Sverige har aldrig varit tryggare, fler än 20 våldtäkter om dagen

BROTTSLIGHET. Antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökade med nästan 10 procent förra året. 2017 anmäldes 7 369 våldtäkter, fler än 20 om dagen. Det är nästan en fördubbling jämfört med 2005. Nationella trygghetsundersökningen visar också att antalet kvinnor som utsatts för olika typer av sexualbrott ökat kraftigt sedan 2014 och att även oron för att utsättas ökar.

Våldtäkter med flera förövare blir också vanligare.

Våldtäktsmännens etnicitet har också blivit en fråga i den politiska debatten. Senast Brottsförebyggande rådet publicerade någon utredning om detta var 2005. Då handlade det om förhållanden under åren 1997-2001. Slutsatsen i den rapporten var att utrikes födda under den perioden hade en så kallad ”överrisk” på fem gånger jämfört med dem som var födda i Sverige med svenska föräldrar vad gäller misstanke om våldtäkt. I den utlandsfödda populationen var 0,22 procent misstänkta för våldtäktsbrott. I den ”svenska” populationen var andelen 0,04 procent.

Sverigedemokraterna har i många år krävt kartläggning av brottslingars etnicitet, i slutet av 2017 klev också moderaterna på tåget. Dock finns ingen politisk majoritet för att beordra Brå att göra någon ny undersökning

Våldtäkt är ett brott som ger relativt höga straff i Sverige. Det ligger i straffskalan på mellan 2 och 6 år. Vid grov våldtäkt 4-10 år. Det genomsnittliga straffet vid Sveriges domstolar var 2013 drygt 4 år för grov våldtäkt. Straffrabatt ges för unga dömda, en 18-åring får straffet minskat till hälften.

En diskussion finns om att öka straffens längd, och att inte det sker är obegripligt. Lagar finns,ändå hamnar domarna ofta under minimistraff och många slipper utvisning.

-Pettersson läser i Östra Småland, det genomsnittliga straffet för grov våldtäkt var drygt 4 år. Märkligt, 4 år är minimistraffet för grov våldtäkt!

17 thoughts on “Sverige har aldrig varit tryggare, fler än 20 våldtäkter om dagen

  1. Om samhället kunde koncentrera sina resurser till att fånga och lagföra våldtäktsförövare, vilket sker utanför hemmet samt se till att straff utmättes. Icke svensk, utvisning oavsett PUT, medborgare eller inte. Svenskar sterilisering vid återfall, grovt minst 12 år, ingen rabatt.

  2. Bara 20 våldtäkter inklusive all annan daglig brottslighet, det kanske är Lövets gräns för en total svensk trygghet i dagens kriminella anarkisamhälle ?

    • Kanske går inte våltäktsparasiter igång på knytblusar och på de som iklär sig denna typ av patetiska löjeväckande vidriga och vänstervridna maskeradkläder !!!

  3. Det är väldigt lätt att ”ragga” för att få sig ett ligg i Sverige idag. Man bara övermannar och spöar upp sin partner. Precis som med knölpåksskämtet om stenåldern. Fast det här händer här och nu på riktigt! I världens mest feministiska land.

  4. Med en feministisk regering borde det här vara en av de största frågorna men eftersom de tänker som kärringar och inte på kvinnor händer inget.

  5. Den ständigt upprepade frasen ”Sverige har aldrig barit tryggare” gäller ju inte längre så varför fortsätter man att använda den.
    Varken svenska folket eller politiker håller med om detta längre så nu är det dags att uppdatera sig.

    • Polisen har andra viktiga uppgifter som att jaga svenska pensionärer på Fb som i vrede,sorg och oro efter att ha blivit rånade misshandlande av id lösa främlingar från tredje världen som ockuperar vårt land med socialistjuntans beskydd skrivit av sig för de vill berätta sanningen, så har polisen börjat bistå invandrarkvinnor med att lära dem cykla etc .Fikakontot för polisen har väl stigit avsevärt kan man tänka sig men där hörs inga indragningar,medans våra gamla som själva betalar sitt uppehälle till ockerpriser på äldreoenden inte ens får sucketter till kaffet längre för det är för dyrt,det otäcka är att våra gamla tvingas att långsamt svälta ihjäl tills all maten är indragen.Vilken djävulsk människosyn företrädarna för världens första feministiska regim tillika självutnämnda humanitära stormakt har.

  6. En majoritet av svenskarna röstar på partier som vill ha invandring med nya värderingar. Då får vi välja oss, i synnerhet kvinnor som i lägra grad än män röstar på SD, partiet som kan bromsa i utförsbacken.

  7. Politikerna både stiftar och dömer enligt lag. Det betyder att lagen har helt godtyckligt olika tillämpning från fall till fall, beroende t.ex. på vilken etnicitet eller politisk övertygelse den åtalade har.

    Politikerna har ensamt totalitär makt i Sverige. Det existerar enligt vår grundlag inte någon institution som har någon som helst rättighet som inte politikerna godtyckligt kan avskaffa. (Annat än EU på sitt sätt, men alla medlemsstater fuskar ju med EUs lagstiftning. Straff utdelas helt godtyckligt beroende på brottslingens politiska ställning. Kom ihåg att även Tyskland helt ostraffat bröt mot EUs krav på balanserad budget och måttlig statsskuld, vilket ledde till eurokrisen sedan 10 år).

  8. Om man tillämpar ett kortare straff när det kombineras av ovillkorlig utvisning är väl ekonomiskt lönsamt.

  9. Och denna information stämplas som ”främlingsfientlig propaganda” av universitet och högskolor…. !!!

    Den som sprider denna information på nätet ska, enligt regeringen, förbjudas från sociala medier och från Internet. Den som delar ut denna information som flygblad på gator och torg kan gripas för ”störande av allmän ordning”.

    A L D R I G förr har Sverige varit närmare DDR och Nordkorea.

  10. Jag tycker att det är ovanligt tyst från figurer som Magnus Betner,
    Pizzaekonomen , Malena Ernman, ÖSS NYJEN, och andra
    likadana verklighets förnekare?

Kommentera