Regeringen går vidare för att fler ”ensamkommande” ska få stanna

INVANDRING. Trots svidande kritik från Lagrådet går regeringen vidare med lagförslaget som ska ge ensamkommande som fått flera avslag en ny chans att stanna i Sverige. Justitiedepartementet arbetar fortfarande med utformningen av lagen och en proposition väntas kunna lämnas till riksdagen om ett par veckor.

Regeringens förslag innebär en ny möjlighet till uppehållstillstånd för ensamkommande unga som vill studera. De måste ha väntat i 15 månader eller mer på Migrationsverkets beslut och hunnit fylla 18 år under tiden. Det handlar om cirka 9.000 personer.

Lagrådet skrev i sin kritik att: ”gränsen har nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”.

Läs mer på GP.se…

-Pettersson antar att socialdemokraterna har fått ge vika för miljöpartiets önskemål, med lite tur går förslaget inte igenom i riksdagen men det hänger på centerpartiet…

Hur som helst är det otäckt när politiker inte bryr sig om juridiken och struntar i lagar och regler.

11 thoughts on “Regeringen går vidare för att fler ”ensamkommande” ska få stanna

  1. Raserandet av det svenska samhället fortgår i oförminskad takt.
    Eller kanske att det till och med ökar?

  2. Det måste godkännas av Riksdagen och då är det upp till bevis. Helt avgörande fråga för valutgången. Tänk på det Annie, you better get your gun!

  3. Ganska idiotisk signalpolitik som den marxistiska regeringen ger till omvärlden att det är ok och grönt ljus för ytterligare svärmar av ensamkommande ifrån regionen i och omkring Afghanistan……fler kommer nu ta sig till bidragsparadiset Sweden

  4. Sverige behöver en författningsdomstol som kan stoppa riksdagsbeslut som strider mor grundlagen. EU-kommissionen anklagar Polen för att vara ett odemokratiskt land därför att de vill att domarna i den polska författningsdomstolen ska utses av regeringen. I Sverige har vi alltså ingen författningsdomstol överhuvudtaget och alla domare i befintliga domstolar utses av regeringen. MEN DET SÄGER INTE EU-KOMMISSIONEN NÅGOT OM. Dom har dubbla måttstockar.

    • Som sosse tror man att dubbelmoral innebär dubbelt så bra.
      Man anklagar också Victor Orban för att styra pressen och opinionsbildningen. Hur det ser ut i Sverige är lite oklart om pressen styr politikerna eller tvärtom.
      I varje fall tala om att kasta sten i glashus.

Kommentera