Stäng

Grattis Israel, men skäms Margot Wallström

DEMOKRATI. Idag, den 19 april firar Mellanösterns enda demokrati, Israel, 70 år. Idag kan Israel vara stolt, i en del av världen som präglas om kvinnoförtryck och som saknar jämställdhet, HBTQ-rättigheter och grundläggande fri- och rättigheter är Israel ett föredöme.

En som däremot borde skämmas är Sveriges utrikesminister Margot Wallström, Pettersson tittade på damens Twitterflöde men där står inget om Israels nationaldag och absolut inga gratulationer till Israel, däremot brukar hon ha koll på muslimska högtider och gratulera både på arabiska och engelska.

Det är minst sagt dåligt av världens första och enda feministiska regering att ställa sig på kvinnoförtryckarnas sida. Regeringen och Wallström har på fyra år lyckats förstöra relationen med Israel, så till den grad att Sveriges utrikesminister inte längre är välkommen till Israel. Israel bör kritiseras på vissa pinkter men hur Sverige har tänkt göra det genom att ensidigt ställa sig på muslimernas sida vet jag inte.

Socialdemokraterna inledde mandatperioden med att erkänna Palestina som stat utan att varken specificera vilket landområde det gäller eller visa på legitima demokratiska ledare som skulle kunna utgöra en stat. Därefter har de ensidigt kritiserat Israel i den pågående konflikten.

Sverige har inte visat sin solidaritet när Israeliska medborgare kallblodigt mördats på öppen gata av palestinska terrorister, men för liv och kallar det utomrättsliga avrättningar när Israel slår tillbaka.

Sverige lämnar stor summor i bistånd till Socialdemokraternas palestinska systerparti Fatah som sanktionerar terror och belönar terrorister.

Yom Haatzamaut, Israels nationaldag, firas till minne av Israels självständighet. Självständigheten proklamerades den 14 maj 1948 enligt den kristna kalendern, vilket det året motsvarade det hebreiska datumet 5 lyar. I år infaller Yom Haatzamaut den 19 april.

Ung arabisk kvinna – Israel är mitt hem

Grattis Israel och skäms Margot Wallström…

10 reaktioner på “Grattis Israel, men skäms Margot Wallström

 1. Wallström representerar främst en kringresande korankucku och auktoriserad muselmanpromotor och hennes verkliga vitae genus omfattar i huvudsak de ogärningar och förkastliga gester denna för nationen så förnedrande och konfliktalstrande utrikesminister stoltserar med i ord och bild.

  Hennes accentuerade och brottsligt smaklösa aversion mot Israel kan beskrivas som själva essensen av den kontroversiella karriären och har för all framtid förknippat vårt land med en djupt ovärdig antisemitism och en rent skamlös servilitet inför den våldspräglade islamismens frontfigurer.
  Andreas.

 2. Öh? På viket sätt rör det mig hur andra länder styrs?!?! Jag har bara mandat att agera här där jag bor. Dessutom, argumentet brukade vara att demokratier inte startar krig och det är därför att andra länder är demokratier skulle vara bra. Men både Israel och USA har ju bevisat att det där bara var snack. USA startar fler krig och bryter mot fler internationella lagar än någon annan.

  1. Man kan lära sig av fungerande stater, du vet, såna som har en konstitution, maktdelning och ett rättsväsende. Inte bara en totalitär Riksdag som kuppmässigt skrev över en kungs diktatoriska envälde till sig själv. Man kan också lära sig av alla historiska failed states, som alla råkar ha varit socialistiska.

   Ett samhälle som undviker att starta krig förintas snart. Styrka och aggressivitet är nödvändigt för ett samhälles överlevnad. Visar man svaghet så plundras man kvickt bort. Precis som Sverige idag. Lyssna på Victor Davis Hanson på t.ex. youtube, en svenskättad amerikansk krigshistoriker. Han jämför ofta med de demokratiska antika stadsstaternas krig.

   Att demokratier aldrig startar krig mot varandra är en patetisk lögn. Vem har påstått det? Förklarade inte UK officiellt krig mot Finland för 77 år sedan? Hade inte Tyskland en demokratiskt vald Reichstag 1914? Men angående Mellanöstern, i den regionen finns det ju bara en enda demokrati, så krig mellan två demokratier där är omöjligt. Så fort araberna får rösta så inför ju en majoritet av araberna alltid värsta formen av islamistisk stenålderstyranni som Väst måste skydda mänskligheten mot genom att stödja militärstyre, med det sekulära Turkiet som under nästan 100 år före Erdogan framgångsrik förebild. Men Väst är inte brutala nog för att skrämma araberna till villkorslös underkastelse, och till dess är ingen fred tänkbar.

   Vidare angående MENA, detta har hänt: Kalifatets jihad mot västmakterna led totalt nederlag med villkorslös kapitulation 1918. Segrarmakterna UK, Frankrike och Italien delade upp fiendestatens territorium mellan varandra. Detta ledde till Mellanösterns enda frihetstid som varade tills Väst inkompetent lät guvernörerna ersättas av inhemska diktatorer. Tillståndet 1919 behöver återställas, det är enda möjligheten till fred. Skulle ge regionens invånare möjlighet att återuppta sin frihetstid från förra århundradet och skapa stabila fungerande samhällen som förintar islam och hänger med i mänsklighetens utveckling. de var ju jäkligt bra på det innan pedofilprofeten förstörde alltihop för dem under 1400 år and counting. Ingen muslimsk stat i Mellanöstern har någon som helst legitimitet.

   1. Du har fruktansvärt otäcka ideer om att pådyvla andra människor styrelseskick och att starta aggressionskrig emot dem för att tvinga på dem värderingar de inte vill ha.
    Du förordar precis samma saker som ett antal personer dömdes till döden för i Nürnberg. Verkligen otäck kommentar. Det är inte araber ”mänskligheten” måste skyddas mot, det är maktgalna krigsgalningar som du.

 3. Israel har byggt en stark stat med hög levnadsstandard, de har fått öknen att blomstra.
  Många araber arbetar i Israel som har regionens högsta lönenivå. En Palestinsk stat, sida vid sida är otänkbar av säkerhetsskäl. De har bara en agenda, att kräva att koranen och sharia införs som lag och grundlag, dvs en tillbakagång till medeltiden.
  SOCIALDEMOKRATERNA importerar dessa individer, det är en röstimport, se på Malmö där c:a 90% i vissa områden röstar med S+V+MP eftersom de vet att en röst på dessa betyder bidragsförsörjning.
  Dessa politiker saknar allt sunt förnuft och verklighetskontakt och kommer att driva Sverige mot stupet och utför stupet ner i avgrunden!!!!
  Margot Wallström är en fullständigt obildad sopa och har knappt läst en bok, det bevisade hon bl.a. när Arabförbundet vägrade låta henne tala, en fullständigt verklighetsfrånvänd politiker som tillbringade många år i Bryssel som kommissionär där käften går som en kulspruta, vilket är en politikers enda tillgång!!!

  1. Men nu har ju Israel inte en, utan två, palestinska stater vid sin gräns. De splittrades väl direkt efter det första och enda Palestinska demokratiska valet. Israel behöver ingen fred. det har gått bra för dem ändå. De behöver sluta prata om fred och acceptera det eviga kriget och driva det på det sätt som Israel profiterar mest på. Om araberna vill ha fred så får de tigga och be om det och hitta på nånting som de kan betala till Israel i gengäld för fred. Finns inget att medla om. Det är araberna som blir fattigare och allt mer efterblivna och förtryckta ju längre de fortsätter sitt dömda nederlagskrig mot Israel. Man måste försöka hjälpa dem lära sig vad som är bra för dem, genom att brutalt hårt bestraffa alla deras misstag.

 4. Nåja, demokratiska val har ju hållits i andra mellanösternländer också. Som Palestina, Algeriet, Egypten, Turkiet. Fast demokratin upphör ju på valnatten eftersom majoriteten av befolkningen där envist väljer att leva i islamistisk stenålderstyranni.

  Trist nationalsång Israel har.

 5. ”Vår” regering kan endast ses som en stor katastrof.
  Wallströms krypande för islamisterna indikerar bara en total brist på omdöme och sans. Att komma in i säkerhetsrådet har väl varit en så stor prestigesak för henne att inga frågor och principer är heliga.
  Marginalrösterna är också mycket viktiga de kan man köpa i bulk hos islamisterna.

 6. Såg i går kväll ett program om detta land.Nog är det demokratiskt alltid.
  Här finns en uppsjö med olika partier,allt ifrån de konservativa med sina kippor,till kommunistiskt aggressiva.
  En äldre dam över de 85,ondgjorde sig över att Israel inte blev det hon som ung soldat strävat efter.Nu visade sig längre fram i programmet att just hon var en glödande Stalinist.Trots sin ålder stred hon fortfarande som medlem i samma grupp som Margot W.
  D.v.s. på arabpackets sida.Filmen visade hur hon skrek och skymfade mot de stackars soldater som beordrats skydda gränsen,och hennes eget liv !!
  Som ni alla förstår ett väl tillrättalagt reportage,från tyska PK……

Kommentera

%d bloggare gillar detta: