Högre eller lägre skatter?

VALET 2018. Finansminister Magdalena Andersson (S) säger att det är höjda skatter, inte sänkta, och ökad sysselsättning som gäller för att välfärden ska hålla standarden framöver. Det var den 22 november 2016 när budgeten för 2017 presenterades. 

Finansministern har höjd drivmedelsskatterna, brytpunkten för statlig skatt är ändrat, jobbskatteavdraget minskat, uppräkning av kemikalieskatten betyder dyrare elprylar, flygskatt, förmånsbeskattning av privata sjukvårdsförsäkringar och mycket annat. Enligt Dagens Juridik hade vi stora problem i maj 2017. 

I år är det valår och då låter det annorlunda. Nu behöver inte skatterna höjas på hela nästa mandatperiod lovar finansminister enligt DN, men glömmer att en del skatter bland annat drivmedelsskatten är indexreglerad och höjs automatiskt. Drivmedelsskatten lovade socialdemokraterna att inte höja vid valet 2014. Sedan höjde dom och införde indexreglering dvs. skattehöjning varje år.

-Nåväl, tror ni på finansministern så ska ni naturligtvis rösta på sossarna den 9 september 2018. -Pettersson menar att politikernas vallöften borde förses med varningstext.

20 thoughts on “Högre eller lägre skatter?

  1. Kd vill att invandrare ska slippa betala skatt.hur gynnar det våra pensioner i framtiden då invandrare ska jobba svart helt lagligt.och 50 kr för tandläkar vård!?! Jag är född i fel land.kan man lämna sverige och komma tillbaka som en flykting!?

  2. Det är statens effektivitetsgrad som måste förbättras. Skattehöjningar löser inget i dagsläget, vilket den inkompetente väljer. Utrensning av onödiga myndigheter – de skall inte fungera som vuxendagis/förtäckta socialbidrag. Dra in ekonomiskt stöd till organisationer som är direkt involverade eller har koppling till terrorism/antidemokrati. M.m.

    Här finns många miljarder att spara in …

  3. Den primära frågan kvarstår.
    VARFÖR LÖNAR SIG INTE invandringen, som alla ”rättrogna” hävdar är en fantastisk ide?
    I 30 år var mantrat att invandringen var både ekomnomiskt och kulturellt bra för landet. Efter att detta motbevisats så har man kidnappat språket och talar i tungor (värdegrund, mångfald) som inte betyder mer än att, vi vill ha dem kvar och bestämma vad som är bra med dem.

    Om alla i det här landet som säger att Sverige är så rikt, vi kan ta emot många fler, ställde sig frågan varför skatterna måste höjas. Varför måste vi importera människor som inte har asylskäl som rest genom hela europa enbart för våra bidrag.

    Var är den kompetenshöjning vi fått höra om? Var är den fantastiska kulturen vi fått höra om?
    Inget av dessa argument är relevanta. Pensionräddarna lever på socialbidrag samtidigt som dom inför sharia-lagar bakvägen. Deras kvinnor och barn tvingas leva som på medeltiden. Våldtäkterna och brottsligheten ökar, trots att svenskarnas brottslighet minskar!

    Allt detta p.g.a. att de flesta har personliga motiv till att vilja ta hit dessa invandrare. Om de kunde erkänna detta, som ofta blir uppenbart i en diskussion med dem.

  4. Om bostadspriserna fortsätter nedåt så spelar såna där småsiffror ingen roll. Då krävs plötsligt tusentals miljarder kronor, mer än ett helt års statsbudget, för att rekapitalisera alla konkade banker. Om priserna faller med 1/3 från toppen så är de tillbaka på nivån varifrån omvärldens bostadspriser kraschade med 1/3 för 10 år sen. Svenska bostadspriser korrigerades inte ens av IT-kraschen 2000, så det är 25 års obruten luftuppgång med i snitt 7% om året som ska återställas på ett eller annat sätt.

  5. Jamen, de bristande 40 miljarderna är självförvållat och får väl budgeteras med delar av utlandsbiståndet? Många kommuner och landsting har även tvingats in i bristen medan andra frivilligt tagit skulderna med öppna ögon.
    Det är sjukt att så stora andelar av människors lön går till skatt. Det bevisar att det är grundläggande fel i ett trasigt system. För få människor belastas med för många att försörja. Systemet behöver lagas genom att byggas upp med större omtanke och rättvisa kring sina medborgare.

