Albansk man utvisades trots dödshot – sköts ihjäl

INVANDRING. I maj 2014 sökte en 28-åring från Albanien uppehållstillstånd i Sverige. Han ansågs inte ha skyddsbehov trots att han berättat om blodsfejden som familjen var involverad i och att hot riktades mot honom sedan hans far gripits.

I augusti 2015 fick mannen avslag från Migrationsverket. Han överklagade och fick ytterligare avslag av förvaltningsrätten i Göteborg två dagar innan julafton samma år. 28-åringen begärde prövningstillstånd i Migrationsöverdomstolen, men fick inte det och återvände till Albanien våren 2016.

Albansk polis bekräftar att 28-åringen sköts till döds i Tirana under tisdagen. Motivet ska vara blodshämnd.

Bakgrunden till blodshämnden är att 28-åringens far dödade två personer år 2000, något fadern senare dömdes till livstids fängelse för.

 

-Pettersson noterar att artikeln på SVT är skriven av Diamant Salihu som i varje fall underförstått menar att mordet är Sveriges fel. Menar herr Salihu att Sverige ska ta emot alla som på något vis är hotade eller?

Det är svårt att förstå, mellan Tirana i Albanien och Strängnäs i Sverige är det 300 mil. Albanen passerade på den vägen 6-8 länder och borde ha valt ett annat land…

Diamant Salihu arbetade tidigare på Expressen och han blev inte bättre på SVT.

11 thoughts on “Albansk man utvisades trots dödshot – sköts ihjäl

  1. SVTs nyhet är med all sannolikhet 99% påhittad…..psyopsen med denna är att det är farligt att återvända hem för migranter
    SVT skiljer sig inte ifrån AB och övrig media i det att man skapar nyheter ifrån tomma luften

  2. OCH… !
    Vad har vi med vänsterpackets klanstrider som sossarna, kommunister och annat löst folk tagit hit. De har inte fattat att albaner har en rättsuppfattning som stämmer med deras egen och skall vara där resten av släktingarna är. Det är priset när man själv tar lagen i egna händer. Det är därför vi har dessa krigsvåldtäkter i vårt land, begånget av bl.a albaner, de käcka multikulturella invällarna- våra domstolar ger dem rätt att förstöra våra kvinnor och barn för livet. I sitt hemland där får invällarna betala med sitt livet – det är vad det kostar – det egna livet

  3. Nu är det definitivt slut på alla kommande utvisningar till Albanien, den enes död blir andras bröd nu kan alla Albaner i Sverige känna sig säkra och bli framtida goda arbetande svenska medborgare och pensionsräddare !

  4. Alla som passerar andra europeiska länder har inget skyddsbehov och skall inte ges uppehållstillstånd. Ännu mindre asyl.

  5. Denne Diamant Salihu har figurerat i andra artiklar. Han har verkligen gett PK -ismen ett ansikte. En artikel han skrev tog han upp muslimska kvinnor som bär hijab och andra förklädnar hur de behandlas av allmänheten i det offentliga rummmet. Han tog inte upp att många av dessa kvinnor i sin tur föraktar kauffer- de otrogna svenskarna. Hur de har lyckas att flytta fram sina positioner i statsapparaten. T e x när man skall införskaffas svenskt pass eller ID-kort får de behålla sin hijab på medan alla andra måste visa ena örat och ta av sig glasögonen. Även hos polismyndigheten har de special -designad huvudbonad.

  6. Det är inte bara människan som kommer denne drar också med sig delar av sin kultur och sedvänja. Stackars oss som har för opålästa riksdagsledamöter och myndighetspersoner. För att inte tala om medias representanter.

  7. Den klassiska journalistiska artikeln, den lille som blir utsatt av den stora, elaka och kraftfulla. Det är den storas fel.
    Tänk om media kunde skriva om den lilla svenska flickan som blir våldtagen av de stor, elaka och kraftfulla muslimerna?
    Det är samma artikel, men med andra aktörer, förutom att en är av samma nationalitet som mej. Det är jag intresserad av, när det är offret.
    Jag är helt ointresserad av galna utlänningar, förutom om dom befinner sig i Sverige och ska kastas ut härifrån för att dom är förövare.

    • Skriva om stora elaka muslimer ?
      Tveksamt, eftersom brottsoffer inte är värda någonting så kan det lätt tolkas som hets mot folkgrupp i dagens trygga mångkulturella Sverige.

Kommentera