Den demografiska förändringen kan krossa välfärdsstaten

Den svenska välfärden kan raseras p.g.a. den demografiska utvecklingen i landet.

För bara något år sedan hade en artikel som den i GP varit omöjlig och kallats främlingsfientlig, rasistisk och andra välkända epitet. Nu ser vi hur allt fler kritiska artiklar publiceras i etablerade medier.

Ann-Charlott Altstadt heter krönikören som beskriver hur den välfärd vi byggt upp och vant oss vid kan raseras p.g.a. den stora asylinvandringen till Sverige.

Sveriges befolkning växer så det knakar och den stora ökningen består till stora delar av asylinvandrare från utomeuropeiska länder och deras anhöriga.

”…invandringen från länder utanför Europa med medel eller lågt Human Development Index bidrar med hela 418 589 av ökningen.. Alltså grupper som på grund av låg utbildning som redan idag är kraftigt överrepresenterade ifråga om arbetslöshet, ekonomiskt bistånd och låga inkomster”

Just FN:s HDI berättade för några år sedan att Sverige redan 2030 kommer att ligga så lågt på denna välfärdslista att länder som Bulgarien och Kuba kommer att ligga före oss. Listan avfärdades då av etablissemanget, men idag är det säkert ingen som skrattar (klicka för större bild).

Altstedt uppmärksammar att ingen vågat tala om detta, i rädsla för att sammankopplas med SD. Hon lyfter också fram orden från finansminister Magdalena Andersson (S) om att migrationspolitiken kommer att finansieras genom besparingar på välfärden. Idag vet vi också att vanliga medborgare allt mer smärtsamt påminns om de prioriteringar som regering och riksdag gör. Ett exempel är detta:

”Finns det överhuvudtaget något sakargument för att exempelvis ge asylsökande och illegala emigranter tandvård som inte kan anstå för en femtiolapp medan svenska fattigpensionärer långt ifrån är den enda grupp som inte har råd”

Ann-Charlott Altstads krönika kommer givetvis att lämna regering och riksdag oberörd och lika självklart är att hon kommer anklagas för rasism. Fast innerst inne tror jag de flesta inser att hon har rätt, även om majoriteten skulle svara nej på frågan om den ställdes framför en mikrofon eller kamera.

Sverige är på väg mot något riktigt tråkigt. Minns var ni läste detta.

GP

18 thoughts on “Den demografiska förändringen kan krossa välfärdsstaten

  1. Jag är på sätt och vis tacksam för att jag har den åldern jag har. Blir snart folkpensionär och kommer att ha ett skapligt skydd som jag hinner använda. Men däremot så känner jag någon form av sorg, när jag tänker på mina barn och barnbarn. Det blir dom som får ta smällen när välfärdssverige faller samman. Fler måste rösta på SD så att partiet blir en faktor att räkna med.

    • Ja vi som idag tillhör fossilerna och haft turen att få uppleva och växa upp i ett tryggt kristet homogent icke mångkulturellt Sverige klarar oss men våra efterkommande svenska barn och barnbarn har tyvärr inte samma tur, en tuff och väldigt osäker framtid som väntar dem !

  2. Det skrivs nu om äldreomsorgen :
    ”Måltiderna i äldreomsorgen ska i högre
    utsträckning än i dag utgå från indi-
    videns behov och främja aptit och
    matglädje.

    Det konstaterar Livsmedelsverket som
    nu kommer med nya råd om måltider inom
    hemtjänst och på äldreboenden. ”

    Vad hjälper det med råd, när sjuklövern raserar allt?
    När det inte ens finns pengar till sacketter?
    Varför går lycksökare före de som byggt upp vårt land?

  3. ”Ett vanligt argument för ökad migration till rika länder i Europa är den åldrande befolkningens behov.

    Ofta hävdas att invandring av unga människor är nödvändig för att finansiera framtida vård och pensioner.

    Eftersom dessa påståenden hörs så frekvent tror många att de måste bygga på fakta, trots att alla officiella kalkyler visar på motsatsen”, skriver nationalekonomen Tino Sanandaji.

    https://kvartal.se/artiklar/migration-och-vlfrdsstatens-finansiering

  4. Notera att Japan och Australien, två länder som är restriktiva med invandringen, ligger i topp.
    Samtidigt mal eu och lydstater på om hur positiv invandringen är. Det behövs aldrig några konkreta fakta utan vi förväntas lita på dem.

  5. Sveriges sorti ur elitserien är ju inte speciellt svårt att förstå, men Frankrikes och Belgiens utvecklingar är svårare. Någon som har teorier om dessa ?

    • Det är dyrt att anlita tandläkare idag.
      Min gamla mor hade en lös tand och besökte Folktandvården i vårt distrikt. Drygt 2000 svenska riksdaler för ett par minuters jobb att ta bort tanden.
      Tandläkare och apotek tillhör två branscher som attackeras hårt av främmande element. Vilket får mig att tro att attacken mot vårt land är mycket välorganiserad och styrd av regimen i vårt land.
      Jag föredrar Hundra år av ensamhet mot skräckscenariot 100 år med Socialdemokraterna vid maktens grytor.
      Det är försent för vårt lands folk att vakna nu och tro att detta går att lösa utan rejäla krafttag och hårda nypor.

  6. När nästa lågkonjungtur kommer, får vi vara glada om vi kan mäta oss med Greklands ekonomiska snillen…

  7. Spelar ingen roll hur mycket pratas och skrivs 2018 det är i alla fall minst 35 år försent !
    Om man verkligen tänker på vilka konsekvenserna blivit och hur det ser ut i dagens samhälle efter decinnier av totalt okontrollerad massinvandring så förstår man naturligtvis att inget eller inga politiska partier från V till SD varken vill vågar eller kommer att kunna backa bandet och återställa Sverige till som en gång var nämligen ett tryggt icke mångkulturellt land, den orgsniserade brottsligheten styr idag indirekt inte bara det mångkulturella Sverige utan hela Västeuropa och det skulle bli krig om makthavare skulle få för sig att sätta hårt mot hårt och rensa upp i det kriminella träsket ett krig som dagens ryggradslösa och fega politiker tveklöst skulle förlora.

  8. Skriv mera om de förmåner våra illegala gäster ha tillgång till, det är ju faktiskt mer än bara tandvård. Skolgång, dagis, socialbidrag, sjukvård, läkarbesök + medicin och färdtjänsttaxi för en 50 tio lapp.
    Medan jag betala 400kr för läkarbesöket + 200kr färdtjänst + ev. medikament.
    Genomsnitts 87% ha ingen aning om detta faktiskt

  9. Fler länder än Sverige kommer att falla kraftigt tillbaka, t.ex. Frankrike (”jag tror inte på optimismen när det gäller t.ex. Frankrike”).

Kommentera