Syriern Ahmad Alrajjaf döms för ett av fem våldtäktsförsök, utvisas ej

BROTTSLIGHET. Ahmad Alrajjaf, medborgare i Syrien, döms till fängelse i ett år och tre månader för ett våldtäktsförsök i centrala Uppsala i mars i år. Alrajjaf misstänktes för fyra ytterligare överfall och våldtäktsförsök under februari och mars, men åtalades endast i det aktuella fallet efter att hans dna säkrats av polisen.

Efter överfallet så topsade polisen målsägande runt munnen eftersom hon berättat att gärningsmannen kysst henne i ansiktet. Den analysen visar att den misstänktes DNA fanns på hennes ansikte, säger åklagare Liselott Herschend.

Tingsrätten slår fast att kvinnans berättelse är klar och detaljrik. Våldtäktsförsöket avbröts av att hon skrek och gjorde motstånd och att en annan person hann fram till platsen.

Åklagaren yrkar på att mannen ska utvisas, men tingsrätten anser att det rådande säkerhetsläget i hans hemland förhindrar en utvisning. Mannen förnekar brott.

-Pettersson noterar att Sveriges Radio glömmer att nämna att åklagaren yrkade utvisning och att mannen är en av de syrier som flytt för sina liv från den vackra huvudstaden Damaskus i Syrien.

Uppsala Tingsrätt B1406-18. Bra och snabbt jobbat av polisen, men straffet är för lågt och utvisning borde vara obligatoriskt.

TIDIGARE 2018-03-19. Syrier begärs häktad för fem våldtäktsförsök i Uppsala

BROTTSLIGHET. En syrier i 30-årsåldern har begärts häktad misstänkt för flera våldtäktsförsök i Uppsala. Han greps i fredags. ”Jag avvaktar nu rättens prövning av brottsmisstankarna” säger kammaråklagare Liselotte Herschend. 

Mannen misstänkts för fem försök till våldtäkt mellan 11 februari och 11 mars. Ett fall den 11 februari på Kyrkogårdsgatan och ett annat senare samma dag på Kungsängsgatan. Han misstänks även för ett våldtäktsförsök den 2 mars på Norbyvägen, samt ett den 3 mars när en 23-årig kvinna blev påhoppad på Slottsbacken. Enligt kvinnan försökte en för henne okänd man slita av henne kläderna. Ett annat överfall skedde den 11 mars i en gångtunnel vid Mikaelskyrkan. En kvinna i 25-årsåldern anmälde att en man dragit ned henne på gångvägen och försökt dra av henne kläderna.

Mannen har anhållits för fem våldtäktsförsök:
2018-02-11, Kyrkogårdsgatan, Uppsala
2018-02-11, Kungsängsgatan, Uppsala
2018-03-02, Botaniska trädgården/Norbyvägen, Uppsala
2018-03-03, Slottsbacken, Uppsala
2018-03-11, gångtunnel vid Mikaelskyrkan, Uppsala

Polisen skriver att man genomfört ett omfattande och intensivt utredningsarbete för att hitta ett samband mellan de fem våldtäktsförsöken.

– I de här fem fallen finns det ingenting som tyder på att det finns fler misstänkta, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Polisen

-Pettersson misstänker att alla PK-medier kommer att rapportera om detta. De kommer dock inte att skriva att den misstänkte är syrier och syrisk medborgare som behöver tolk på arabiska, eftersom PK-media anser att det ligger i allmänhetens intresse att få veta sanningen.

Sedan kan man spåna vidare ”I de här fem fallen finns det ingenting som tyder på att det finns fler misstänkta” vilket tyder på att det finns fler våldtäktsfall för polisen i Uppsala att arbeta med…

Nåväl, den misstänkte är Ahmad Alrajjaf, född 1988 och medborgare i Syrien.

Om Uppsala på bloggen…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

8 thoughts on “Syriern Ahmad Alrajjaf döms för ett av fem våldtäktsförsök, utvisas ej

  1. Bra kommentar på Twitter:

    ”Att hänvisa till att det kan vara fara för livet om de utvisas är extra fånigt med tanke på de hemska brotten de begår här.
    Men, när de vet redan innan att de inte blir utvisade kan de ju roa sig med ”svennehoror”.
    Vad är det för syltryggar i rätten? Brott = utvisning!”

  2. Sverige är rädd om och utvisar självklart inte sina framtida pensionsräddare !
    Vore det inte bättre att landsförvisa brottsoffren istället, de är ju inga värda i dagens trygga och mångkulturella dårhus Sverige ?
    Det blir absolut AFS i September.

  3. Källa Fria Tider. Är en polisen helt knäpp eller är signalen; Sluta anmäla vådtäkter som begås av icke svenskar?
    .
    ”Det är i Sjuhäradstrakten som den bisarra händelsen utspelar sig.
    En minderårig flicka som blivit våldtagen kallades till polishuset i Borås för att hämta ut de föremål som polisen beslagtagit i fallet.
    Bland annat ombads hon hämta ut gärningsmannens använda kondom med sperma i.
    Pappan i familjen säger till Sveriges Radio att hans familj känner sig mycket kränkt över det inträffade.

    – Det är helt absurt, efter att hon blivit våldtagen ska hämta sin våldtäktsmans sperma, säger pappan till P4 Sjuhärad.

    Särskilt allvarligt är det att det handlar om en formell kallelse där det påpekas hur viktigt det är att sakerna hämtas ut, menar pappan.

    Polisen beklagar det inträffade och kallar det hela för ett misstag.”

  4. Blattarnas rabattkort i våra domstolar fungerar som vanligt utmärkt. Men i vilka läger rekryterar man domare och nämndemän? Med tanke på skandalen med de centerpartistiska nämdemännen i Solna kan man ju undra?
    Och vilka signaler skickar man ut till slöddret, som vår regering så villigt tar hit?
    Ingen skall behöva känna oro hymlar Löfven. Dessvärre finns det väl verkligen skäl till att känna oro, inte bara för det som händer runt om oss nu utan för framtiden.

  5. Det är otroligt så toleranta Sveriges journalister, politiker och feminister är när muslimska män våldtar svenska kvinnor.
    De anser tydligen att etniskt svenska kvinnor är untermenschen i förhållande till muslimska män från tredje världen.
    Snacka om sjuk.

    • Majoriteten av det svenska folket vill ha dagens s.k trygga Sverige eftersom 7 klövern fått förnyat förtroende av väljarkåren fram till 2014 och garanterat får ytterligare 4 år efter valet i September !!!!!

Kommentera