Is Fascism Right Or Left?

Dinesh D’Souza, Prager University, comments:

 

P.S.

As a critique of Islam and mass immigration of Mohammedans into Europe, I am often called Fascist. However, researching on what Fascism means can easily prove that claim wrong.

Islam like Communism and Fascism stands for ”big state”, a state that rules instead of serve the people (the people that finances the state).

Since I am a true friend of free speech and a ”small state” that serves the people and doesn’t steel their freedom, I don’t see myself as a Fascist and have very strong arguments to also prove it true.

Another important video from Prager University:

4 thoughts on “Is Fascism Right Or Left?

  1. Läs historien. Socialismen uppstod i Ryssland, och kallades kommunism. Den spreds till Sverige och blev ”demokratiskt socialism” eller (S), den spreds till Tyskland och blev ”nationell socialism” eller nazism, i Italien blev den ”samlings socialism” eller fascism. Den svenska varianten är den enda som överlevt, mycket tack vare en hänsynslös hårdför central åsikts styrning. Grunden för all socialism, oavsett om den kallas för Socialdemokrati, nazism eller fascism, att individen är underordnas staten. Socialiststater drivs av en auktoritär stark centralregim som inte tillåter några motsägelser.

  2. En korrekt och välgjord sammanfattning: Det, som är gemensamt för alla socialistiska ideologier, är att de alla vill ha en stark stat, som kontrollerar samhället och därmed medborgarna. Punkt.

    Mussolini kom ifrån det italienska socialistpartiet. Hitlers parti hette NSDAP, NationalSozialistische Deutsche Arbeiterpartei (=NationalSocialistiska Tyska ArbetarPartiet). De dramatiska arbetsrättsliga reformer, som infördes efter Hitlers maktövertagande 1933, var av klassiskt socialdemokratisk modell, och genomfördes i Tyskland tidigare än i andra europeiska länder.

    NSDAP var alltså ett socialistiskt parti, som skapade en utomordentligt stark stat. Det var också ett arbetarparti, som genomförde reformer och avskaffade arbetslösheten. Dessutom avskaffades alla klasskillnaderna i landet. Allt detta var klassisk vänster-socialism.

    Kommunismen är en annan typ av ideologi, där ”arbetarklassens diktatur” skulle ersättas av ett klasslöst samhälle. styrt av folket genom direktdemokrati.

    ”Arbetarklassens diktatur” har alltid, i alla de länder där detta har utropats, alltid lett till masslakt, i Kambodja dog c:a 1/3 av befolkningen under Röda Khmerernas välde. Det utopiska kommunistiska samhället sedan är en så fullständigt orealistisk konstruktion, som faller på sin egen orimlighet. Det bygger på en sinnessjuk idé av att människorna, genom intensiv hjärntvätt, skulle kunna göras fullständigt osjälviska.

    Om man granskar det kommunistiska idealsamhället närmare, blir det snart uppenbart, att de styrande skulle bestå av finans- och industri-eliten. Samma elit, som idag ligger bakom de globalistiska idéerna om New World Order och som skapat det socialistiska EU.

    Efter det kommunistiska maktövertagandet, efter Lenins död, uppstod en strid inom partiet. Trotskij var internationalisten, som ville se ett globalt kommunistiskt samhälle. Stalin, som vann den kampen, ville se kommunismen förverkligad i ett land. Trotskij var alltså globalistisk socialist, medan Stalin var nationalistisk socialist.

    Mao var också nationalistisk socialist, men skapade, genom sin Kulturrevolution, en sådan ekonomisk misär i landet, att man efter hans död genomförde en typ av kapitalism, som medförde ett enormt uppsving. De förändringarna kallas korporativism, alltså en socialistisk stat där den industriella eliten har ett enormt inflytande – vilket ju faktiskt är ett kännetecken på en fascistisk stat.

    Sammanfattningsvis kan man se att socialism, kommunism och fascism bara är olika grenar på samma träd. Dessa grenar är oförsonliga fiender gentemot varandra och deras konflikter har dominerat världen under hela 1900-talet. Men i grunden är de alla samma sak: Rörelser för att skapa starka, centraliserade samhällen, med underdåniga och förslavade folk.

    Att vänsterns socialister, anarkister och kommunister gapskriker ”fascist” och ”nazist” är enbart för att dölja sitt egna släktskap med dessa ideologier. Som videon visar har högern ingen gemenskap med någon av dessa ideologier – den är anti-socialistisk och därmed också anti-fascistisk.

  3. Fascismen är precis som international och national socialismen, en kollektivistisk, centralstyrd anti-demokratisk ideologi. Detta står i total motsättning till högern som står för individualism och fri kapitalism.

Kommentera