  6. Jag skulle vilja se ett grundlagsstadgat biståndstak på 0,7% av BNI. I detta ska all offentlig hjälp till utlänningar räknas. Alla som läst Jan Tullbergs bok eller följt med i debatten vet att det är en utopi att ens finansiera det svenska mottagningssystemet på 32,7 miljarder. Därför bör ett lånesystem införas där man tvingas att låna av framtida bistånd om inte flyttningmottagningen ryms inom ramarna. Då tvingas politikerna välja om man vill hjälpa många i deras hemländer eller ett fåtal i Sverige. Personligen tror jag inte att vi kommer att ha råd med utrikes bistånd på åtskilliga år även om vi som genom ett trollslag blev av med alla flyttningar förutom de 7% som fått asyl av flyktingskäl. Blir vi inte av med dem tror jag att det inte kommer att bli någon mer u-hjälp detta millennium.

  7. Vad är välfärd? Och för vem? Hade inte Leif Östling rätt? Jobba och slit, förkovra dig för att tjäna bättre vad får du då, högre skatter. Staten skall rättvist fördela till de som har det sämst. Har alla som har det sämst arbetat hårdast med sin egen utbildning för att få det bättre?
    Varför får inte 94 åriga Y komma in på hemmet, nej där sitter två nersupna 72 åriga Xare. Är det välfärd och vilken förtjänar den mest?
    Låt oss få mera kvar av vad vi förtjänat och låt de som vill softa få mindre och färre bidrag!

  8. Vilka galningar är det som röstar på skattehöjarpartiet?
    Vilka galningar är det som röstar på diktaturpartiet, som påtvingar kommunerna flyktingar med hjälp av lagändring?
    Vilka galningar är det som röstar på partiet där partiledaren byter åsikter en gång i månaden?
    Vilka galningar är det som röstar på partiet som säger att ladorna är tomma, sedan fulla, nu överbelånade så kronofogden kommer vilken dag som helst?
    Listan kan göras hur lång som helst. Önskar media kunde göra uthängningsartikar om de som röstar på sossarna, som man gjorde med dem som röstade på Sverigedemokraterna för några år sedan.

  9. Jo det behövs ytterligare 40 miljarder till välfärden, men när de höjt skatten ytterligare och pengarna kommit blir det inget över till välfärden.
    Palestinierna behövde pengar till tunnelgrävande terrorister och Nordkorea och Afrika måste få sin del.
    Sossarna kan inte lura oss hur många gånger som helst.
    Nu har Sossarna bränt ner lappkåtan i Norrland, dags att börja mäta skallar igen?

  10. Sorgligt nog kommer nog de flesta 87:or att rösta med förbundna ögon, proppar i öronen och klämma på näsan.

    => Hoppet är ute för vårt fosterland!
    => Grattis alla ni unga, som blir berövade ert fosterland!
    => Kul för er att leva under sharialagar!
    => Ni kvinnor får ju då bära sopsäck över huvudet!
    => Ni kvinnor blir ju antagligen regelbundet våldtagna!
    ! ! ! !

    • Naturligtvis, vad är viktigare för den trygga konflikträdda svensken än Melodifestivalen, shopping, hela Sverige bakar med kramgoa Tilde, Ullared, Hollywoodfruar och ett par utlandsresor/år ?
      7 klövern kan simma lungt, deras väldresserade 87:a gör garanterat sitt jobb i September.

  11. Under ”Maggans” tid från 2014 och framåt så har skattetrycket i % av BNP återigen ökat och detta med 1,3%. Under motsvarande tid, och under en gyllene högkonjunktur, så har BNP växt mellan 10 till 11% vilket innebär att skatteintäkterna har ökat med ofattbara 21,3%, eller 354 miljarder svenska kronor. Trots detta så saknas det pengar i den offentliga sektorn.
    ”Vanskötsel” från skattehöjarpartiet #1. är det rätta ordet vilket samtidigt strör bidrag omkring sig utan nämnvärd kontroll!

    • Siffrorna låter bra men en annan faktor har också ökat befolkningen så utslaget per capita är det nästan noll.
      Ökningen är mest inte anställningsbara individer som drar kostnader i mycket större utsträckning än de tillför mao Ebberöds bank.

  12. Framtidens svenska välfärdsnota blir inte billigare utan kommer att kosta, är många stackars utsatta grupper som ska försörjas via svenska berömda välfärdsbidrag !

    • Enkelt minska bidragen till pensions-räddarna, stäng ambassader som gör reklam för att komma till Sverige.

  13. Den stora frågan är väl vilken nivå välfärden nu ligger på, samt vilken den kommer att ligga på de närmaste åren.

    Även hur man fördelar och prioriterar med skattebetalarnas pengar.

    Där har sossarna mycket stora problem, inbyggda i sin politik.

    Naturligtvis pratar sossarna inte om skattehöjningar, inför valet i september. En gyllne regel för att ”lura/lugna sin väljarkår”.

  14. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    Höjda skatter är ingen garanti för ökad välfärd, skattehöjningar kan också bekosta den globala jämställdheten.
    Ett ökat skattetryck ger individen minder svängrum och därmed inskränker möjligheten till att fatta egna beslut.

Kommentera