såzzepacket. De enda de kan är att ljuga.

  Gilla

  • Stenbock

   Helt rätt ”Mm”…Speciellt i ghetton som mitt går,man inte som vit frivilligt in.Skulle man inte vara sjuk innan besöket,blir man det med säkerhet efteråt.
   Själv gör jag mig då hellre mödan,att åka till Lasarettet för mina
   blodprov ! Annars är vi nog många inhemska som har en privat läkare,som vi kan ha förtroende för istället för någon falsk arab på VC !

   Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Innanför eutanasiminister Strandhälls skyddande värdegrundshjälm existerar inga brister i den bästa av alla världar, mina vänner!

  Betänk sedan den tvångsmässigt glättiga retorik och den abnorma stirrande blick denna statskonstnärinna ständigt uppvisar och vi anar att det kan finnas mer än globalistiskt relaterad korruption och ideologisk fanatism bakom den forcerade estetiken.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  Förhoppningsvis läser många äldre hennes anklagelser mot oss vuxna…
  För mig helt o-förståeligt hur sådana efterblivna,som denna Strandhäll & Co kunnat armbåga sig fram till sina ministerposter om även hos sossarna..
  Eller kanske just därför ?

  Gilla

 • Kaj jakobsson

  Ja, det är pensionärnas fel. De har arbetat sedan 15 årsåldern fostrat
  Barn o betalat skatt etc. Nu har de fräckheten att bli gamla o sjuka
  De kostar massor av pengar,pengar som behövs till de nya baaarnen.
  Nä, gamlingar ligg ner och dö! Arma land

  Gilla

 • Billy Boy

  Effekter av politikernas besparingshysteri … i detta fallet Östersund:

  Delcitat

  Sjukhuspersonal kritiska till nya arbetstider

  För att få till ett ekonomiskt fördelaktigt schema vill regionledningen att personalen på sjukhuset ska jobba varannan helg och det här är ohållbart menar flera ur personalen.

  Anna Jansson har jobbat på Östersunds sjukhus sen 1980-talet och vet inte om hon mäktar med att jobba varannan helg:

  Vi har varit runt på samtliga avdelningar och flera säger att de kommer säga upp sig om det blir så här. Även flera sjuksköterskestudenter som jag pratat med säger att de inte vill jobba inom regionen om de måste jobba varannan helg, säger undersköterskan Miriam Lundman.

  Sjuksköterskan Jessica Olde känner ingen motivation att gå till jobbet, tycker att det här påverkar fritiden för mycket. (Publicerat 26 april 2018)

  Slut delcitat

  Läs gärna vidare på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sjukhuspersonal-ar-kritiska

  Gilla

 • Jack

  Och igen,
  Gamla människor som fötts i Sverige är ingen kostnad. De får bara vad de betalat skatt för hela livet. Som att gå till banken att ta ut sina pengar när man behöver något.
  Däremot människor som kommer till Sverige utan att ha varit här innan, de är en kostnad.
  Hittade en uträkning i SvD att dessa människor redan 1990 kostade Sverige 100 000 000 000 kr på ett år.

  Gilla

 • Punto

  Det är bra så här ett valår att konkret få veta vad socialminister Annika Strandhäll (S) tycker om oss äldre svenskar. Du som nyligen givit frisedel till 9000 utlänningar att fritt få husera i vårt land med logi, uppehälle, skolgång, sjukvård, tandvård och givetvis pengabidrag.

  Gilla

  • Agneta

   Lägg därtill ca 30000 anhöriga som ska ha bostäder, försörjas och slutligen få pension på skattebetalarnas bekostnad.

   Gilla

 • Danne

  Att befolkningen växer med dem vi inte behöver är ingenting att skryta med. Jag har hört politiker a la strandhäll i fyrtio år lova att detta ska lösa problemen med en åldrande befolkning.

  Resultatet är de facto att äldre måste jobba längre och ändå få en usel pension. Detta på grund av import av bidrags-experter, de har fått lära sig att åka till Sverige, där är det höga bidrag och låga krav. Politikerna är naiva och tror på allt dem säger och tycker.

  När man tittar på hur invandringen i europa är fördelad så är det i länder med generösa bidrag som majoriteten bosatt sig i.
  Portugal, baltikum och östeuropa är inte populära, trots att dessa invandrare bara söker en fristad från krig och tak över huvudet.

  Strandhäll borde bemöda sig att förklara varför all denna kompetens hon importerat inte lyckas få ett arbete under högkonjukturen. Men politik har blivit att uttala sig i sociala medier där man kan stänga ute dem som har relevanta frågor.

  Valet närmar sig. Låt strandhäll återgå till den skyddade verkstad hon kom ifrån!

  Gilla

 • putte

  Ja det är väl pensionärenas fel att akutmottagningarna måste ha väktare som skyddar dom anställda , och patienter ifrån arga och hotfulla skottskadade typer som har med sig hela tjocka släkten och deras supportrar .Det är typiskt en minister i denna sosseregering , dom är snabba att skylla sina egna misstag på någon annan .Det vore bättre att hon som minister såg till att hennes fögderi fungerar istället för att gå ut och peka ut pensionärena som en orsak till bristerna i sjukvården . Snart påstår dom nog att det är pensionärenas fel att skolan har havererat och att polisen går på knäna .

  Gilla

 • ossie

  Det stolpskottet börja på alllvar konkurrera med Sahlin, Palm, Ulvskog som sosseriets värsta stolpskott genom tiderna. Klart att alla miljarder som blatteriet kostar inte kunnat använda till vård och omsorg.

  Gilla

 • utlandssvensk

  Knytblusmanifestation, där går gränsen för vad svensken vågar ställa upp på. Annars är det twitterprotest som gäller. Beklagar, ni får det ni förtjänar.

  Gilla

  • Jack

   Jag tycker vi ska nominera socialdemokraterna till Riksbankens ekonomipris.
   Att kunna få okunniga analfabeter som inte vet hur man sätter på en spis, att klara inte bara sin egen, utan även Sveriges pensionärers försörjning, det är stort.
   Ska bli spännande att se hur socialdemokraterna har tänkt där.

   Gilla

   • Gruvmor

    Jamen, du vet, ”på sikt”, inte nu eller ens alldeles strax…

    Tyckte redan för ett antal år sedan att Sverige och skattebetalarnas hela existens verkade enbart berättigas av att vi ska ta hand om utlänningar på alla sätt. Altruism till döds. Nu har jag nästan tappat hoppet.

    Gilla

  • odalkvinnan

   Det som är intressant är att hon här beskriver Sveriges vård som världens bästa. Såg rubriken på AB och nu erkänner hon att det är kris i vården också. Samma som skolan. Sossarna har alltid sagt att de står för skola, vård, omsorg vid alla val.Nu sa hon just att det inte är så. Syndabocken blev de gamla och inte förd politik. De kanske skulle göra ett studiebesök i Japan?
   Det har redan visats i seriös forskning att detta med nytt inflöde av folk inte behövs. Det är fake news helt enkelt.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: