SVT:s reporter sprider felaktig information


FEJKMEDIA. SVT:s korrespondent i Washington, Carina Bergfeldt, har fått sjukvård i USA och en räkning för det. Då Twittrar damen att det finns vissa länder, till skillnad från USA, som har ”gratis” sjukvård.

-Pettersson säger att Bergfeldt naturligvis vet att sjukvården i Sverige inte är gratis utan finansieras med skattemedel och att USA valt en annan väg. Lägre skatter än Sverige och privata försäkringar, vilket SVT naturligtvis tycker är sämre.

Vi får se ”opartiska” SVT:s Twitterinlägg som ett inlägg i valrörelsen för högre skatter och vänstern.

Nåväl, vi ska inte glömma att det finns vissa grupper i det svenska samhället som verkligen kan njuta av gratis vård utan att betala skatt. Det finns folk som får tandvård för 50 kronor, köar på vårdcentralerna och stormar akuten.

För övriga kostar det pengar.

Vi ska inte glömma att SVT, Sverige Radio, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet ska samarbeta med faktagranskning under valåret 2018. Det blir bra och trovärdigt…


21 responses to “SVT:s reporter sprider felaktig information

 • Kurt Edvardsson

  Din sjukhusvistelse och behandling bekostades säkerligen av en försäkring som betalades av din arbetsgivare med av oss betalade licenspengar samt skattemedel. Så för din del var det gratis. Hur är man funtad för att förvränga sanningen som ni inom SVT gör?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hon är själv försäkrad via sin arbetsgivare för tjänstgöringen i USA. Alltså ljuger reportern och borde anmälas till ansvarsnämnden. Den som reser till USA utan reseförsäkring är så korkad att den förtjänar att drabbas ekonomiskt.

  Sjukvården i USA är oftast mycket bättre. Visst, utlänningar blir chockade när akutpersonal frågar efter credit card innan de tar emot en.

  1) Arbetsgivare i USA betalar nästan alltid försäkringar för sina anställda. I den ingår oftast även TANDVÅRD – alltså är den GRATIS Till skillnad från Sverige.

  ”Det finns länder där tandvård är GRATIS.”

  2) Skatten är mycket mycket lägre vilket ger utrymme för privata försäkringar. Ungefär som bilförsäkringen.

  Är bilreparationer gratis? Nej, och inte heller människoreparationer.

  Gilla

 • Torleif

  ”Gratis”? Ha, ha. Journalister är så korkade att jag vill spy 💥

  Gilla

 • Mia

  Det skulle bli ett kakafoni om vi hade samma system i Sverige och pensionärer – som använder sjukvården mest – inte skulle ha råd med dyra sjukförsäkringar. Vilket många amerikaner inte har.
  Att bara använda en sjukhussäng ett dygn kostar ca 13.000 kr, sedan tillkommer behandling.

  Gilla

  • Carina-Fina

   Hur mycket tror du att ett dygn kostar i Sverige? Du betalar för den. Även om du inte använder den i hela ditt liv.

   Gilla

   • Stenbock

    Helt rätt Carina…. Till sjukvården går en liten del av det som man skinnar alla oss fordonsägare på. Egentligen skulle dessa skatter,avgifter a`mass enligt de Gröna kommunisterna satsas på vägars underhåll,och utbyggnad.
    Men det blev en tummetott.
    Resterande skattekronor märker vi alla nu i deklarationstider,hur och var dessa hämtas !
    Nåväl för vårdkostnader är jag positiv till betalning.
    Däremot resterande tusenlappar,som går till all världens lyckosökares bidrag,och fullgoda service…protesterar jag mot. Tyvärr till ingen nytta. 😦

    Gilla

  • Thor

   Det heter ”en kakafoni”

   Gilla

 • Stenbock

  Vågar påstå att c:a 60 % av Absurdska befolkningen,tror på hennes och PK`s dagliga sagor. Inte nog därmed,dårarna jublar i högan sky,över hur bra vi har det,Åter ett bevis för hur socialismen förgiftar folket,bland dem som inte redan i skolan hunnit blivit fullständigt indoktrinerade !

  Gilla

 • Mary Agnes

  Syns inte, finns inte.

  SÅ uppfattar de mest lågintelligenta varelserna verkligheten.
  De intelligenta vet att saker finns, trots att de inte syns.

  Gilla

 • ruben

  Som artikeln beskriver. Alla borde väl veta att varken tandläkare eller sjukvård någonsin varit gratis. Det är bara skillnad på hur betalningen går till och hur det finansieras. I Sverige kommer pengarna från skyhöga skatter. Samtidigt som, skatterna höjs blir det fler och fler ”gratis” patienter i Sverige. Det blir skötsamt folk smärtsamt medvetna om i Sverige i dag.

  Gilla

  • Ståfräs

   Tyvärr tror ca 80% knallkorkar PK att det är gratis och att Feministregeringen betalar ur egen ficka, hur djävla dum får man vara, undrar om dom kan gå rakt o prata samtidigt

   Gilla

 • Björn

  Trumphataren och vänsterkramaren Bergfeldt är i farten igen. Passar perfekt in i den mall SVT har för sina anställda.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Fake news tror jag, hon hade nog en försäkring som täckte det mesta av summan. Men måste visa upp att så här mycket kostar det ifall man inte har en försäkring.
  Det hon glömde var att vissa utvalda i vårat land betalar bara 50kr, för samma vård här som dom egentligen inte är berättigade till och det utan försäkring.
  Tunnelseende av den högre arten, mer likt att se livet genom en röret på en dassrulle, Så ett PK liv, är ett dassrulle liv

  Gilla

 • Punto

  Ytterligare ett exempel på att det är klokt att snabbt byta kanal när Carina Bergfeldt annonseras för nästa inslag.

  Gilla

  • Bosse

   Nu, är det så här att SVT( vi licensbetalare) kommer troligen att betala hennes sjukhusräkningar.Om hon skulle betala själv så hade jag gärna sett att den var dubbelt så hög.Det enda denna Trumphatare har gjort är att spy hat och skit på Trump sen han tillträdde. Hon är säkert hjärnskadad efter långvarit förhållande med alkoholisten Robert Laul.Han som på fyllan skrek på Aftonbladets redaktion att han kn….at Jennifer Wegerup.Det slutade med att hon gick över till Expressen.I mina ögon samma sak,samma skit.

   Gilla

 • Tony

  Vem har sagt att vården är gratis i Sverige? Om jag blivit kallad till läkarbesök kostar det 300 kr varje gång, för övrigt är inte övrig sjukvård heller gratis den betalas via skattesedeln, men Carina Bergfeldt tror förmodligen att det är pengar från ett ymnighetshorn eller pengar som ramlat ner från himmeln, alltså samma pengar som bekostar den astronomiska flykting cirkusen? Märkligt att någon kan bli specialist på att veta hur andra länder bör sköta sina affärer ,men inte vet hur landet hon kommer ifrån fungerar,( eller inte fungerar)

  Gilla

 • Tony

  Och så finns det länder som till skillnad från Sverige låter sin befolkning själva ta del av det dom tjänar på att jobba var dag, och som inte skyfflar ut pengar över dysfunktionella länder där utveckling är tabu.

  Carina Bergfeldt ska kanske vara glad över att läkarna där inte undersökte genen som gör att SVT s corrar blir så satans enögda , för då hade notan blivit betydligt längre!

  Gilla

 • motvallsblogg

  Gratis och gratis…
  Nya Karolinska var inte precis gratis men det var förstås någon annan som betalade.

  Gilla

 • etnisksvensk

  Socialism är alltid trevligt tills andras pengar tagit slut!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: